Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 069
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 15
Успешна нова тема!
Хем искам да видя резултатите, хем ми се живее още в неведение (и спокойствие).

Аз пък ще споделя нещо за моето кандидатстване преди години. Много исках да вляза в английската. Толкова много се бях мотивирала, напук на учителката ми по БЕЛ, която директно бе казала на майка ми че няма никакъв смисъл да се явявам даже на изпити. Накрая изкарах най-добри оценки от кандидатствалите от класа (вкл и от любимците на госпожата по БЕЛ), но някакви две стотни не ми стигнаха да вляза. Останах първа резерва, първата под чертата. На второ класиране не приеха никой (поне не по официалния ред). В крайна сметка записах френски просто защото майка ми там ми подаде документите и ми беше все едно стига да не се връщам в стария клас и старото училище. Е това беше най-якия клас с най-яките учителки. Много изискваха от нас, но и преподавателите много се раздаваха. Намерих си приятели за цял живот.
Та всяко зло за добро - дори да не са приети децата в най бленуваното училище могат пък да случат на добър клас и страхотни учители, а това е най-важното!

# 16
  • София, Лагера
Санака, благодаря за темата! Нека на всички ни е на късмет.

Русалке, във всяко училище има добри и лоши учители. В десети клас не ми издържаха нервите и казах на  една учителка, че или е много лош учител, или иска да прецака децата. Или, най-вероятно, и двете. Не можех да повярвам какво казвам. Аз, която при проблем винаги защитавам преподавателите, търсейки вината в детето си. Това се случи в Испанската. Което по никакъв начин не прави училището по-лошо. Научих я да приема препятствията като предизвикателство с надеждата да й помогне в живота. Но забелязах, че при будни, умни и любопитни деца и учителите се стараят повече.

Ноеми, супер си! След тази реклама, се надявам всички да се насочат натам.Stuck Out Tongue Winking Eye
Ами то това си е нож с 2 остриета. Не на всако дете му се учи здраво. А там нямаш избор. Така че трябва да се гледа и тази страна на монетата. Друг много важен детайл е, че Лайстунг класовете са само с профил ХИМ+БИО. Ако интересите ти не са в тази сфера, то животът ще ти стане черен да учиш толкова специфични неща, при това само на немски.

Ети, напълно споделям мнението ти, че учителите развиват силни препочитания към будни и старателни деца. Което е нормално, хора са.

# 17
  • София
Ноеми,
Скрит текст:
дъщеря ми беше на такъв Schnupperstudium  с  Мюнх, ама   другаде. И пак беше по време на световното. И  Германия като загубила мач, той какъвто е  принципно червендалест, още по-червен от яд станал Laughing..А съучениците й завиждаха,  беше успяла да види  при леко лятно обличане в неучилищна обстановка какво представлява  точно татуировката му Joy
Етомира, да,
Скрит текст:
аз пък си замълчах пред учителка (никога не съм се разправяла), която едната ми дъщеря възхваляваше, другата нито особено я харесваше, нито обратното, третата пък откровено я  недолюбваше. Обясняваше ми, че имала лично отношение към нея и че заради нея била намразила мат. Не знам дали съжалявам, че не говорих с нея навреме, а чак в края на 12 клас  стана дума и събрах смелост просто да споделя.  Ако бях, щях да разбера (редом с видимото, че никога не  беше я ощетила с оценка или нещо), че жената по свой си, наистина малко нестандартен начин, е опитвала да я  задейства, да я  събуди, виждайки у нея потенциал по предмета. Но пък като не говорих и девойката загуби интерес към мат (справяше си се супер, но някак ей така дежурно, по  задължение/навик), се случи така, че зави  в посока, която се оказа пък баш нейното нещо..Та знае ли човек какво е правилно да направи. И най-вече остава въпросът - какъв е  въпросният учител, добър или лош  при три много различни мнения на три деца от  едно семейство... Затова е най-добре всеки да си изгради своя представа.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 00:59 от пенсионирана русалка

# 18
Някой в предишната тема питаше за редовете за олимпиади и състезания...миналата година не се виждаха по-рано, или поне аз не съм ги видяла по-рано. Появиха се попълнени, заедно с НВО олимпиадите над 60% от максимално постигнатия резултат (директно преизчислени за ползване за бал) и отделни редове за състезанието на НПМГ (всички не само над 60%, отново преизчислени към макс постигнатия резултат).
Независимо дали ще ги ползвате или не, те са си там... Изчисления бал беше правилен, изчислен с приложимия по-висок постигнат резултат Hands V

# 19
Ако не се доберем до мечтаното училище, обмисляме вариантите за 31во или 22ро. Кое бихте препоръчали?

# 20
Да включа малко Пловдив в разговора Simple Smile Къде се ориентират децата ви и вие? Синът ми много иска в хуманитарната с английски.

# 21
Ако не се доберем до мечтаното училище, обмисляме вариантите за 31во или 22ро. Кое бихте препоръчали?
И двете

# 22
Добро утро!

Санака, благодаря за новата тема и дано ни е на късмет.

# 23
Благодаря за новата тема, ама що ли ми трябваше да я отварям в 5.30 сутринта? Прочетох "резултатите излизат утре" и се оцъклих. Мислех да си подремна още в блажено бегрижие.
И да не е празен поста, пускам линк към един доста добър анализ на преразказа, на мен честно казано, ми се струваше че е лесен, но си има подводни камъни. Дано са се справили децата.

https://bel7blog.wordpress.com/2024/06/28/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0% … d0%b2%d0%be-2024/

# 24
Хайде и аз благодаря за темата! Първи юли е хубава дата за обявяване на резултати. Да са внимателни с първите желания наборите и на първо класиране да ги запишем!

# 25
Хайде да ни е на късмет новата тема !
Няма да гледам анализа Joy, свърши тя вече , каквото написал, написал.
Моето дете и то горкото, сънувало, че има само по 30 точки на всяко и вчера беше цял ден в лошо настроение Grinning

# 26
  • София
Късметлийска да е темата! 🍀

# 27
  • Sofia
Sanaka, бях сигурна, че ще се погрижиш Heartpulse

Прочетох анализа. Със сигурност децата въобще не са мислили така задълбочено, докато са преразказвали. Интересно дали анализът изхожда от конкретните критерии за оценка или са просто разсъждения.

# 28
И аз за Пловдив да кажа моето момиче иска или търговската или хуманитарната но все още не знам

# 29
И аз прочетох анализа на преразказа и това  ми повиши значително нивата на кортизол Simple Smile Ясно, че преразказът трябва да е подробен, НО...баш пък и изречения като "Ама, че дивотия!"ли трябва да се преразказват...?! От друга страна точно подобни фрази носят идеята на повествованието....Помненето на подобни фрази си изисква фотографична памет...! Пфу, гледайки изискванията, вече започнах да се съмнявам в леснотата на текста...
И аз за Пловдив да кажа моето момиче иска или търговската или хуманитарната но все още не знам

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 07:41 от Kalisi

Общи условия

Активация на акаунт