Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 005
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 765
Споко, каквото и да учат децата средното образование е само етап от образованието им.
Да имат късмет, добра среда и амбиция да продължат напред и да се реализират в сферата в която желаят.
И аз съм на това мнение.

# 766
Добре звучи, но какво правим, когато нямат "амбиция да продължат напред и да се реализират в сферата, в която желаят." И не знаят тази сфера даже коя е Simple Smile Тук съзирам неприятен шанс да трябва аз да решавам в коя паралелка и училище да е детето. Точно това не искам, но ще ми дойде на главата.

# 767
  • София
Аз,вероятно, съм единствената бясна от тазгодишните скокове в баловете в сегмента 160-180 точки. Преди 6 години, когато дъщеря ми иандидатстваше, с 460 бал се влизаше в немската. В момента с 450 не е възможно да влезеш дори във френската. След пет години какво?- за да влезеш в 22-то ще е нужен бал 500, само за да може МОН да изманипулира данните удобно и да изглежда, че процентът на успеваемост се е вдигнал? Извинете ме, но разлика в бала 20 точки спрямо предходната година, е абсолютно ненормално.
Така става, когато главната цел е да отчетат високи резултати, а не да се направи изпит, който да позволява по-прецизно разслояване на резултатите.  Да бяха сложили  дори при този изпит  по една по-завързана подточка към всяка от трите задачи, картинката щеше да е друга и елементарните грешки от бързане/невнимание в първата част нямаше да имат чак такава голяма тежест.

# 768
Русалке, напълно споделям мнението ти... Желанието на МОН за тупане в гърдите и отчитане на невероятни резултати ще "изяде" възможностите на много деца. А образованието ще си е все така с една голяма въпросителна.

# 769
  • София
Даам, сега МОН ще се похвали с вдигане на средните резултати, за сметка на което направи страшно мазало нагоре. Такъв драстичен скок на баловете не е имало дори през 2019г., когато рязко опростиха изпитите, в сравнение с предходните години.

# 770
Добро утро! Вчера пропуснах, но утрото е по-мъдро от вечерта. Прегърнете си децата, кажете им, че сте доволни независимо от резултата. Обичате ги и ще сте до тях. Точките са факт. Животът продължава.
Добро утро и от мен..

Г-жа Рамацоти разплаках се  рано сутрин...вчера много се ядосах с тези резултати,даже не съм звъннала да го питам как е ( на екскурзия е ). Сега пък ми е гадно ,стараеше се ..това дете само сутрин и вечер  си беше вкъщи ,през другите часове на частни  уроци ,пробни изпити ,училище и след училище пак при госпожите за допълнителни часове...ще дойде и ще го прегърна и ще му кажа ,че всичко ще е наред.

Побърках се ,и мен сън не ме хваща ,цяла нощ редя желание и смятам точки...
Та да питам ..според сайта " Изпитай ме" всичките му желани паралелки са с поне 30-35 точки  нагоре след 2-ро класиране ,има ли някакъв шанс да се класира ,например , тук в" Найден Геров" Варна ?
Изчакйте статистиката за Варна!
Момичета, прегърнете си децата, училища има, когато се съберат умни деца и амбициозни учители всяко училище може да бъде елитно!

# 771
Добър вечер!Може ли да препоръчате добро училище с профил математика, освен СМГ и НПМГ...? Благодаря предварително!
125 СУ, 31 СУЧЕМ

# 772
  • Някъде там...
Добър вечер!Може ли да препоръчате добро училище с профил математика, освен СМГ и НПМГ...? Благодаря предварително!

Не съм гледала тази година, но за миналата - 2 АЕГ има паралелка с математика (тази се оказа, че няма такава), 31 също. И в 125 тази година е с математика, но не зная кой учител я поема. Седми клас ги изведе Мадлен Христова, а тя е добра. Двете математически на 125 са със среден успех по математика 7 ж клас - 95,46 точки, 7 з клас - 94,76 точки. Математическата на 107 е със среден успех 94,63.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 09:12 от Жабче

# 773
  • Sofia
А, майките никога няма да са доволни. Ако сложат по-завързана задача, ще стане скандал.Simple Smile
Изхождайте от там, че децата ви се конкурират с деца не от миналата година, а с такива, явили сес вашите тази година. Какъв е балът няма никакво значение. Дали ще се редят със 100 или с 430 е все едно. Те са се явявали на едно й също и се състезават в една й съща среда. Миналогодишните балове са просто ориентировъчни. Реално информацията за тях е абсолютно излишна. Какво е било през 2023 или 2018 за вас няма никакво значение.
Иначе разбирам разочарованието ви,  балът на някои деца няма да стигне за очакваните паралелки...

# 774
  • София
А, майките никога няма да са доволни. Ако сложат по-завързана задача, ще стане скандал.Simple Smile
Изхождайте от там, че децата ви се конкурират с деца не от миналата година, а с такива, явили сес вашите тази година. Какъв е балът няма никакво значение. Дали ще се редят със 100 или с 430 е все едно. Те са се явявали на едно й също и се състезават в една й съща среда. Миналогодишните балове са просто ориентировъчни. Реално информацията за тях е абсолютно излишна. Какво е било през 2023 или 2018 за вас няма никакво значение.
Иначе разбирам разочарованието ви,  балът на някои деца няма да стигне за очакваните паралелки...
Извинявай, но това не е съвсем така. Да, не е важно колко имаш, а на кое място си в прословутата статистика като успеваемост за годината. Но...Един съвсем малко по-балансиран изпит във втората част ако не елиминира, то поне  драстично ще намали  струпването на множество равни резултати, .

# 775
  • София
Ми, нямаше скандали, когато имаше по-завъртени задачи. И има значение каква е слжността на изпита, независимо, че е еднакъв за всички. Русалка го каза по-горе - при по-труден изпит дребните грешки, които не се дължат на незнание, а на притеснение, моментно разсейване и т.н. и срещу които никой не е застрахован, нямат такава тежест и не са фатални. При лесен са.

# 776
  • Sofia
Ами нищо различно не съм казвала, от това което пишеш. Написах, че миналогодишната статистика няма съществено значение, че и да се ядосваме на нея. Важна е настоящата, както и че угодия никога няма. Лесните задачи са най-коварни и неприятни за добре подготвените деца.

# 777
  • Някъде там...
desive  всъщност точно това казва. Simple Smile Че всички са се явявали на един и същ изпит и миналогодишните резултати са само ориентировъчни, предвид промяната във формата. Особено по математика - това вдигна средното, както искаха МОН и мнозинството родители. Но не е в интерес на децата, които могат.

# 778
Това е в София. Просто там е стресът и броенето на стотни от точките. И много супер подготвени деца. Нали каквото и да им дадат и както и да ги балансират, пак за същите училища ще се борят.
Извън столицата с всякакъв бал почти навсякъде си влизат най-спокойно децата. Та за мен конкретно още затрудняване се радвам, че е нямало. Още повече по БЕЛ съм силно изненадана от резултата, та си представям и ако бяха ги още малко препънали Simple Smile Щях да съм направо в шок.

# 779
Аз,вероятно, съм единствената бясна от тазгодишните скокове в баловете в сегмента 160-180 точки. Преди 6 години, когато дъщеря ми иандидатстваше, с 460 бал се влизаше в немската. В момента с 450 не е възможно да влезеш дори във френската. След пет години какво?- за да влезеш в 22-то ще е нужен бал 500, само за да може МОН да изманипулира данните удобно и да изглежда, че процентът на успеваемост се е вдигнал? Извинете ме, но разлика в бала 20 точки спрямо предходната година, е абсолютно ненормално.
Миналата година минималният бал в СУПНЕ в Русе скочи с около 50т спрямо предходнште години.
Не знам какво искате от математиката още. Миналата година в Русе имаше 9 максимални резултата по математика, тази година - нито един или само един. Не можах добре да видя през телефона. Е моето дете със скромните 23 точки се нарежда сред първите 750 от 1600 резултата. Ами извинете, не е нормално 23 точки да са в първите 750. Това означава, че повече от половината деца в областта изобщо не са се справили, дори са под Среден (3). А си имаме добра математическа гимназия, от която излизат две паралелки седмокласници + ОУ Л. Каравелов, + СУ "Ботев" и други, в които има класове с ИУЧ математика.
В София колкото и труден да е изпита пак ще има високи резултати и така мечтаното разслояване няма да се случи. Освен, ако не разрешат математическите класове да вземат резултатите от олимпиади, защото на практика това са състезанията, което отсяват истинските математици от останалите, които просто се справят на ниво училище, но не са състезатели, т.е математиката не е голямата им любов.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 08:27 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт