Наркозависим роднина

• 1 712
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Искам да помоля за съвет.
Роднина от семейството е наркозависим. Посещава специалист, но няма голям ефект. Обещава, че ще се промени, спазва го за няколко дни и после пак всичко отначало. Млад човек, има семейство и две деца. Родителите му и всички около него се тревожат и не знаят какво да правят. Моля ви, дайте ми някакъв съвет, или препоръчайте специалист в областта. Ако някой е успял да се пребори с това нещо, моля да ми пише.
Надявам се да успеем да го спасим от това нещо 🙏🙏
Започна да става и агресивен

# 1
  • Melmak
Ако той не иска да се спаси, не можете да го спасите. Ще ви цоца докато има какво.

# 2
Разгледайте рехабилитационните центрове около вас. Скъпи са, но си заслужават.

# 3
Не вярвам в рехабилитационните центрове да се справят. Малко е грубо, но в психиатрията по-добре. Там имат опит с такива.
Щом нещата са стигнали до агресия, въобще не ми се мисли какво ще е занапред, ако сега не успеете да го лекувате.
Ще стане по-зле.
Не е само до желанието самият той да иска да се оправи, повечето нямат волята да спрат, защото като ги хване абстиненцията, не издържат и вземат доза.
Трябва си сериозно лечение и евентуално после да мине на метадонова програма.

# 4
Ако някой не е с него 24/7 няма да стане.
Това е болест. Това че е агресивен е от болеста.
Не можа сам да се справи. Или някой го поема или край с това дете.

# 5
Пробвайте да се свържете с Пламен Йотински ( дано не бъркам името), качва видеа и в Ютуб, но доколкото знам и той работи с хора, които те самите са осъзнали, че имат проблем и искат да се справят.

# 6
  • над кукувичето гнездо
Желяз Турлаков

Общи условия

Активация на акаунт