Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 076
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 290
Уроци за кандидатстване в МУ винаги е имало, даже и през миналия век.
Да, но въпроса е дали 5 те години с профил в гимназията спомагат с нещо или на уроците се взима материала, който е необходим за кандидатстване .

Със сигурност спомагат и то много.

# 1 291
  • София
Здравейте  ,
С корейски освен 18то ,кое друго училище го предлага?
За София говоря.
Като първи език го няма никъде другаде. Като втори в 138 профил СХН с интензивен английски

# 1 292
  • София
Уроци за кандидатстване в МУ винаги е имало, даже и през миналия век.
Да, но въпроса е дали 5 те години с профил в гимназията спомагат с нещо или на уроците се взима материала, който е необходим за кандидатстване .

Със сигурност спомагат и то много.

Не е май  толкова сигурно, Динчо, аз съм незапозната с нещата за медицина тук, да, но съм попадала на постове на хора с деца в  профил биология/химия по новата система (наистина в ЕГ,  ама тя програмата все пак е еднаква за профили)  и останах с впечатлението, че за изпитите конкретно въпросните много-много не помагат. Може би после  в следването, да.

# 1 293
Не мога да повярвам какво пише jenap.
Това е някакъв кошмар- да ти оставят по- ниска оценка(  за другото дете). Как е възможно? Нарочно го правят, защото сте ги занимавали с допълнителна работа.
  Двете ми деца бяха в 31- во до 7 клас. Бяха при Зорница Панайотова по математика. Изключителен преподавател по математика, много прецизна в оценяването. Проверяваше учебните тетрадки ред по ред. Наблюдава съм я как проверява и оценява 6 години. Без забележка съм.  Синът ми имаше заслужена шестица при нея, дъщеря ми завърши с 5. Даже според мен оставяше по- високата оценка за детето , ако е било между 4 и 5 или 5 и 6. Но вие сте били при друг учител, защото г- жа Панайотова пое 5 клас тази година.
   Нямаше ли вариант да се примолите за по- високата оценка? Не ги разбирам тези учители, знаят колко е важна годишната оценка.
    Стискам палци да влезе детето на място, което ще го направи щастливо!

# 1 294
Русалка, аз отговорих за НПМГ (така разбрах питането). За ЕГ нямам мното наблюдения с профилите в 11 и 12 клас.

# 1 295
  • София
Русалка, аз отговорих за НПМГ (така разбрах питането). За ЕГ нямам мното наблюдения с профилите в 11 и 12 клас.
Да, ясно, че е за НПМГ, ама  съдържанието на профила би трябвало да е същото като в ЕГ. Не  говорим за  по-задълбочена подготовка, каквато най-вероятно е тази в НПМГ по аналогия с коментираното назад за СМГ и профил мат в ЕГ, а само за включен материал по програма за профил и   съответно за материал, който се изисква на изпитите за МУ.  Май няма голямо припокриване между двете, особено по химия.

# 1 296
Здравейте,
За Географията в НПМГ дали има някакви прогнозни балове. Гледах, че миналата година на второ е била 430.

Според мен е почти невъзможно да се прогнозира географията в НПМГ.
Математиката е *2, БЕЛ *1. Отделно не се знае кой ще участва с точки от НПМГ състезание, кой с олимпиада. Предполагам, че има и деца с добри резултати от олимпиадата, които дори не са се явявали на състезанието на НПМГ.
Със сигурност балът ще е нагоре, но на 12.07 предстои да видим с колко Frowning1

jenap, главата не ми побира през какъв кошмар преминавате. Такива "педагози" нямат място в никое училище. Вместо да подкрепят, мотивират и да карат децата да заобичат даден предмет, те явно за съжаление правят всичко е с обратен знак.

# 1 297
Компютърна графика си е хубава специалност, не я отхвърляйте. Не се отказвайте и от другите си желания. Статистика, статистика, ама съм виждала как на първо класиране влизат деца с бал 60-70 в паралелки, за които на второ класиране балът скача двойно. Изобщо не се знае тази година какви ще са желанията на децата и накъде ще се насочат.
На второ класиране не би ли трябвало да падат баловете?

# 1 298
За МУ не е толкова дали е взет материала (НПМГ ще упражнят достатъчно всичкия достъпен материал за гимназиален курс), проблема е във формата на изпита и оценяване по този формат Hands V
На химиците в НПМГ им е по-"лесно" да учат Фармация в СУ (вътрешни изпити, познават изискванията...), а на преподавателите по фармация в МУ им липсва "разбирането" на химията...
Та заради формата, а не заради съдържанието толкова, много деца ходят на допълнителни курсове...

# 1 299
Здравейте, с риск да досадя, но искам да помоля за съвет. Синът ми е с 400 бал, разочарован много, тъй като очакванията му бяха за по-висок резултат. Желанието му е за училище, където мин. бал за миналата година е 410. Да го пишем ли като първо желание ми е въпросът?

# 1 300
И аз не знам какво да правим с тоя ТУЕС. Наборът иска, аз - не. Дилема 😂

# 1 301
Здравейте, с риск да досадя, но искам да помоля за съвет. Синът ми е с 400 бал, разочарован много, тъй като очакванията му бяха за по-висок резултат. Желанието му е за училище, където мин. бал за миналата година е 410. Да го пишем ли като първо желание ми е въпросът?
Разбира се, че ще го пишете.

# 1 302
Ходихме да гледаме работите и оценяването.
От разговор с г-жите, с които гледахме работата по мат. разбрах, че балът се е вдигнал с около 12-20 точки само за средния сегмент на баловете. За високите не било така.

# 1 303
Да попитам нещо извън НВО , дадоха ли ви списък с книги за лятото ?

# 1 304
Да попитам нещо извън НВО , дадоха ли ви списък с книги за лятото ?
На нас не, но то има достатъчно информация в нет-а. Аз обаче не смятам да я карам лятото да се занимава с нищо "училищно", ще я оставя да почива и да чете каквото си иска.

Общи условия

Активация на акаунт