Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 755
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 870
За Русе не намирам информация къде могат да си видят работите и кога. В РУО ли да ходя и съответно трябва ли да мъкна и кисел тийн, който в момента се цупи и не искала да си гледа работите, нямало смисъл. Аз пък искам да видя къде и какво е сгрешила, какво е писала на теза и преразказ и колко точки са й дали там.

# 871
Вчера в трамвая дъщеря ми е чула дете, което се е хвалило, че е преписало целия първи модул. Можела и 21 задача да препише, но не и се занимавало. И имала 65 точки по мат.
а откъде ги преписват, това ми е чудно

# 872
  • Варна
От съседни деца си подсказват според мен.

# 873
Aко преписването е било масово и квесторите са си затваряли очите в името на добрата репутация на Бг образованието.. това вече е дъното..

От край време в редовите часове по МАТ се упражнява само първи модул, втория е за тези, които имат ИУЧ или допълнителни занимания. Целта е да се упражнят всички ученици и да се докара максимален среден резултат.

Няма нужда от трети модул и тн.. Достатъчно е да кажат, че училищните постижения ще се мерят по първи модул, а с първи и втори модул ще се кандидаства ..

# 874
  • София
Вчера в трамвая дъщеря ми е чула дете, което се е хвалило, че е преписало целия първи модул. Можела и 21 задача да препише, но не и се занимавало. И имала 65 точки по мат.

Да , аз нали това ви казвах,  същото подучух не от едно и две места.
И от някое селско училище с извинение където се познават , говоря за района около София , какво няма да препишат ли , и още как , и повишени годишни оценки, Еми не е честно.

# 875
Aко преписването е било масово и квесторите са си затваряли очите в името на добрата репутация на Бг образованието.. това вече е дъното..

От край време в редовите часове по МАТ се упражнява само първи модул, втория е за тези, които имат ИУЧ или допълнителни занимания. Целта е да се упражнят всички ученици и да се докара максимален среден резултат.

Няма нужда от трети модул и тн.. Достатъчно е да кажат, че училищните постижения ще се мерят по първи модул, а с първи и втори модул ще се кандидаства ..

Не знам дали е достатъчно ако първи модул си остане с 20 задачи с избираем отговор, които както стана ясно са лесни за преписване и налучкване.

# 876
  • София
Какво сте се развихрили да спорите  коя гимназия е по-по-най. Simple Smile  Много доволни и още толкова недоволни има от всяка една от топ софийските гимназии, вкл. от СМГ. Затова редете  с детето списъка  в  желания  от него ред, а после нека то само си изгради мнение за училището, в което се  оказало с бала си.

Сидония,  не съм съвсем съгласна с тезата, че липсват достатъчно мат. училища в София. Предостатъчни са си паралелките в СМГ и НПМГ за целта, само подборът  за тях да беше по-прецизен с  наличието на уловка -две във втората част. Много се заблуждават някои родители/деца, че щом детето има 90+, че даже и 95+ на  НВО в  сегашния му вид, то е  изявен математик и мястото му е в МГ.  В провинцията, често заради липса на достатъчен избор на  добри гимназии, такова дете, дори без особен афинитет към мат, избира МГ съвсем разбираемо. Но принципно  в повечето случаи става дума за деца  без  пропуски по мат върху  базовия материал, които не са обаче непременно с математическо мислене, с комбинативен ум , с  развита логика и пространствена ориентация, с желанието да лягат и стават с мат. Колкото и училища да направят, нивото извън тези две ще е  винаги доста по-ниско..Да не говорим, че за такова нещо трябва и учителски ресурс. Не всеки учител по мат  е подходящ избор да води математика на деца  с възможности и интерес към предмета. Загледай се в ДЗИ профил мат. При изборите на профил наредбата забранява подбор, тоест в  профилите заблудено се оказват и деца, които определено не са за там. Прибави сега и учител, който не е съвсем в час с  обясняването на многото свален университетски материал, и ето го налице средния успех в толкова училища около, че и под 4. Такова ще е общо взето нивото и в новите МГ, ако някога се появят...

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 11:46 от пенсионирана русалка

# 877
Така. Може да видим работите на детето, но не можем сканираното изображение да го изнасяме, т.е не може на спокойствие да се оглеждат грешките, да се работи върху тях. То е ясно, че колкото точки са дали това е окончателно и с тях ще кандидатства детето, но защо под ягодите да не може да си вземе копие или да снима екрана със сканирана работа? За собствено ползване. За да не би някой да е получил незаслужено повече точки и така ще остане скрито-покрито, че на някои деца устите са големи и бързат да се похвалят какви са герои

# 878
  • София
А какво с детенцето за повишаване на оценката , дали успя да се справи .

# 879
inqpro,  достатъчно е да си мерят (НЕ)успехите МОН, нали на искането за втора дата на НВО излизаха с тезата, че "науката на тестовете" щяла да се наруши и децата щели да имат точки от различни изпити , Simple Smile
Защо махнаха отворените отговори от теста, догодина да ги върнат и готово

русалка, аз бих добавила само едно - ако детето има 95+т по мат на НВО, нека родителите не натискат за МГ, защото ако детето няма изявени математически наклоности, трагедията е пълна следващите 5г. Примери имам доста, дори много близък приятел на сина ми, който изкара висок резултат на НВО, а иначе едва хващаше 5ца в училище по МАТ. В момента е аутсайдера в много силен клас и психически не се чувства добре. А би бил прекрасен ученик в ЕГ или ПМГ!

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 11:48 от скаридка

# 880
Мама Ру, вие за грешките достатъчно може да се ориентирате и от гледане. Просто помните кои са задачите, те не са тайна и са публикувани. Не виждам драма, дори да искате да работите над тях, това ще е възможно

Всъщност никога не е можело, ти като си в системата, би трябвало да знаеш

# 881
При нас също е имало официално предупреждение от квесторите за преписване. Не са го изгонили детето. Деца, несправящи се за 4ка с училищния материал се хвалят с 80+ точки по МАТ. Според моя масово са гледали един от друг в неговата стая. Едната майка сега се пени колко неоправдан е синът й от учителите. Никакво уважение към учители и училище....

# 882
Нашето РУО пак я свърши една...Публикували са отделни файлове със статистика поп БЕЛ и МАТ, но няма общ с БЕЛ+МАТ, което е малко безсмислено.
Определено и тук се наблюдава повишен брой на децата с точки в горния сегмент.

# 883

Това чухме и от познато дете. Някои са преписали и имат 92т, а на пробни са били с 65. Нашето познато дете има добри резултати, но вчера е плакало, че не е честно и май няма да й се сбъдне първото желание. Не знам дали е верно,  но при нея се в преписавало.

В тикток имаше много клипчета на щастливо преписали след двете матури. Може и да е тренд и да търсят engagement или reach, не знам.

# 884
Е, хайде, почна се. Преписали деца, помагащи квестори, затварящи си очите... такива неща винаги е имало и ще има, животът е такъв, и е хубаво и самото дете да знае, че не винаги и всичко е справедливо. Аз, затова на моето му пожелавам да е здраво, адаптивно и с късмет. Другото ще се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт