Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 728
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
И аз съм така... Купих си няколко рокли с по-широка кройка, които да мога да си ги нося и после и едни къси гащи за бременни. Аз поръчвам главно от Ремикс, намират се много яки неща с етикети на цени от 5-6 лева, на марки като Asos, NA-KD, Zara, Mango, Mohito. Simple Smile

Аз от ремикс поръчвам от няколко години вече. Много съм доволна!
Аз имам 3 рокли отпреди да кача кг, които все още ми стават въпреки 10-тте качени килограма.
Ще избутам лятото някак с тях. Ако някой път ми се прииска ще си взема туника или нещо подобно, но като съм вкъщи често пъти не ми трябват кой знае колко дрехи.

# 61
Новите ми рокли са 3, като спокойно мога да ги нося и след това, ккто и един клин за бременни (него надали..). Имам още 2-3 рокли, които и сега ми стават, защото кройката им е под гърдите, а не на ханша, както и пола, която я вдигам просто по-високо. Иска ми се някакви шорти да имах, имам една мега удобна пижама-гащеризонче, но уви с дантели не мога да излезна навън.. нещо подобно ми се иска да си взема, което да става и за навън, да е с връзки, които после да мога да стегна на талията и да нося отново. Не ми харесва идеята да си взимам дрехи, които биха ми ставали само повреме на бременост. Толкова се радвам, че не е зима, че да се чудя какви кинове и дънки да мисля.. но пак и зима ад беше, щях да я изкарам с някакви еластични клинове и широки пуловери.

# 62
За първото детенце ползвах Bibs залъгалки от каучук. За бутилките след като спрях да кърмя ползвах Philips Avent Natural Response. Сега съм в дилема дали да давам залъгалка първия месец. На първото ми детенце дадох след като направи 1 месец, за да свикне напълно със сукането от гърда. Може би този път няма да чакам чак месец, определено бибата помага за бързо успокояване и приспиване.

С първата бременност не си купих нито една рокля за бременни, взимах си рокли с широка кройка уж за да ги нося и след това. Ами нито една не носих в последствие, защото толкова ми бяха омръзнали от постоянно пране и носене. Сега си взех няколко от Тему, всички са много евтини и удобни, изобщо не ми се даваха пари за рокли, които ще нося само като бременна.

Преди малко ходих да ми сложат ваксината за коклюш и се чувствам по-спокойна. ММ малко се дърпаше да си сложи като му казах, че може да го боли 1-2 дни ръката. Казах му, че аз 9 месеца го нося това бебе, колко изследвания и прегледи съм изтърпяла, той за една болка в ръката ли ми се оплаква и си я сложи разбира се.

Днес направих първата покупка за бебето и то не дрешки. Поръчах памперси размер 1 и мокри кърпички 1 кашон, защото така или иначе ми трябваха за момченцето ми. Вие спряли ли сте се на марка за памперси и мокри кърпички?

# 63
Новите ми рокли са 3, като спокойно мога да ги нося и след това, ккто и един клин за бременни (него надали..). Имам още 2-3 рокли, които и сега ми стават, защото кройката им е под гърдите, а не на ханша, както и пола, която я вдигам просто по-високо. Иска ми се някакви шорти да имах, имам една мега удобна пижама-гащеризонче, но уви с дантели не мога да излезна навън.. нещо подобно ми се иска да си взема, което да става и за навън, да е с връзки, които после да мога да стегна на талията и да нося отново. Не ми харесва идеята да си взимам дрехи, които биха ми ставали само повреме на бременост. Толкова се радвам, че не е зима, че да се чудя какви кинове и дънки да мисля.. но пак и зима ад беше, щях да я изкарам с някакви еластични клинове и широки пуловери.

Шишарче, аз си взех моите бреммени къси гащи от Remix за 3 лв, чисто нови. Не е голям разход GrinningGrinning пък и може да ги дадеш след това на друга бременна мама.

За памперсите, мисля да използвам Pampers, а относно козметиката прегледах с едно приложение "INCI Beauty" състава, тези на DM (Baby love) ми се сториха добър вариант, Бебо също. Чувала съм само добри отзиви за Mustela, но се чудя още...

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 17:20 от Lolla_Bunny

# 64
Чудя се аз защо съм като марула 😂 и аз пия 3х2
Магнезият много отпуска. Аз наскоро го разбрах. Аз съм болничен, вкъщи си скучая, обаче цял ден ми се спи. Чак не можех да издържа до 22:00, в сравнение с мъжа ми който ходи на работа. Излизаме: пак понякога съм като маносана, все ми е умряло. И като споделих на една позната, че пия магнезий.
Пия магнерот от 500 мг, 3 пъти по 2 хапчета. Тя се ококори и ми каза: ти затова си толкова умряла, аз те забелязах , но реших че може да си се преуморила. Та...от магнезия е😁

Аз като пия магнезий вечерта, от него ли, не зная, но като заспя към полунощ - 1 и до 6 си спя непробудно. Към 6 се будя по часовник, пия отново 1-2 чаши вода след тоалетната и отново си лягам. После мога и до 10-11 да спя, ако не трябва да ходя някъде.

# 65
Не би трябвало от магнезия да ви/ни е лошо.

Памперси поръчах на Пуфис, козметика на Мустела.

# 66
Ходя по магазините, като ми хареса нещо си купувам. Днес бях няколко часа в мола с детето, но основно за тях взех дрешки за лятото, нищо за мен.
Еднократни пелени не съм купувала. Периодично пускат промоции. Може би ще заложа на памперс с памука.

# 67
Поздрави от плажа (с безалк.мента)

Скрит текст:

# 68
Все такива "леки" темички да обсъждаме в групата ни.

# 69
Аз нищо не съм си купувала за мен, но то има и предистория защо🙈 Последните 2-3г все бяхме по инвитро процедури и все очаквах да съм бременна и като си купувах нещо все си казвах “е това ще взема, че и да съм бременна ще ми става😃” и така от 2г все такива рокли си купувах и сега си имам, дойде им реда най-накрая 🙈 Иначе са си супер и за небременна 😇

# 70
Мъжът ми държи да си подчертавам талията и сега всички почти са ми тесни. Много малко широки имам, които сега нося без колан. Причина да си накупя подходящи. Някои и на гърдите не ми стават, но аз от В сега съм D.
Той ми е заявил - каквото искам да купувам за себе си, само да се чувствам комфортно. Към момента не смятам повече, но лятото предстои и роклите отпадат една по една 😁

# 71
Здравейте и от мен, полека лека реших, че мога да започна да чета темата. Трудно ми беше да свикна с мисълта и да повярвам в началото на бременността, че нещата наистина се случват.
Терминът ми е краят на октомври, вече съм в 22 г.с. Живея в Германия, така че ще сравнявам нещата, които споделяте с тукашната ситуация.
Опитвам се да мисля минималистично откъм покупки, защото нямаме много място вкъщи. Ще ви следя за идея за количка. Засега имаме само един Babybay и неразопакован кош за колата.
А причината да се представям посред нощ са ритниците, които не ми позволяват да заспя.

# 72
Добре дошла, d_anna. Hug

Моето бебе си подритва, ама последно време не съм забелязала да се усилват движенията. Кога можем да очакваме силните ритници? Сега е по-скоро като побутване и гъделичкане, макар да мога да го видя дори отвън. Вече не си спомням изобщо как е било първия път.

Относно сушилнята, измислих как ще я сложим и май това ще ни е най-голямата покупка. Сега предстои да си изберем какъв модел да вземем.

# 73
Аз днес влизам в 23г.с и все още няма и помен от усещания.Нито рита,нито бълбука,нито шава..Нищо.А на прегледи(и аз имам 3-4 пъти месечно)е много активно.Върви доста едро..Какво не му е наред,не знам.

# 74
При мен има доста силни движения, в средата на 23 седмица съм. Много е активен мъжът особено ако легна по гръб, когато рита се поклаща целият корем.

Общи условия

Активация на акаунт