Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 719
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Който е по-слаб повече усеща бебето. Зависи и от плацентата.
Аз го усещам много вече, но съм 25+г с

sway, не сте ли вече във ваканция? Колко са големи, че те е страх да са сами?
4d има и физически движения на седалката, надали ще ти е приятно да те клати и ръчка в гърба.
Все още не. Така де учениците са 7 клас и за последно ги вадих на кино. Малко не знаят как да се държат на публични места. Разсипаха си пуканки и т.н. но в крайна сметка не останах. Разходих се и напазарувах за бебето. Шише стъклено с каучуков биберон и няколко бодита.
Аз утре влизам в 6 месец и както каза вчера една приятелка тия три месеца ще минат много бързо.

# 91
Благодаря за посрещането! Ще се върна назад, за да видя какво съм пропуснала от обсъждането.

# 92
Явно аз съм толкова изморена, че като заспя няма будене, само за пишкане 2 пъти.. Grinning  Може би и нашият господин е активен сутрин точно като се събудя, или като хапна. Иначе вече съм в 7 месец (27г.с.) Станала съм доста по-бавна и тромава. Сутринта се задъхах докато си обувам кецовете. А една бременна мама с по-голям корем от моя ме изпревари, докато се разхождах на обедната почивка...чак ме хвана малко срам каква съм костенурка Grinning Не знам как ще избутам оставащите 4 седмици до болничния, от една седмица насам доста ми натежа.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 13:34 от Lolla_Bunny

# 93
Днес бях на ЖК, полипа ми тази сутрин падна сам, аз не бях сигурна, че е това, но АГ потвърди, че го няма. Но каза да продължавам да се пазя и ,  че е възможно да се чисти още и прокървява, ако има нещо да ѝ звъня.
 Аз също вървя много бавно, ако забързам и получавам контракция.
Бебчо беше с крака пред главата и така си стоя през целия преглед 🙂.
Плацентата ми е все още ниска и предна, и може и да се наложи секцио, не ми се иска, но то е ясно, че ще става каквото ще става. Нямам търпение да идва октомври вече, нямам търпение да гушна този гимнастик. Днес си мислех, че може би по-малко активност при бебчетата може да говори и за по-спокойни и послушни впоследствие бебоци.

# 94
  • UK
Днес си мислех, че може би по-малко активност при бебчетата може да говори и за по-спокойни и послушни впоследствие бебоци.

Абсолютно не означава това Nerd

Добре дошла, d_ana, много се радвам да те видя тук!

Аз се връщам от тренировка +30 мин колело, но си се изморих, вече съм по-тромава, задъхвам се, не е като преди месец формата ми, макар да не искам да си го призная.

# 95
Моят скромен опит е следният: две бебета, които не спираха да ме бутат в утробата. Много активни. Като се родиха бяха също толкова палави и неуморни.
Сега имам що-годе кротки деца, в предпубертет.
Малкото е много активно. Не очаквам кротко малко дете. Ако е такова - ще ме изненада.

# 96
Ljoli, каква чудесна среща тук! Two Hearts Сещам се за теб на 20ти март. Радвам се много за вас отново. Сега вече ще се върна назад в темите да видя какво и кого съм пропуснала.

Аз също тренирам с тежести, макар не толкова често колкото преди и колкото ми се иска, но във втория триместър е по-скоро поради липса на време, а не заради оплаквания. Действа ми много добре и физически, и психически, а мисля, че и човечето се чувства добре. Естествено, мнения колкото искаш, че не трябва да вдигам тежко, да карам колело, да се возя на мотор и т.н.
Миналата седмица пробвах йога за бременни. Опасявах се, че ще е повече лежане и дишане, но не беше лошо. Разтегнах се добре, макар и да не съм голям фен на йогата. Но главно отидох, за да се запозная с други бременни, което се оказа провал. Всеки си гледа постелката и никой не завързва разговор. Сега търся пилатес или нещо по-силово да пробвам в група. Не съм се отказала още.

Иначе и аз се задъхвам по-бързо, но това го забелязвам по-скоро при ежедневни дейности, като вървя и говоря или качвам стълби например.

# 97
Браво на мамите, които все още тренират. Аз спрях напълно още в момента, в който разбрах, че съм бременна. От тогава до сега активността ми се свежда до това да си правя крачките, без да се натоварвам прекалено и да поддържам дома ни чист Grinning. Честно казано нямам и сили след работа да тренирам, формата ще я мисля след това. За сега ми е важно бебчо да е добре.

# 98
А, чакайте малко, и кръгът е форма 😆
Моят мъж ме нарича "тортичката ми". Като сложа рокля и приличам на многоетажна торта 😁

# 99
Разбира се че и кръглото е форма.Аз съм вече 10 кг отгоре и ММ ме нарича "kinder surprise" .Аз и преди ме съм тренирала и сега не тренирам разхождам си кучето два пъти на ден и вкъщи да оправя о сготвя и това ми е активността,но ми е достатъчна да се задъхвам

# 100
Момичета, излезнаха ми резултатите от ОГТТ.. ами.. ще чакам и консултацията с ендокринолога, но според мен си е гестационен диабет.

По принцип на две места в нета срещам други стойности за диагностициране на ГД, а именно:
до 5,1 ммол/л на гладно
над 10 ммол/л при натоварване с глюкоза на първия час
над 8,5 ммол/л на втори час.

или пък:
Кръвна захар на гладно 5,1 - 6,9* mmol/l;
Кръвна захар на 1-вия час в хода на ОГТТ ≥ 10  mmol/l;
Кръвна захар на 2-рия час в хода на ОГТТ 8,5 – 11,0* mmol/l;

Но каквото и да каже ендо-то, вече съм си поръчала глюкомер и така или иначе от няколко дни вече се пазя от продукти с допълнително добавена захар и висок гликемичен индекс като бяло тесто, ориз, паста, картофи.... само пълнозърнести, но аз харесвам така или иначе. Надявам се само с диета да са ми в по-добри норми резултатите от тук нататък.

# 101
Шишарче, не знам за резултатите, но пълнозърнестите също не яж много тях. Не всички плодове - диня, грозде. По един по сладък плод на ден - ябълка, банана. И то сутрин. Без олио и пържено. Готви със зехтин. Вместо ориз използвай булгур, амарант, киноа. Брашното, които 00 италианското е по добро от бялото пшенично. Някой зеленчуци също са с висок индекс доматите, моркови. Лука също се води доста сладък. Наблягай на зелените зеленчуци. По киселите плодове.
Надявам се да не си се отчаяла. Не е толкова страшно. И хванато на време не вреди на никога.

# 102
Шишарче, не се притеснявай толкова! При мен резултатите са подобни и казаха, че нямам ГД, но трябва да внимавам с храните, които спомена ти. Ако ще си позволявам нещо да е през деня и след това да си направя разходка. Препоръчаха да хапвам предимно протеини, белтъчини, зеленчуци всякакви, пилешко, риба, без тлъсто месо, ядки. Храни се разумно, без да изпадаш в крайности, защото все пак е важно да се храниш добре и да не гладуваш! Един домат не е толкова страшен, все пак резултатите ти не са фрапиращи. Важно е на ЖК да се следи нивото на околоплодните води, ако не се завишават, значи се справяш добре!

# 103
Шишарче, не знам за резултатите, но пълнозърнестите също не яж много тях. Не всички плодове - диня, грозде. По един по сладък плод на ден - ябълка, банана. И то сутрин. Без олио и пържено. Готви със зехтин. Вместо ориз използвай булгур, амарант, киноа. Брашното, които 00 италианското е по добро от бялото пшенично. Някой зеленчуци също са с висок индекс доматите, моркови. Лука също се води доста сладък. Наблягай на зелените зеленчуци. По киселите плодове.
Надявам се да не си се отчаяла. Не е толкова страшно. И хванато на време не вреди на никога.

Не съм отчаяна в никакъв случай, зарадвах се даже, че доста плодове са с нисък гликемичен индекс, които обичам. Ето списък:
https://www.actualno.com/useful/11-te-naj-dobri-plodove-s-nisko- … news_2142236.html
Динята даже е на 8мо място, а моите любми праскови също са в списъка на 11то. Обичам и ягоди също много... жалко за гроздето, имаме домашно чудесно грозде всяка година, тази ще мина само с пробване, вместо ядене на корем... като цяло 3 месеца и 1/2 ми останаха, за здравето на бебето и гладна ще седя (както се вика), имам воля и не съм слабоумна, че да ям неща, които ще му вредят. ММ има висока хранителни познания и култура, ще ми помага в избора, ще си направя списък, за да си напомням какво може и какво да избягвам, даже ще си подновя приложението за калориите и ще си записвам какво и по колко грама ям, хубавото е, че то вади статистика колко захари/въглехидрати и изобщо витамини и елементи съдържа храната, която съм изяла (или готвя да изям Satisfied ). Единствено се надявам да е достатъчно, да не се налага инсулин в моя случай, както и да родя бебче без инсулинови проблеми.

# 104
Не са ти толкова лоши резултатите, че да не се повлияят от правилна диета. Споделих списъка, защото съм със същия проблем от преди бременността и на мен голяма част от храните са ми забранени. Регулират се с диета и разходки/спорт.
За гроздето и на мен ми е мъка, но си признавам изяждам по две, три зрънца бяло. С глюкомера ще видиш по добре храните, които ти влияят на теб.

Общи условия

Активация на акаунт