Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 728
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
С най-мили чувства - ЗАВИЖДАМ! искам и аззз ❤️❤️❤️ весело изкарване и да са Ви сладки ментичкитее 🌅🌊🏖️
Поздрави от плажа (с безалк.мента)

Скрит текст:

# 76
Здравейте  в новата тема. 😊 И при мен тези дни момъка е доста активен, вчера го наблюдавах как ми надига корема ☺️, в четвъртък влизам в 23 седмица.
Относно дрехите си поръчах доста неща от shein,  дори и за малкия поръчах дрешки, има много интересни комплектчета.
Вчера усетих едно като мускулно придърпване в интимната област(не знам как да го обясня точно), при вас има ли подобни усещания, предполагам, че е от матката.

# 77
Аз днес влизам в 23г.с и все още няма и помен от усещания.Нито рита,нито бълбука,нито шава..Нищо.А на прегледи(и аз имам 3-4 пъти месечно)е много активно.Върви доста едро..Какво не му е наред,не знам.

Имам една приятелка, която ми сподели, че през цялата бременност не е усещала бебчето си. Чудила се постоянно дали всичко е наред. Оказва се, че да. Просто има бебчовци, които са по-ленивички, почиват си и събират сили за живота на бял свят.😀
Спокойно. Щом на прегледите всичко е наред...😊😇😇

# 78
Може би зависи от положението на плацентата кога се усеща. И мен до края 21 г.с. ме питаха дали усещам, а аз трябваше с много въображение да се замисля дали ми къркори корема или е човечето. Буквално от миналата седмица се започна екшънът.
Особено като легна по гръб вечер и самата аз не съм крак, се обажда.
Понеже позната ме психира за лежането по гръб, въпреки че пък вече двама лекари ме успокоиха, че няма нищо страшно, реших че започва да рита така, защото не ѝ е хубаво да лежа по гръб. Така че ща не ща и аз се обръщам настрани.
А има ли бебета, които на ултразвук са свити като йогисти? На последния преглед беше като швейцарско ножче - ръцете пред лицето, краката до главата и брадичката в корема. Не можаха дори да я измерят добре и да ѝ видят сърцето, защото беше свита така и се криеше.

# 79
Аз съм същата.. Преглед имам през седмица или две защото го усещам много малко и това ме притеснява, но АГ ме уверява, че има такива бебета и просто е по-спокойно, но всичко му е наред, та се надявам да е така 😬
Аз днес влизам в 23г.с и все още няма и помен от усещания.Нито рита,нито бълбука,нито шава..Нищо.А на прегледи(и аз имам 3-4 пъти месечно)е много активно.Върви доста едро..Какво не му е наред,не знам.

# 80
  • Sofia
Аз съм в 23-та седмица, но си усещам движения - предимно вечер, а понякога и през деня. През уикенда беше много активно докато почивах, а ако вървя не шава много.

# 81
А днес влизам в 24 г.с. и през деня усещам бебка,но има дни които не е много активна

# 82
Аз съм 23+5 и си го усещам всеки ден доста осезаемо, но някои дни е много мързеливо, други дни имам чувството, че никога не спи… Grinning От вчера се е активирал пак и доста мърда, даже таткото най-после го усети. Обикновено като си сложи ръката и спира. Просто се чудех кога ще започнах сериозните ритници.

Аз вече съм по-добре, почти ми мина хремата. Май се оказа, че малката е изкарала коксаки вирус, има бум на това в градината. Било вирус само с афти и обриви.

# 83
Преди да хапна е много активна. После се кротва. Сега я усещам слабо. Докторът ми обясни, че ако няма мазнини в коремната област рано се усеща бебето. Говоря в случай, че е от активните. На мен ми липсваха ритничетата и сега се наслаждавам на всяко едно. Понякога ми причинява болка, но като й поговоря и погаля корема и спира да ме рита, където ме боли.
Днес си получих комплекта за изписване и разни други дрешки. Дъщеря ми беше толкова развълнувана. Сестра й вече има първата си рокля. Времето минава неусетно. Докато се усетим и ще дойде време да го използвам.

Скрит текст:

# 84
И аз не го усещам толкова много. И по прегледите не виждам кой знае какво движение, така че явно просто е по мързелив и като добавя предната плацента нещата хептен замират. Не се шашкам от това.
Днес водих учениците на кино... - 4dx , казаха че не се препоръчва при бременност. И сега вися и ги чакам. Някоя ходила ли е така на кино? Притеснено ми е да ги оставя в салона.

# 85
Който е по-слаб повече усеща бебето. Зависи и от плацентата.
Аз го усещам много вече, но съм 25+г с

sway, не сте ли вече във ваканция? Колко са големи, че те е страх да са сами?
4d има и физически движения на седалката, надали ще ти е приятно да те клати и ръчка в гърба.

# 86
Аз съм същата.. Преглед имам през седмица или две защото го усещам много малко и това ме притеснява, но АГ ме уверява, че има такива бебета и просто е по-спокойно, но всичко му е наред, та се надявам да е така 😬
Аз пък също се замислям, когато започне да рита много. Снощи например не спря до 3 часа, независимо на коя страна се обърна. На прегледите ми казват, че е много активна, но въпреки това започвам да си мисля, че нещо не й харесва или й е тясно. Няма угодия. Smile

# 87
И аз снощи в 3ч се събудих, натискаше ме бебето, ни на ляво, ни на дясно. Будувах по нощите.

# 88
Леле, някои от вас вече ще почват 7 месец скоро… как минава времето. Аз сега влезнах в 6ти и ми се струва, че има още безкрайно много време.

# 89
Аз днес влязох в 26-тата седмица и точно си мислех, че е последната от втория триместър. Времето лети!

Иначе аз усещам бебето на периоди. Особено активна е като хапна, шегуваме се, че обича храна и ще я успокояваме така 😁 предната вечер не се спря, но снощи се смили над мен и ме остави да поспя малко. Четох, че от тук нататък движенията ще стават по-редки, но по-силни заради намаляващото пространство за бебето, така че някакъв спад в активността предполагам е нормален.

Днес съм на лекар и с нетърпение чакам да я видя Simple Smile

Добре дошла на Дана! Има още една бъдеща мама, която живее в Германия, макар да не е писала от известно време. Може да е полезно да се има предвид и за немско-специфични неща.

Моми, радвам се, че си по-добре, както и Изи, че се стабилизират нещата!

Общи условия

Активация на акаунт