Как се справяте с отвратителните клиенти?

• 3 912
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Така е. Аз всъщност имам една година опит на сегашната позиция с клиенти. В началото много се стягах, особено с недоволните.
Мисля че по принцип е добре да се поработи година две при някой шеф, а после да се отваря собствен бизнес.
И в другата ми професия беше така. Там пък попадах на шефове идиоти, които само нагнетява ха обстановката с фрази от типа "клиентът каза, че е недоволен от теб".

# 31
Да, но в началото тя липсва и сълзите излизат напред.
Нагоре примерите са с отпращане на клиенти. При нея ситуацията е борба за всеки клиент. Статистически 10 доволни клиента ти водят двама нови. Още не разполага с комфорта да си подбира клиентите и й е напрегнато, особено ако плаща наем, осигуровките си, купува си сама материалите, те пък са със срок след отварянето. Тревожи се, че няма да се справи, ако всеки разтръби, че е недоволен.
Точно това е, благодаря, нямаше да то опиша по - добре. Въпреки че съм решила, ако клиент се държи зле и ме унижава по някакъв начин, да не го взимам вече, не ми е приятно после да ме плюе навсякъде заради измисления си проблем. Много е трудно в началото, в град, който никой не познавам съм, тръгнах от нищото, винаги се старая възможно най - много и съм дала огромна сума пари за едни от най - качествените продукти и накрая някой отива да си бълва злобата срещу мен…

# 32
За танго са нужни двама, сам човек не може да направи скандал - трябва или някой да му отговаря или мълчи насреща. В момента, в който разговора започне да се изостря (или усетите че почва да ви натоварва), завършвайте и се връщайте към своите си неща.

# 33
Авторке , какви точно процедури правиш?

# 34
Маникюрист съм.

# 35
Стана ми интересно, а колежката ти какво каза, та клиентката млъкна?

# 36
Стана ми интересно, а колежката ти какво каза, та клиентката млъкна?
Просто потвърди това, което обяснявах през цялото време и явно тя разбра, че не си измислям, за да и прехвърлям вината на нея или вече като се видя срещу повече хора и не знаеше какво да прави.

# 37
  • София
Това е супер. Когато сте повече хора, особено някой по-старши като се намеси, клиентите бързо се кротват.

# 38
Аз не съм била маникюристка, обаче бих била много предпазлива как и какво говоря на клиент, даже и неприятен. Защото обикновено точно тези отиват да се оплакват онлайн, във фейсбук групи или да говорят лошо... Съответно иди докажи кой е прав и кой крив. По правило хората винаги ще вземат страната на клиента.
Може би средният вариант е най-добър - спокойно, но твърдо се обяснява каква е причината. Не предлагаш отстъпки и това е.
Все пак клиентите не са специалисти, те може и наистина да са убедени, че проблемът е във Вас и че ги мотаете.
Иначе на мен ми се е случвало, винаги оставям бакшиш, като цяло нямам големи претенции, обаче точно тогава най-много ми се качват на главата. Пример - поръчвам от Глово, идва куриер, давам му 50% бакшиш. Оказва се, че е забравено едно нещо от поръчката. Обадих се в ресторанта. Имаше вариант този човек да отиде набързо до заведението, което е на две крачки. Можело там да се чекне нещо в тяхната система. Имаше вариант да се обади на съпорт и да се реши въпросът по-бързо. Ами каза не мога и си тръгна.
В крайна сметка ресторантът звъня на Глово, оттам го върнаха. Не знам кой е прав и кой крив, обаче аз на този човек повече бакшиш няма да му оставя. Най-малкото защото изобщо не се опита да помогне или да предложи нещо, като явно е имало какво да се направи - от Глово потвърдиха.

# 39
Аз не съм била маникюристка, обаче бих била много предпазлива как и какво говоря на клиент, даже и неприятен. Защото обикновено точно тези отиват да се оплакват онлайн, във фейсбук групи или да говорят лошо... Съответно иди докажи кой е прав и кой крив. По правило хората винаги ще вземат страната на клиента.
Може би средният вариант е най-добър - спокойно, но твърдо се обяснява каква е причината. Не предлагаш отстъпки и това е.
Все пак клиентите не са специалисти, те може и наистина да са убедени, че проблемът е във Вас и че ги мотаете.
Иначе на мен ми се е случвало, винаги оставям бакшиш, като цяло нямам големи претенции, обаче точно тогава най-много ми се качват на главата. Пример - поръчвам от Глово, идва куриер, давам му 50% бакшиш. Оказва се, че е забравено едно нещо от поръчката. Обадих се в ресторанта. Имаше вариант този човек да отиде набързо до заведението, което е на две крачки. Можело там да се чекне нещо в тяхната система. Имаше вариант да се обади на съпорт и да се реши въпросът по-бързо. Ами каза не мога и си тръгна.
В крайна сметка ресторантът звъня на Глово, оттам го върнаха. Не знам кой е прав и кой крив, обаче аз на този човек повече бакшиш няма да му оставя. Най-малкото защото изобщо не се опита да помогне или да предложи нещо, като явно е имало какво да се направи - от Глово потвърдиха.

Точно затова аз винаги обяснявам спокойно, след това казвам не желая повече да Ви обслужвам и това е. Въпреки всичко, може би и не съм задала въпроса правилно, но го описах нагоре, не питах толкова за това какво да кажа на клиентите, по - скоро исках да знам за начини после да не го мисля и да не се измъчвам с това нещо.

# 40
Маникюрист съм.

И какво? От маникюра ли не е доволна?
Искала едно, получила друго?

# 41
Маникюрист съм.

И какво? От маникюра ли не е доволна?
Искала едно, получила друго?
Получи точно каквото искаше. Тя ако не е получила каквото иска, ще каже веднага на място, не да ми звъни след 3 седмици и половина. Причината беше съвсем различна, не се е случило нещо уау, не е инфекция, не е болест, не е е нищо застрашаващо. И колежката, и преподавателката ми (с над 20 години стаж, виждала какво ли не) потвърдиха преди нея едната на живо, едната по телефона моите думи и какво точно се е случило. Никога в живота ми без значение дали работа или за каквото и да е, ако съм направила аз грешка, не съм си позволила да прехвърлям вината. То даже аз и вината не и прехвърлих, казах и че се случва понякога при невнимание на клиента, но не е голям проблем, знам че не е нарочно, тя и от това не беше доволна.

# 42
Не е била доволна, защото е била убедена, че вината е във вас и й прехвърляте топката.
Преживявате го, защото сте такъв тип характер, който повече го жегват чуждите думи. И аз съм така - много ми става неприятно от такива неща. Особено когато те обвинят, а не си виновен, но трябва да се намери някой виновен.

# 43

Получи точно каквото искаше. Тя ако не е получила каквото иска, ще каже веднага на място, не да ми звъни след 3 седмици и половина. Причината беше съвсем различна, не се е случило нещо уау, не е инфекция, не е болест, не е е нищо застрашаващо. И колежката, и преподавателката ми (с над 20 години стаж, виждала какво ли не) потвърдиха преди нея едната на живо, едната по телефона моите думи и какво точно се е случило. Никога в живота ми без значение дали работа или за каквото и да е, ако съм направила аз грешка, не съм си позволила да прехвърлям вината. То даже аз и вината не и прехвърлих, казах и че се случва понякога при невнимание на клиента, но не е голям проблем, знам че не е нарочно, тя и от това не беше доволна.

Добре де, каква точно и е рекламацията на тази?
След 3 седмици да идва и да се оплаква е безумно.
Какво, нещо на нокътя и се е възпалило?
И обвинява теб. Ако е така е луда.

# 44

Добре де, каква точно и е рекламацията на тази?
След 3 седмици да идва и да се оплаква е безумно.
Какво, нещо на нокътя и се е възпалило?
И обвинява теб. Ако е така е луда.
Не, абсолютно никакво възпаление или нещо подобно. Съвсем леко отлепяне на базата и лака в края на нокътя, като се установи, че точно там на палеца не е хубаво изпечен, тъй като не е държала правилно ръката в лампата… И за това бях овиквана след 3 седмици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт