Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 254
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 840
Според мен НВО по МАТ има много повече деца във високия диапазон заради допълнителното време за изпита тази година. Така децата, които иначе си разбират задачите, са имали време за проверка и отстраняване на дребни грешки. Но разликата е брутална, в по-малък областен град пред сина ми (91,5 т) има 200 деца, а миналата година би имало 100.

# 841
Toplomliako,
точно това с обучението и нивото на НВО МАТ ме дразнеше най-много.
Аз бях решила, че пари за уроци по МАТ няма да давам. Учих с нея всеки един урок по МАТ, всяко едно домашно. Детето няма по-ниска оценка от 5,50, основно пълни 6-ци на всяко контролно след раздел и на класната. Т.е. отстрани погледнато точките на НВО трябва да са високи, защото тя успешно е научила материала до момента. Да ама не, когато почнахме примерните матури се оказа, че съм далеко от истината. Знам учебника й наизуст, такива задачи като тези от примерните във втори модул НЯМА. Учителя се фокусира върху учебника и първи модул, за да избута повече деца напред. И така се оказахме в позицията сами и с уроци да решаваме задачи от втори модул, наред с всички други предмети и БЕЛ. Т.е. моето мнение е че ако НВО трябва да мери знанията от учебния материал трябва да е нещо подобно на това от тази година. Ако гимназиите искат да отсеят талантливи деца, с афинитет по БЕЛ и МАТ, или друго, трябва да намерят друг начин.

# 842
Добър вечер!Може ли да препоръчате добро училище с профил математика, освен СМГ и НПМГ...? Благодаря предварително!

Не съм гледала тази година, но за миналата - 2 АЕГ има паралелка с математика (тази се оказа, че няма такава), 31 също. И в 125 тази година е с математика, но не зная кой учител я поема. Седми клас ги изведе Мадлен Христова, а тя е добра. Двете математически на 125 са със среден успех по математика 7 ж клас - 95,46 точки, 7 з клас - 94,76 точки. Математическата на 107 е със среден успех 94,63.

Мадлен Христова е последния учител, който бих нарекла добър човек, камо ли учител. Отдавна и е време за пенсия, а методите и не подхождат на днешното поколение. Внимавайте!

# 843
Toplomliako,
точно това с обучението и нивото на НВО МАТ ме дразнеше най-много.
Аз бях решила, че пари за уроци по МАТ няма да давам. Учих с нея всеки един урок по МАТ, всяко едно домашно. Детето няма по-ниска оценка от 5,50, основно пълни 6-ци на всяко контролно след раздел и на класната. Т.е. отстрани погледнато точките на НВО трябва да са високи, защото тя успешно е научила материала до момента. Да ама не, когато почнахме примерните матури се оказа, че съм далеко от истината. Знам учебника й наизуст, такива задачи като тези от примерните във втори модул НЯМА. Учителя се фокусира върху учебника и първи модул, за да избута повече деца напред. И така се оказахме в позицията сами и с уроци да решаваме задачи от втори модул, наред с всички други предмети и БЕЛ. Т.е. моето мнение е че ако НВО трябва да мери знанията от учебния материал трябва да е нещо подобно на това от тази година. Ако гимназиите искат да отсеят талантливи деца, с афинитет по БЕЛ и МАТ, или друго, трябва да намерят друг начин.
Да, много точно  !

# 844
А откъде се купува бланка за медицинско? И какво да искам да пише на нея? Ще пишем икон.гимназия, но сигурно ще трябва и някои компютърни. Ние не знаем в кое училище ще бъде прието детето, та да искам такива прегледи и заключения от лл. Ще трябва днес, утре да направя.

# 845
Костадинова, ти ще редиш, ти се чудиш.... А детето какво иска?
Тя  иска  31 и  след него 1 СУ

Защо тогава не ги напишеш тях най-отпред? Какъв е проблемът с 31во? Или 1во?
Така и ще направя . Повече няма да се чудя, че съвсем се бъгнах.

# 846
След статистиката за София моята щерка ще пие една студена вода за желаното у-ще, но това няма да я спре да го напише на 1-во място. Санака, чудна си, адмирации за положения труд Hands Muscle

Тук ще съм малко дълга за избора на родителите и децата и го скривам да не прави обем Grin

Скрит текст:
На мен пък ми идват едни мисли след коментар на детенце от школата на дъщеря ми, изкарало милото 100/99 и се вайкало, че се в провалило Flushed стана ми тъжно за него, какви са тези родители, които насаждат такива мисли в децата си, какво значи провалило, защо издевателстваме така над децата си, кому е нужно?! Прегърнах си чудовищенцето, казах й, че я обичам и се гордея с нея, защото се труди и защото постигна резултат, да, може да не е очаквания, можеше и да се труди повече, но си е нейния, това са си нейните уроци и най-важното ще стигне за някакво у-ще. Това с престижните у-ща ми е ... важна ми е комбинацията добри, любознателни деца и отдадени учители.
За налагането на мнението много обичам да давам себе си за пример - след 7клас исках да уча интериорен дизайн в строителния, според майка ми обаче момичетата не трябвало да учат техникум, а в гимназия. Склоних на гимназия, но исках френски език, е майка пак имаше мнение- английски трябваше, щото "кой ползвал френски". Завърших тъпата английска гимназия - не го обичам този език, говоря го, работя ежедневно в международна среда- не е моето, испанския (беше ми втори) ми е беше на сърце, еми по-добра съм там. За съжаление и с университета я послушах кое и къде и ето го резултата- за нея съм супер дете - завършило каквото тя иска, и където тя иска, работещо хубава работа, но дали това ме е направило щастлива...е така си мисля и за децата аз, дали ако ги подкрепяме повече биха станали едни щастливи хора, продуктивни в своята си сфера на желания, не угодната на нас...

# 847
Добър вечер!Може ли да препоръчате добро училище с профил математика, освен СМГ и НПМГ...? Благодаря предварително!
31-во. Доколкото разбрах Лавчиева преподава и в гимназията, страхотен учител е

# 848
Преди години, когато въведоха нво за прием, целта беше модул 1 да обхваща училищния материал, а модул 2 уж да отсява децата за МГ или други училища.  Да, ама не.

# 849
Мисля, че бях писла преди. Министерството не разрешава да има допълнителни изпити по БЕЛ и МАТ за неговите училища. Затова и в НПМГ си има само по природните науки и география. Така, че от МОН зависи какво ще се случи с математаиката, а не от училищата!
Проблема е за 15тина паралелки в БГ където БЕЛ решава кой ще учи математика и на МОН явно не им пука за това!

# 850
  • при моите любими
Проблемът е, че няма качествена алтернатива на СМГ и НПМГ с математика. Явно има доста повече деца интересуващи се от математика и биха искали да учат това. И някой по-нагоре беше написал, че за всички математици ще има място, е няма да има и не е проблем само в изпита или колко е добър НВО БЕЛ.

# 851
  • София
31-во. Доколкото разбрах Лавчиева преподава и в гимназията, страхотен учител е
ако тя поема математическа паралелка в 31 во , да, без компромис е жената, серт, ама накрая добри резултати. При нея хък, мък няма Head Band

# 852
  • Пловдив
Според мен НВО по МАТ има много повече деца във високия диапазон заради допълнителното време за изпита тази година. Така децата, които иначе си разбират задачите, са имали време за проверка и отстраняване на дребни грешки. Но разликата е брутална, в по-малък областен град пред сина ми (91,5 т) има 200 деца, а миналата година би имало 100.
Не е правило това. Дъщеря ми, със сбор 192.75, Пловдив. Днес, 3 като нея +26 над нея=29 общо деца.
Миналата година с този сбор: 5 като нея+34 над нея=39 общо
Пренесено мястото и по брой деца над нея, миналата година отговаря на бал:193,5-193,999
При сина ми е обратно. Тази година сбор 177.25 отговаря на 171,75-171,999 миналата година, по брой деца над него.

# 853
За мен логичното решение на проблема с НВО е въвеждане на трети модул по желание и съответно в някои гимназии да обявяват, че максималния бал при тях е 600, а не 500 примерно. Така ще могат да кандидатстват всички деца, но битката ще е реално между тези, които са покрили и трети модул. Важното е не само децата да могат да си избират училище, а и училището да може да си избира деца.

# 854
Цитат
Аз смятам, че и при учиищата има мода. Преди 5 години, всичко живо искаше във Френската. Испанската тъкмо набираше сили и баловете се вдигаха всяка година и очевидно сега е в апогея си.
Това НЕ Е вярно! И преди 10 год испанската беше пред френската, както и тогава(без да са се вадели оръжия там) се говореше че е на опашката на топа

Общи условия

Активация на акаунт