Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 188
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 140
Тези, които сте гледали по БЕЛ, има ли разбивкя при тезата и най-вече при преразказа за какво се дават точките и от колко възможни:
Примерно:
правопис: 5 от 6 възможни
графично оформление 2 от 3
вярно и пълно предаване на съдържанието и подобни?
Да, има разбивка по всеки критерий от преразказа и учители подборно обясняват всички подчертани грешки.
При нас се гледат в РУО. Там дали ще са така любезни да има учител, който обяснява или да не се надявам?

# 1 141
Темата само за София ли е?

# 1 142
Е, то от 150 пишещи 100 са от София, останалите 50 сме от десетина други  града.

# 1 143
  • По широкия бял свят
Тези, които сте гледали по БЕЛ, има ли разбивкя при тезата и най-вече при преразказа за какво се дават точките и от колко възможни:
Примерно:
Да, има разбивка по всеки критерий от преразказа и учители подборно обясняват всички подчертани грешки.
При нас се гледат в РУО. Там дали ще са така любезни да има учител, който обяснява или да не се надявам?
И при нас се гледат в РУО. Има учители и обясняват грешките и оценяването, къде са намалили точки и защо. Учителката по математика даже и предложи да и обясни решението на последната подточка.

# 1 144
  • Пловдив
Резултатите на първия випуск седмокласници в НПМГ:

НВО БЕЛ – 87,32 точки

НВО МАТ – 94,52 точки
Струват ми се добри резултати. Има ли с какво да ги сравним? Някои други училища - СМГ, ПЧМГ?
МГ Пловдив:
БЕЛ:88.27
МАТ:95,75

# 1 145
  • В Страната на чудесата
Знаят ли се вече резултатите на СМГ от НВО-то?
СМГ
7 а - 99.31( Киселова)
7 б - 96.6 ( Данова)
7 в - 98.11 ( Киселова)
7 е - 97.7 ( Данова)
От другата тема: смг

Само допълвам към горните балове по математика - останалите 2 паралелки са с 96,94 и 97,77 т. среден резултат.

# 1 146
  • София
Училищата в София, в които се изучава италиански език (като изключим НУКК) са 105СУ, 23СУ и 36СУ. Поправете ме, ако греша, но не намирам други? Някой с преки наблюдения за преподаването на езика в съответните училища?

# 1 147
  • София
Не. Темата е наборна.
Предполагам, че покрай инфарктните балове сме повече хора от Сф.

# 1 148
Знаят ли се вече резултатите на СМГ от НВО-то?
СМГ
7 а - 99.31( Киселова)
7 б - 96.6 ( Данова)
7 в - 98.11 ( Киселова)
7 е - 97.7 ( Данова)
От другата тема: смг

Само допълвам към горните балове по математика - останалите 2 паралелки са с 96,94 и 97,77 т. среден резултат.
Космически 160-тина резултата. Браво на тях и учителите им.

# 1 149
Училищата в София, в които се изучава италиански език (като изключим НУКК) са 105СУ, 23СУ и 36СУ. Поправете ме, ако греша, но не намирам други? Някой с преки наблюдения за преподаването на езика в съответните училища?
Имаше и в някои от професионалните.
Познавам деца завършили преди години 105 СУ с италиански и не могат нищо да кажат на езика, но те не са представителна извадка. При едното дете 98 набор неученето беше своеобразен протест към майката. След гимназията учеше, това което я интересува и сега се реализира успешно. Другото дете 99 набор беше с двойка на поне единия изпит и не се справяше с ученето като цяло. Преди години 105 СУ не винаги успяваха да направят втора паралелка с италиански и на свободните места през есента записваха и деца с двойка на изпита.

# 1 150
В испанската нямаше ли паралелка с италиански?

# 1 151

Не разбира се. Кажи каквото те интересува може и да можем да ти отговорим.

# 1 152
  • у дома
Примерно:
За вашето РУО не знам,при нас преди се гледаха там и си бяха много любезни даже...Даже миналата година ходих да гледам 10ти клас-по бел имаше дежурен учител и обясни подробно,а по мат нямаше инспектор действащ тогава и ми предложиха да извикат от МГ учител,но трябваше да чакам половин час и понеже обясних,че по този предмет нямам нужда да ми обясняват грешките и мога да ги разбера и сама,а и не ми се чакаше,та ми разрешиха и видях работата без разясняващ учител.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 22:48 от svetlaem

# 1 153
  • София
Не по темата, но да си кажа. Днес в Киров и аз посетих култовото WC. След потреса от обстановката, пуснах водата във WC...., ми то страх ме хвана, шурти от всякъде, пръска, шуми като Ниагара.  Затичах се да търся помощ, но слава Богу, спря се. Някой писа горе, реновиран по европейска програма..., да бе да. Нямам обяснение за състоянието на този бивш техникум в 21 век 🙄. Както казаха децата, да не попадаш по тъмно вътре, сигурно е като филм на ужасите.

# 1 154
ПГО Мария Луиза - Моден дизайн и Елисавета Вазова - Интериорен дизайн имат Италиански, но мисля, че е около 4-6 часа седмично. За Вазова  не съм съвсем сигурна за хорариума, но за там знам, че правят обмени по Еразъм в Италия. Италианският като вариант за продължаване в НАБА и други италиански художествени висши училища е много добър вариант. Програмите на АЕ там са много скъпи, а и не много ефективни, според личните отзиви на стажант третокурсник от НАБА в Милано, който беше при нас миналата година. Ясно е, че италиански от тези часове в училище няма да се научи, но е един добър старт за интерес към езика.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 22:17 от мартеа

Общи условия

Активация на акаунт