Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 104
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 45
Споко, каквото и да учат децата средното образование е само етап от образованието им.
Да имат късмет, добра среда и амбиция да продължат напред и да се реализират в сферата в която желаят.

# 46
  • Пловдив
Да включа малко Пловдив в разговора Simple Smile Къде се ориентират децата ви и вие? Синът ми много иска в хуманитарната с английски.
За Пловдив мойта иска в Английската с английски или МГ- мат с английски.
Девойката избира между същите и все още не може да реши, кое да е на първо място. Младежът си ги е подредил: Художествената, Сценични кадри и КГ в МГ.
И мойта не е решила кое да е на първо място. 
Като излязот резултатите и статистиката ще видим какво е положението и къде другаде ще пишем.

# 47
sanaka, благодаря за новата тема🌷
Момичета, чета ви и с нетърпение чакаме и ние резултатите. Много полезни неща споделяте, изобщо не съм чела за подреждане на желания, от вас по-ясно обяснено няма да намеря😊
Успех на децата, да имат необходимите точки / бал и да постигнат желанията си🍀

# 48
  • Пловдив
Дреб иска в МГ, компромис е английската (Пловдив). Баща му го навива и за ТЕТ-а, за мен най-добре да си остане в ЧХ-то Joy Паралелно ще кандидатства и в Правец, ще мислим като излезе класирането къде-какво
Желанията ще си ги реди той, аз само ще гледам, да не оплеска нещо

# 49
  • Бургас
Sanaka, благодаря за новата тема! Да е късметлийска за всички деца 🍀🍀🍀
Тази сутрин и аз се събудих и незнайно защо реших, че е понеделник. Направо на топка ми стана всичко.
Наборчето се прибра от зелено, много доволен и изобщо не му е до резултати. Една дума не в казал за училища или каквото и да е. Може дори да е сменил желанията си, но не питам нищо.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 10:22 от *Sesil*

# 50
Записвам се и аз в темата. Имам познати деца и в 1 АЕГ и във 2-ра и в Испанската и в НЕГ. Допитвайки се до тях само се обърквам още повече. Моята дъщеря е артистична личност - пее, танцува и озвучава филмчета. И с всичко това се занимава професионално и дори й се плаща. Обаче и в училище се справя отлично. Завърши с пълно 6, очакваме много добър резултат и от матурите. Не знам накъде ще избере да тръгне. Идеята за гимназията е да научи добре два езика. Но кои? Тя английски не е учила на школа. Само в училище (32-ро) АЕ, НЕ, но говоримо се справя добре с него (като всички нейни връстници). В НЕГ не ще, въпреки че е на 5 минути от вкъщи.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 10:12 от *Noel*

# 51
Здравейте, искам да попитам служебни бележки с резултати от НВО заедно със свидетелствата ли се издават?

# 52
  • София
Не се издават такива служебни бележки. Резултатите се вписват в свидетелството.

# 53
Аз на моя син му взех плейстейшъна още септември (не е от децата, които могат да се самоограничават за това), а последните месеци ограничих и стоенето на телефон. В друго дете се превърна, осезаема разлика. Сега от една седмица "релаксира" на плейстейшън и телефон и се промени видимо. Това е голям проблем за мен при малкия ми син, той си има зависимост от екран определено

# 54
Записвам се и аз в темата. Имам познати деца и в 1 АЕГ и във 2-ра и в Испанската и в НЕГ. Допитвайки се до тях само се обърквам още повече. Моята дъщеря е артистична личност - пее, танцува и озвучава филмчета. И с всичко това се занимава професионално и дори й се плаща. Обаче и в училище се справя отлично. Завърши с пълно 6, очакваме много добър резултат и от матурите. Не знам накъде ще избере да тръгне. Идеята за гимназията е да научи добре два езика. Но кои? Тя английски не е учила на школа. Само в училище (32-ро) АЕ, НЕ, но говоримо се справя добре с него (като всички нейни връстници). В НЕГ не ще, въпреки че е на 5 минути от вкъщи.
Доколкото знам от познати, а и от личен опит, за съжаление втория език в езиковите гимназии е по-скоро проформа...В този смисъл и предвид, че дъщеря Ви говори английски, може би е по-добре да изберете гимназия, различна от английските

# 55
Не се издават такива служебни бележки. Резултатите се вписват в свидетелството.

Ами намирам това на сайта на ТУЕС…. затова
Скрит текст:

# 56
Здравейте учителката по математика на сина ми писала на децата, че днес излизат резултатите? Някой чул ли е нещо

# 57
Здравейте учителката по математика на сина ми писала на децата, че днес излизат резултатите? Някой чул ли е нещо
Моите очаквания са за утре, но нямам достоверни източници. А учителката от къде знае?

# 58
  • София
Не знам откъде са я измислили ТУЕС тази бележка. Това са документите за записване:
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

# 59
  • Видин
Хайде на късмет да е новата тема! Още малко остана до излизането на така чаканите резултати. Но после чакането за първо класиране е по-гадно 😂😂 Но и това ще преживеем все някак.

Общи условия

Активация на акаунт