Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 259
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 855
Ако бяха увеличили времето за втората част, където задачите имат нужда от обмисляне и описване, това щеше да е разбираемо и смислено... но учеличаване на времето и вкарването на "тото" за двете задачи с отворен отговор и учеличаване на времето за това е леееееко странно. Това води до увеличване на точките в средния и ниския регистър и съответно до средно повишавне на оценките...
А по 2-3 точки за подточка във втората част, срещу 4т на затворен отговор в първава е тъпо. Сгъстява децата във високите 5т с едно недоглеждане или грешно пренасяне на затворен отговор... срещу детайно разписване и борба за всяка точка за кратко време Hands V

Преди малко повече от 10 години НВО беше първата част от изпита, според мен доста балансирана, позволяваща пак разслояване, но 6 си беше съответстващо на 6 в клас и 4 си съответстваше на 4 в клас.
Втората беше с по-тежки задачи... Не всички успяваха да решат всичко. Оценката са кандидатвтане се състоеше от сума на двете части и ново преобразуване на оценката... и за СМГ се кандидатстваше с 5,65-5,85 съвсем реалистично.

Сега всичко го сложиха под шапка НВО, т.е. нивото трябва да е "за всички" и се тръшкаме защо над 90% от точките имат толкова много деца... ами за да може под 10% да са под 20-30, че да отчетем успех след успех...

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 11:10 от peneva_a

# 856
125то Мадлен Христова ще поеме МАТ паралелката и ще им е класна. Мисля, че детето което печели 2 пъти световното по бързо смятане е казало, че ще остане в 125то в тази паралелка.
За 7з клас тази година имаха Събота безплатно обучение за по-сложни задачи за олимпиади.

# 857
А какво пречи да направят приема във всички матем гимназии( визирам провинциалните най-вече) почти като след 4 клас - вместо утрояване на НВО-матем, вмъкване на точки от определени състезания по мат.
Така направо са си направили подбора без много да влияе НВО-бг.
Тези незаинтересовани особено от матем., а с високи точки от НВО-матем, автоматично ще отидат назад в класациите
Просто си разсъждавам

# 858
  • София
Цитат
Аз смятам, че и при учиищата има мода. Преди 5 години, всичко живо искаше във Френската. Испанската тъкмо набираше сили и баловете се вдигаха всяка година и очевидно сега е в апогея си.
Това НЕ Е вярно! И преди 10 год испанската беше пред френската, както и тогава(без да са се вадели оръжия там) се говореше че е на опашката на топа

Възможно. Аз споделям мои впечатления, базирани на хората около мен и баловете, които аз съм следила. Но със сигурност стоя зад мнението си, че има мода.

# 859
Много безумия има, всяка година се коментират и нищо. Ще отчетат по-високи резултати тази година и....керванът си върви.
Нито е редно математици да ходят в езикови, защото са по- слаби по БЕЛ, нито е редно за езикова да ти трябват 95т по математика. Но София не е България и всеки се спасява

# 860
За модата съм изцяло съгласна. ✌🏻
Затова в момента има и толкова опции за испански извън самата испанска. Сякаш не е ясно че желанието НЕ Е основано на самия език, а на съответното училище.
Не знам откъде ги изкопаха толкова учителки по испански, честно

# 861
  • София
За модата съм изцяло съгласна. ✌🏻
Затова в момента има и толкова опции за испански извън самата испанска. Сякаш не е ясно че желанието НЕ Е основано на самия език, а на съответното училище.
Не знам откъде ги изкопаха толкова учителки по испански, честно
Аз пък се чудя къде го ползват после този ИЕ ...но като цяло езика си е богатство са казали хората ... Simple Smile

# 862
  • София
Просто Испанската в София е много добро училище като цяло. В същото време на френската й падна реномето по същите причини с обратен знак. Двете основни с немски също са много добри като училища.

Кога точно й падна реномето на френската и по какви причини? Защо не се осведомите за резултатите от ДЗИ БЕЛ в последните години? Повтаряте едни митове и легенди на по 30 години....

Аз смятам, че и при учиищата има мода. Преди 5 години, всичко живо искаше във Френската. Испанската тъкмо набираше сили и баловете се вдигаха всяка година и очевидно сега е в апогея си. Тогава НПМГ беше много надолу, дори и голямата ми дъщеря с мижавия си резултат от олимпиадата по биология (или химия беше, вече не помня) се класираше. После дойде нов директор, който е много добър ПР, признавам (въпреки, че имах съмнителното удоволствие да го срещна миналата седмица и никак не го харесах). Сега НПМГ е изключително желано училище. Същото е и с Втора АЕГ - изведнъж стана топ желание. Около детето ми е пълно с деца, за които е първи избор.

А на ФЕГ й падна малко реномето след скандала с момчето, внесло оръжие. Не беше свързано с нивото на преподаване. И ако ръководството се справяше с ПР-а така добре като г-н Ушагелов, можеше даже да извлекат дивиденти. За съжаление, не се справя или не им пука.
Та така - колелото се върти и модата се сменя.

Моето дете кандидатстваше 2020 г. Същото си беше и тогава по отношение на балове и нагласи. Испанската и тогава топ лелеяна мечта, Френската само наркомани и западнала.... Цитирам нагласи, не реалности!

Да се твърди, че на ФЕГ й паднало реномето заради случая с газовия пистолет е смехотворно и абсолютно невярно.

# 863
Е, как откъде (за учителките става въпрос Simple Smile ), по мое време също си беше много актуален език. Аз също съм го учила като втори, даже трети, че учех тогава руски и английски също Simple Smile
Испанската си е на висота от доста време, в това спор няма.

А, че има мода, има, особено сега с тези екзотичните Simple Smile

# 864
За София - в Джон Атанасов не показват работата, ако детето не присъства.

# 865
125то Мадлен Христова ще поеме МАТ паралелката и ще им е класна. Мисля, че детето което печели 2 пъти световното по бързо смятане е казало, че ще остане в 125то в тази паралелка.
За 7з клас тази година имаха Събота безплатно обучение за по-сложни задачи за олимпиади.

Това дете не смята бързо заради Мадлен, а вероятно даже въпреки нея Simple Smile. Винаги има 1-2 математичета, които остават в 8ми клас, и с които тя работи, ако успеят да издържат на методите и от преди 50г. Не очаквайте обаче същото за другите деца. За потвърждение вижте и резултатите им в 12 клас. Вижте и разликата между минималния и максималния бал при приема след 7ми клас.

# 866
  • София
Даам, сега МОН ще се похвали с вдигане на средните резултати, за сметка на което направи страшно мазало нагоре. Такъв драстичен скок на баловете не е имало дори през 2019г., когато рязко опростиха изпитите, в сравнение с предходните години.
Аз съм втрещена,че в училището на дъщерята квесторите да си затваряли очите за превозващи. Тя съответно е обезкуражена защото отявлени "двойкаджии" са с резултати близки до нейните.

# 867
Даам, сега МОН ще се похвали с вдигане на средните резултати, за сметка на което направи страшно мазало нагоре. Такъв драстичен скок на баловете не е имало дори през 2019г., когато рязко опростиха изпитите, в сравнение с предходните години.
Аз съм втрещена,че в училището на дъщерята квесторите да си затваряли очите за превозващи. Тя съответно е обезкуражена защото отявлени "двойкаджии" са с резултати близки до нейните.

Е, за това вече нямам думи, да се омаловажава целият труд на децата !

# 868
  • София
В СУ има специалност Испанска филология, която аз лично съм завършила навремето, моля моля Simple Smile Езиците са богатство и голямо удоволствие за изучаване за хора, които имат афинитет към тях. Можеш да задълбаеш в материята така, предполагам, както един математик може да се увлече в решаването на задача.

# 869
  • София
Вчера в трамвая дъщеря ми е чула дете, което се е хвалило, че е преписало целия първи модул. Можела и 21 задача да препише, но не и се занимавало. И имала 65 точки по мат.

Общи условия

Активация на акаунт