''Спортът'' - как поддържате фигурата си?

• 14 290
  • 227
  •   1
Отговори
# 90
7-ма опция....Йога! Правя 5-мата тибетци и се чувствам страхотно добре.l....А  и обичам да плувам ... Heart Eyes

Занимавала съм се с йога, но не съм чувала за това. Би ли дала малко повече инфо.
Поради големия интерес към тибетците,получвам молби на ЛС да ги постна.Имам проблем с Skype,така че ето ги тук.

ПЪРВИ РИТУАЛ
"Първият ритуал, - продължи полковникът, - има за цел да повиши скоростта на енергията в тялото и всички деца по света го използват в игрите си. Необходимо е да застанете прав с изпънати хоризонтално ръце, като продължение на раменете, после да  се  завъртите  около  оста  си,  докато  получите леко усещане за виене на свят. Има едно единствено условие, което трябва да се изпълнява - трябва да се въртите от ляво на дясно. С други думи, ако поставите на пода пред вас часовник, трябва да се  въртите  по  посока  на  часовниковата стрелка   отбелязвайки   завършването   на всяко завъртане с леко забавяне".
"В началото, един нормален възрастен човек, ще може да се завърти половин дузина пъти преди да започне да усеща виене на свят, което ще го накара да седне или легне и точно това е, което трябва да се направи    след    упражнението. Ритуалът трябва да се изпълнява до момента, в който усетите леко виене на свят.
ВТОРИ РИТУАЛ
"Този ритуал е още по-лесен от първия". Трябва да легнете по гръб на пода или на легло.  Ако  този  ритуал  се  изпълнява  на пода, използвайте килим или одеало, сгънато няколко пъти, за да може тялото да не е в пряк контакт със студения под. Ламите използват молитвени килимчета от вълна които постилат на пода. Ръцете се поставят отстрани на тялото, с длани обърнати към пода, като всяка ръка е леко обърната към другата. После се повдигат краката, изпънати до вертикално положение. Ако е възможно, движението се съпровожда и с повдигане на главата, без при това да се свиват  коленете,   после  бавно  се  пускат изпънатите крака на пода и се отпускате за няколко секунди преди да повторите.

ТРЕТИ РИТУАЛ
"Третият ритуал трябва да се изпълнява веднага след втория. Той също е много лесен. Трябва да застанете на колене на килима, поставяйки ръцете по продължение на бедрата, после наведете главата колкото може по-надолу, така че брадата да натисне гърдите. След това се нклонете колкото е възможно назад, вдигайки главата и изпъвайки брадата максимално назад. Наклонете се отново напред и повторете. Видях повече от двеста лами да изпълня¬ват този ритуал едновременно и за да увеличат съсредоточаването си
 ЧЕТВЪРТИ РИТУАЛ
"Четвъртият ритуал в началото ми се стори много труден, но след една седмица, вече  го   изпълнявах  с  лекота.  Трябва   да седнете на килима с изпънати напред крака, после поставете ръцете отстрани на тя¬лото, като опрете длани на пода, след това повдигнете тялото си, сгъвайки коленете така, че краката и ръцете да са във вертикално положение; останалата част на тялото, от коленете до раменете трябва да бъде в хоризонтално положение. Брадата отново е притиснала гърдите и след това, преди да вдигнете тялото, изпънете бавно главата колкото е възможно назад. Накрая се връщате в седнало положение и се отпуснете, преди да повторите упражнението. В хоризонтално положение всеки мускул   на   тялото   е   под   налягане   и   това стимулира енергийните центрове".
ПЕТИ РИТУАЛ
"Най-добрия начин да се изпълни този ритуал е да поставите ръцете на пода на разстояние около 60 сантиметра, после да изпънете назад краката, леко разтворени също на около 60 сантиметра, главата назад. След това вдигнете таза колкото е възможно по-нагоре, опирайки се на пръстите на краката и на дланите, като брадата се притисне към гърдите; после отпус¬кате спокойно тялото в изходното положение, изпъвайки главата, колкото е възможно по-назад. След няколко седмици, когато това упражнение ви стане лесно, можете да отпускате тялото надолу, без да докосвате пода. Така мускулите ще бъдат напрегнати, и когато тялото е нагоре, и също така, когато е отпуснато надолу.....

Eto.....  УПРАЖНЕНИЯТА

http://home.online.no/~tsaethe/index.cfm

Това е от друга тема...с моми4етата обсъждахме  упражненияата ............

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=162162.msg3367526#msg3367526

# 91
Гласувах с 7 опция- Йога. От година и половина ходих 2--пъти седмично, сега  ве4е само в къщи тренирам. Нямам време за външни занимания. Може да се каже, 4е почти всяка сутрин отделям м/у половин час и 40мин. и тренирам. Ефект за отслабване - няма, но се 4увствам жизнена и енергична. Страхотно е !
Здравеи  bouquet
Незнам дали при теб с Йога  няма ефект за отслабване ...при мен има доста голямефект + което казва6 се 4увствам жизнена и енергична и аз Mr. Green Свалих на корем4е и на дупе..... Grinning То4но където имах нужда.... Flutter

Каква Йога практикува6 по-то4но  ?  Дхияна,  Бхакти,  Кундалини Йога/чрез последователни съсредоточавания върху чакрите/ ...Лайя Йога, Мантра Йога,   Нидра Йога,   Хатха Йога....Раджа, Тантра? Grinning

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 05:22 от roza66

# 92
Аз ходя на фитнес от 2 години.А събота и неделя спортувам с кучето на открито   animal037

# 93
аз спортувам вкъщи. бягам на място или по стълбите /в къща съм/ Grinning, после упр. със швейцарска топка и/или тежести на краката, а също имам и по-сериозни тежести с лост- редувам всичко.

# 94
  • На небето
Ами РАЗХОДКА май, покрай дребния. Но ми се иска да посещавам фитнес, ама няма как пак заради дребния. Не, че в къщи нямам пътечка, ако толкова искам да побягам, ама рядко стигам до нея... А покрай носенето на сина си какви мускули имам на ръцете, нямам думи просто. Shocked Twisted Evil

# 95
Тае- бо не ми омръзва  coolcool, понякога фитнес , почивните дни бягам на стадиона- за здраве ,не че някой ме гони   Mr. Green.

# 96
Ами РАЗХОДКА май, покрай дребния. Но ми се иска да посещавам фитнес, ама няма как пак заради дребния. Не, че в къщи нямам пътечка, ако толкова искам да побягам, ама рядко стигам до нея... А покрай носенето на сина си какви мускули имам на ръцете, нямам думи просто. Shocked Twisted Evil

оо пътечка ми е мечта Simple Smile и то не за бягане, а за ходене- пускаш на мах наклон + ходене, невероятен ефект върху задните части  Grinning

# 97
Незнам дали при теб с Йога  няма ефект за отслабване ...при мен има доста голямефект + което казва6 се 4увствам жизнена и енергична и аз Mr. Green Свалих на корем4е и на дупе..... Grinning То4но където имах нужда.... Flutter

Каква Йога практикува6 по-то4но  ?  Дхияна,  Бхакти,  Кундалини Йога/чрез последователни съсредоточавания върху чакрите/ ...Лайя Йога, Мантра Йога,   Нидра Йога,   Хатха Йога....Раджа, Тантра? Grinning

А ти каква йога практикуваш, ако не е тайна?
Аз от доста време проявявам интерес към йогата, но незнам с коя да започна. Незнаех, че има различни видове.

# 98
  • На небето

оо пътечка ми е мечта Simple Smile и то не за бягане, а за ходене- пускаш на мах наклон + ходене, невероятен ефект върху задните части  Grinning

Не е непоносимо скъпо. Въпрос на приоритети. Към 300-400лв. някъде беше, сега има и по евтини. На max не мога да я пусна понеже съм лека и пътечката не помръдва или мърда ама със зор.

# 99
Момичета искам да ви попитам дали някои тренира в къщи със степер - какъв и дали е доволен

# 100
От известно време с танци и съм мнооого доволна.  Wink
Е, не че не домакинствам + разходки  с детето!

# 101
  • София
Степер и гимнастика в къщи! Преди ходех на фитнес, но ми отнема твърде много време, а го нямам в излишък. Още нямам дете, но представям си тогава какво ще бъде!
Важното е да се прави нещо и всеки да си избере подходящия за него начин да спортува. Peace

# 102
  • София
Момичета искам да ви попитам дали някои тренира в къщи със степер - какъв и дали е доволен

Сега видях този пост. И отговарям.
Доволна съм от тренировките със степера - стяга дупето и краката. Отделно си имам два комплекса с упражнения, които много добре ми се отразяват. Но трябва да призная, че от време на време ме домързява да ги правя и оставам само на степер.
Ползвам туист-степер на Body Sculpture. Всъщност имала съм три такива степера до сега - първият беше някакъв китайски, вторият - също китайски на AbFit - чупи се четири пъти за 6 месеца и накрая ми го смениха с този на Body Sculpture от Sport Depot.

# 103
Момичета, нека се похваля- лежанката за коремни преси вече е налична. Вчера направих "цели" 50!
Имам една молба. Ако някоя от вас има велоергометър, да ми препоръча марка, а най- добре, ако някоя не е доволна от определена марка, за да знам какво да не си взема. Благодаря!

# 104
  • София
СПОРТ Shocked - какво е това Mr. Green, мога да гладувам като куче 2 месеца  и да иам фигурата която искам, но да ме накараш да правя физ.упражнения.....забрави Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт