Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 708
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Много ви благодаря за споделените мнения , момичета. Мисля да се възползвам от възможността, наистина никой няма да ми върне времето, а на работа не съм толкова ценна дали ще работя още един месец или не. Мисля да си взема отпуск последната седмица на юли и след това август и септември болничен.

Само се чудя как да го поднеса на работодателя ми това като по-рано им бях казала, че ще работя до септември? И с ЛКК комисията как стоят нещата след като мине 1 месец?

# 121
За ЛКК комисията ще ти обясни твоят АГ, не е нещо сложно. Аз например отивам и си оставям амб.карта на ЛКК комисията (тоест в друг кабинет) и след няколко дни я взимам + болничния.
На работодателя ще кажеш, че не се чувстваш ок и това е.
Ще имаш време и да си изчистиш, напазаруваш, подредиш и да си починеш психически и физически преди раждането.
Ето днес станах рано, разходих кучетата, направих вкусна закуска. Сега ще сготвя за обяд и ще учим с детето. После ще чета книжка, ще хапнем и ще поспим. Надвечер на разходка, после ще гледам любим сериал. Вчера пусках бебешка пералня и подредих някои шкафове.
Ако се прибирах в 6ч от работа и тепърва всичко..

# 122
Много ви благодаря за споделените мнения , момичета. Мисля да се възползвам от възможността, наистина никой няма да ми върне времето, а на работа не съм толкова ценна дали ще работя още един месец или не. Мисля да си взема отпуск последната седмица на юли и след това август и септември болничен.

Само се чудя как да го поднеса на работодателя ми това като по-рано им бях казала, че ще работя до септември? И с ЛКК комисията как стоят нещата след като мине 1 месец?

Аз казах, че докторът ми е препоръчал повече почивка.
Няма какво да отговорят на въпреки на бременна жена.

При мен ситуацията е следната:
Записвам си час при АГ, който води ЖК.
Нося си личния амбулаторен картон, защото ми го изискват за вписване на болничния. На много места вече не важи и не го изискват, така че питай АГ-то си по телефон преди прегледа. Ако ти го изискват, но нямаш такъв, то си купуваш от някоя книжарница, попълваш данни за себе си и го носиш на личния си лекар за печат. Това е за амб.картон.

Отивам на деня за преглед при АГ и казвам откога да ми пуснат болничния за 30 дни.
Пускат го от определената дата и те ми казват кога да отида да си го платя на касата (40лв) и да си го взема от `комисията` (всъщност е един лекар, който издава тези болнични в определен ден и час).

По време на прегледа записвам час за следващия преглед, който обикновено е след около 20-25 дни. Отново носа личния амбулаторен картон и тогава всъщност ми продължават болничния за още един месец. Тоест - без прекъсване. Отново ми казват ден и час, когато има комисия, за да отида да си го платя и да си взема болничния лист.

Това е процедурата в Майчин дом.

# 123
Сега се замислям, че мога да го изчисля точно 1 месец болничния и да не го удължавам преди 45 дневния. Мисля че ако изляза от 5.08, после 45 дневния ми е от 3.09 и няма да има нужда от комисия.

# 124
Имаш право на 14 дни от АГ и след това се удължава с комисия. Комисията не е проблем никакъв.

# 125
Имаш право на 14 дни от АГ и след това се удължава с комисия. Комисията не е проблем никакъв.

Мислех, че е 1 месец, ама щом е 14 дни няма нужда да го мисля и изчислявам, няма да мина без комисия. Ще говоря с АГ утре за началото на август да изляза.

# 126
Без комисия би могла ако вземеш 2 сед. от личния, после отпуск и после от АГ.
Но няма смисъл от това.

# 127
Аз ползвах болничен 30 дни без комисия, защото тогава имах диагноза  застрашаващ аборт.

mommy22 И аз мисля така да направя, да си пусна болничния от 3ти Август, защото и на мен 45-дневния ми е от 2ри Септември.. освен ако не ми го преизчислят все пак. Аз си го водя термина 20ти, по овулация, в системата фигурирам като 17ти, по цикъл. Но на всички прегледи бебка върви малко дребна, тайничко виждам на екрана, че ехографът я изчислява на 20.10 по размери на дължини ширини и тегло. Не мога да разбера защо още ми го водят 17ти....

# 128
Момичета, кога мислите да перете дрешките и да ги подреждате в скрин/гардероб? Чудя се началото на септември да си ги подредя? 
Понеже мисля баткото известно време да не ходи на градина, знаете ли как стоят нещата там?

# 129
Aз ще работя до 7 септември, точно месец преди термина ми. Работата ме разнообразява и лятото не е натоварен период. Ходя си в офиса, живея на 10 минути пеша и поне е повод да се понаглася и да не се търкалям вкъщи на дивана.

Blackwhite1, като вляза в 9ти месец мисля да изпера и подредя дрешките. С първото детенце не съм гладила и сега няма да го правя. Ще използвам бебешки перилен препарат и това е достатъчно.

Бебето ми е много активно, особено вечер. Вече ми подскача и мърда корема във всякакви посоки. Първото ми детенце беше толкова кротичко в корема, всеки път АГто ми казваше, че ще имам много спокойно бебе и наистина беше такова.

Някои дни всичко и всички ме дразнят без причина. Опитвам се да дишам дълбоко и да не съм рязка с хората, защото знам, че не са ми виновни, хормоните са виновни. При вас как е?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:00 от Dream90

# 130
Както бебетата развиват ритъма на сън-бодуване в корема, така може и да се направи предположение за активността им след раждането. На мен сега с това бебе ме предупредиха, че ще е “много бързо” като проходи. Joy Явно по движенията на ФМ така прецениха, но ще видим хаха.

# 131
Уф и аз до скоро бях супер спокойна, направо слънчице... обаче тука от една седмица съм ту буреносен облак, ту дъга се появява. Мъжа ми сигурно го побърквам... Снощи например така ме вбеси, че изяде последния сушен домат, че си му го казах, миличкия човек направо го изпусна преди да го хапне. Стана ми много кофти и след 5 минути нямаше и спомен от това ми настроение. Четох в някоя от темите, че една мама е плакала на концерт на народни танци, еми като го прочетох и на мен ми се насълзиха очите. Ужасна съм станала и не винаги успявам да го скрия... Grinning

# 132
Здравейте и от мен ☀. От днес съм в 23 г.с. и от понеделник съм болничен. Доста го мислих и аз, но вече ми беше доста трудно след обяд започваше доста да ме боли корема и кръста, искаше ми да се да полегна някъде, а и се чувствах доста изморена. В работата реагираха малко странно, имам усещането, че си мислят, че след тези 14 дни ще се върна и ще си бъда до края. Честно казано не разбирам тези очаквания към жени, който вече са 5-6 месец, в разгара на лятото, а и с по едно детенце вече.
Моя бебок го усещам по различно време всеки път. На прегледите не се спира, но може би защото съм с предна плацента усещам доста по-приглушени ритниците и акробатните изпълнения. Първото ми детенце беше с предна плацента, не се спираше, само риташе, обръщаше се, но като се роди беше изключително спокойна. Направо бебе-мечта-еднорог, та сега едва ли мога да се надявам на такова, все пак, ще е невиждан късмет. Да е жив и здрав бебчо, другото ще го нагодим.
Да ви питам тези от вас, които вече са раждали секцио, някоя от вас да е раждала по Метода Шарк? Наистина ли е по-бързо възстановяването?

# 133
Lolla, имахме 1 последен домат останал в хладиника и ММ го взима, явно съм го изгледала злобно и го остави. И вика "Ще отида да напазарувам". 🤣🤣🤣

# 134
От 3 дни не съм на работа. Чувствам се като в отпуска. Сега става много стресиращо при мен на работа, телефоните звънят постоянно, жалби и прочие, няма физическо натоварване, но този стрес реших да си го спестя. Идея нямам с каква сума ще ми падне доходът, не ми пука особено, спокойствието ми е по-ценно. Не съм го изчислявала, осигуряват ме на реалната заплата. Смятах ги около 70 дни болничен преди 45-дневният. От години не ми се е случвало лятото да съм у дома. Сутринта станах, сготвих, каквото ми поръчаха децата, пуснах пералня и от час мързелувам.

Общи условия

Активация на акаунт