Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 18

• 59 546
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Който е решил да краде няма да го спре байчото-охрана.
Скоро ми направи впечатление в Лидл, че пастърма и скъпо филе имат система против кражби. Овъртяни в  канап и запечатани с нещо пластмасово.
Може и по другите вериги да е така, не съм се заглеждала.

# 226
  • Русе
Тук ли питаше някой за кухненска везна?
Другата седмица в Кауфланд ще има за 9 лв.

# 227
витаят слухове, че има доста злоупотреби с касите на самообслужване. дали може да ги премахнат ...

Не. В Лидл и Кауфланд има везна на касата. Невъзможно е “да се пропусне” да се маркира нещо.

# 228
Кражбите съвсем не са 30 лв на милион оборот.

# 229
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
витаят слухове, че има доста злоупотреби с касите на самообслужване. дали може да ги премахнат ...

Не. В Лидл и Кауфланд има везна на касата. Невъзможно е “да се пропусне” да се маркира нещо.
Да, тия везни ме побъркват, вдигна нещо, разместя го, блокирам системата...

# 230
  • София
И с везна на каса не пречи да маркираш килограм от най скъпия плод като килограм от най-евтините картофи, моркови или лук. Везната все килограм ще отчете.
Оттам ще им дойдат проблемите.
Ревизиите на всеки конкретен обект ще покажат доколко е проблем на място.
Не вярвам да махнат касите, но предполагам локално ще има допълнителни мерки.
Ако някой е решил да изнесе нещо в раницата или по джобовете, ще го изнесе и през тези и през онези каси.

# 231
Не може да се маркира друг артикул според мен, защото с едни ябълки ми излезе грешка и да дойде служител. Картинките бяха еднакви, аз съм цъкнала първото примерно. А там където има текст с името на артикула, прозорчето е малко и пише примерно “ябълки зел…” и до там, повече букви няма.

# 232
  • София
Звучи като частен случай - маркирала си ябълки които са с нулева наличност, останал в системата артикул от предишни пускания, но неналичен към момента.
В друга ситуация би се получило.

# 233
  • София
В Billa има ли кантари на касите на самообслужване? Не този, който мери доматите и картофите, а такъв, който отчита теглото на всички продукти. Защото има едни общи плотове между касите и всеки път се чудя къде трябва да сложа покупките.

# 234
  • Буркина Фасо
там ги слагай или в количката направо. Smiley
и днес взех 1 продукт, маркирах го , платих го и изчезнах. не съм го слагал на плота.

# 235
И на мен ми е омръзнало от грешките в Била ( и то винаги в моя загуба)!   Но когато съм използвала каса на самообслужване , ако има някакъв проблем , отнема мнооооооого време докато някоя касиерка може да напусне касата си и да дойде да ми съдейства.

# 236
Моля да спрете с червените букви. Нямаме нужда от крещене и не е необходимо нечие мнение да изпъква над останалите. Тук всички сме равни!

По темата:
В Нидерландия още преди 15 години си цъках с една приятелка продукти на каси за самообслужване, питах я ... "никой ли не краде, няма ли злоупотреби"? Тя ми каза, че проверявали всеки осми... ама това беше тогава (веригата "АлбертХайн"), но ми каза, че месечно да губят 500-600 евро от кражби е нищо на фона на заплатите на 5-6 касиери, които си спестяват, а те общо са над 15 хиляди евро. Примерно.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 21:27 от diziler

# 237
  • 🌊
В Billa има ли кантари на касите на самообслужване?
Няма такъв. Разменяла съм често местата на количката и торбата и никога не е пищяло. В чуждестранните Били не е така.

# 238
  • София
Дъщеря ми тези дни има рожден ден. Още преди 4-5 дни от Била изпратиха имейл, в който има купон за рожден ден и уточнение, че започва да тече още на другия ден след имейла. Обаче в профила ѝ в приложението/сайта няма такъв купон. Чудя се дали да се захващам с голямо пазаруване или може да има проблем с използването на купона? На някой друг случвало ли му се е?

# 239
  • Буркина Фасо
рестартирай приложението. има и нова актуализация.
в Билла купони не дават. ваучери има.

Общи условия

Активация на акаунт