Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 013
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 750
Санака и аз благодаря за прогнозите за момичетата и момчетата, много са полезни.
Наздраве!!!

# 751
Санака, благодаря за труда, за статистиките и насоките. Със сигурност ще ни е от полза в следващите дни, когато започнем и реденето на паралелки. Стискаме палци да мръднат леко надолу. Все пак ще има деца за АК, ПЧМГ /3 паралелки/ , училища към МОН, частни....
Да се надяваме, че нещата ще се развият в желаната от децата посока Flowers Four Leaf Clover

Аз искам да попитам има ли някой преки впечатления от 73 СОУ и 9 ФЕГ. Каква е общата атмосфера, нивото на усвояване на езика, среда, текучество на педагогически състав...
Вторият език само проформа ли е и следва ли да натежава при избора на паралелка?
Какви са профилите след 10 клас?
Ще бъда благодарна на всякакви лични впечатления Simple Smile (може и на л.с., за да не спамим темата)

# 752
  • Бургас
Добър вечер!Може ли да препоръчате добро училище с профил математика, освен СМГ и НПМГ...? Благодаря предварително!

# 753
Не знам какво става тази година, но моето дете със скромните 54 и 23 точки е съответно сред първите 918 и 750 от 1600 ученици в областта, а като сбор сред първите 1050. Силно ме изненада математиката в нашата област - със 23 точки е в първата половина по резултати.
Не съм, ограничен ще ви е изборът. Рисуването дали ще му стигне?

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 08:29 от Mama Ru

# 754
  • varna
Подредбата на желания как да я започна - първо пишем всички паралелки дори и бала да не му стига поне с 30 т , или паралелки които отговарят на неговия бал .Детето вика няма смисъл да пиша първо желание паралелки където му стига бала -а да започнем с тези  които няма шанс примерно МГ . За Варна става въпрос , където наплива за МГ и Езикови е най голям .

# 755
Момичета , сън не ме лови.Сега, когато резултатите са факт,  аз съм в голяма чуденка. Честно да си кажа въобще нямам идея как да подредя желанията. Мислех си , че всичко съм измислила , но се оказа ,че въобще  не е така. Първото желание на дъщеря ми е 31 с ИЕ/АЕ –София , но аз вече не съм сигурна ,че това е най-доброто решение.
Какво да правя?

# 756
Не ти се разбира какво точно имаш предвид - дали че училището е с много висок бал или пък че детето е изкарало по-висок?

# 757
Не ти се разбира какво точно имаш предвид - дали че училището е с много висок бал или пък че детето е изкарало по-висок?
Сигурно , и аз не се разбирам.Simple Smile Предполагам ,че балът ще стигне , но не съм сигурна ,че това е най- доброто решение във връзка с  испанския и сега се колебая .  От прочетеното до тук, нивото на испански там не е добро , но пък ни устройва и като бал и като местоположение и дъщеря ми го   иска.

# 758
Аз ще се вслушам в желанието на детето си. Животът е неин, изборът също. Но и отговорностите от този избор. Така постъпиха с мен, така смятам, че е редно и аз да постъпя.

Добро утро! Вчера пропуснах, но утрото е по-мъдро от вечерта. Прегърнете си децата, кажете им, че сте доволни независимо от резултата. Обичате ги и ще сте до тях. Точките са факт. Животът продължава.

# 759
Добро утро! Чета ви и сте ми полезни, но от вчера ме гложди едно съмнение. Резултати момче 62.0/62.0. София
 За Бел си знаех още на деня какво е оплескал , какво е объркал.
По мат се справя много по-добре и на предварителните. Не е като вашите деца, но поне до 76-86 стига. Съмнително ми е как така има еднакъв брой точки и на двете, без дори 0.5 разлика.
Въпросите ми са:
Каква е системата за вкарване на точките в базата?
Има ли вариант за техническа грешка? Да отида да видя работата -ще отида. За съжаление виждам, че трябва ученикът да отиде, но днес нямаме тази възможност.
Според мен, знаейки какво може, еднаквите точки ме водят до съмнението за неправилно въведени точки в системата. Може и наистина да е така...но статистически шанса е много малък. За София става въпрос.
Ако може да дадете информация или съвет.
Хубав ден на всички
Ps: Като премахна съмненията си мога да се отдам и аз на едно фрапе 😉

# 760
Костадинова, ти ще редиш, ти се чудиш.... А детето какво иска?

# 761
  • Бистрица
Добро утро! Чета ви и сте ми полезни, но от вчера ме гложди едно съмнение. Резултати момче 62.0/62.0. София
 За Бел си знаех още на деня какво е оплескал , какво е объркал.
По мат се справя много по-добре и на предварителните. Не е като вашите деца, но поне до 76-86 стига. Съмнително ми е как така има еднакъв брой точки и на двете, без дори 0.5 разлика.
Въпросите ми са:
Каква е системата за вкарване на точките в базата?
Има ли вариант за техническа грешка? Да отида да видя работата -ще отида. За съжаление виждам, че трябва ученикът да отиде, но днес нямаме тази възможност.
Според мен, знаейки какво може, еднаквите точки ме водят до съмнението за неправилно въведени точки в системата. Може и наистина да е така...но статистически шанса е много малък. За София става въпрос.
Ако може да дадете информация или съвет.
Хубав ден на всички
Ps: Като премахна съмненията си мога да се отдам и аз на едно фрапе 😉

Здравей,
При нас положението е с 1т разлика между БЕЛ и МАТ. По БЕЛ от ПИ сме "паднали" с едни 8-9т, а по МАТ сме нагоре с около 15т. Аз го отдавам на това, че преди НВО БЕЛ дъщеря ми беше много притеснена,въпреки, че и е по-силния предмет...чак и стана лошо преди изпита. По МАТ се беше успокоила и явно се е фокусирала. Впечатленията от бризки деца са, че са разочаровани от БЕЛ тази година, явно изпита ги е затруднил.

Виж за начина на наливане на точките не мога да кажа...

# 762
Аз,вероятно, съм единствената бясна от тазгодишните скокове в баловете в сегмента 160-180 точки. Преди 6 години, когато дъщеря ми иандидатстваше, с 460 бал се влизаше в немската. В момента с 450 не е възможно да влезеш дори във френската. След пет години какво?- за да влезеш в 22-то ще е нужен бал 500, само за да може МОН да изманипулира данните удобно и да изглежда, че процентът на успеваемост се е вдигнал? Извинете ме, но разлика в бала 20 точки спрямо предходната година, е абсолютно ненормално.

# 763
  • София
Момичета , сън не ме лови.Сега, когато резултатите са факт,  аз съм в голяма чуденка. Честно да си кажа въобще нямам идея как да подредя желанията. Мислех си , че всичко съм измислила , но се оказа ,че въобще  не е така. Първото желание на дъщеря ми е 31 с ИЕ/АЕ –София , но аз вече не съм сигурна ,че това е най-доброто решение.
Какво да правя?
Добро е училището. Щом детето иска това, 31во СУЧЕМ е добър избор. И локация и сграда, училище с традиции, не се отказвайте. Проблеми с учители имали уж, къде няма проблеми с учители, то в най- елитните има, та какво да се очаква ?

# 764
  • Варна
Добро утро! Вчера пропуснах, но утрото е по-мъдро от вечерта. Прегърнете си децата, кажете им, че сте доволни независимо от резултата. Обичате ги и ще сте до тях. Точките са факт. Животът продължава.
Добро утро и от мен..

Г-жа Рамацоти разплаках се  рано сутрин...вчера много се ядосах с тези резултати,даже не съм звъннала да го питам как е ( на екскурзия е ). Сега пък ми е гадно ,стараеше се ..това дете само сутрин и вечер  си беше вкъщи ,през другите часове на частни  уроци ,пробни изпити ,училище и след училище пак при госпожите за допълнителни часове...ще дойде и ще го прегърна и ще му кажа ,че всичко ще е наред.

Побърках се ,и мен сън не ме хваща ,цяла нощ редя желание и смятам точки...
Та да питам ..според сайта " Изпитай ме" всичките му желани паралелки са с поне 30-35 точки  нагоре след 2-ро класиране ,има ли някакъв шанс да се класира ,например , тук в" Найден Геров" Варна ?     

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 07:59 от Velina_p

Общи условия

Активация на акаунт