Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 827
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 150
Съгласна съм и затова няколко пъти в двата поста по темата писах, че е субективно и от опит. Децата и да имат желание, трябва да имат някого, с когото да колаборират, тонът се задава от учителите Wink Децата са чудесни, това е без съмнение. И наистина спирам по темата.

# 151
  • Варна
Здравейте!
Ние също сме  подредили  желанията .Горе долу са около 10-ина .
Стискам му палци да успее да влезе в най-желаната! Успех на всички😊

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 06:56 от Velina_p

# 152
  • София
Velina_p, отговорът на въпроса ви се съдържа в самия въпрос - "младежът иска". А ако искате някой са ви даде по-конкретен отговор - кажете кои са опциите.

# 153
Аз понеже две поредни години бях на вашето място и знам как го чакате това утре, да ви предупредя, че с него светът нито започва, нито свършва - само се просветлява донякъде. Ако гледате училищата да са ви близки, вероятно и перспективата няма да е далечна. Всеки сам си преценя(ва).

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 21:27 от Partizanka

# 154
  • София, Лагера
Аз искам да напиша нещо по повод "ориентираните" и "неориентираните" какво им се учи. Извинете за дългия пост и моля админите да изтрият мнението ми, ако се счете за "нерелевантно"!
Скрит текст:
Според мен са изключение децата, които на тази крехка възраст знаят какво им се учи. Изключение правят изкуствата - там изкуството и талантЪТ просто напират, което е супер.

Моят големият до 6 клас се интересуваше активно от история, физика, биология и химия. (историята се дължеше на невероятния учител, който имаше в прогимназията). Искаше да учи в НПМГ. В началото на 7 клас му казах, че ако все пак иска да учи някоя от тези специалности, то трябва да ходи на курсове на НПМГ, за които трябва да го запиша в началото на 7 клас (в последствие се оказа, че даже сме закъсняли и вече нямаше места в курсовете.  Добре, че дойде Ковид-а и уроците станаха онлайн, където нямаше ограничения какъв брой деца ще се съберат в класната стая.) Хлапето мисли, мисли, чуди се и накрая буквално на лотария избра биология. Учи цяла година, барабар с БЕЛ и МАТ, яви се на всички олимпиади и накрая се изстреля в Космоса. Приеха го одма с биология. Но преценихме, че ако иска да се занимава с рисърч, то в БГ трудно би станало и избрахме немската заради лайстунга, който е с профил био и хим с идеята да продължи образованието си в немско. В 10 клас се преориентира. Сега иска химия, оказа се, че там му е страстта и силата. И гаджето му е химичка, и това оказва влияние. Сега ще бъде 12 клас, аз нямам никаква идея следващите 12 месеца какъв акъл ще му дойде. Утре заминава на пробен университет в немско с насоченост Биотехнологии, което е био + физика... (без химия).

Един от най-близките му приятели е от семейство на хора на изкуството. Момчето изведнъж от нищото реши в 7 клас да се запише на курсовете мо Био в НПМГ, може би заради интересите на приятелчето му. Изкара невероятни резултати на олимпиадите и го приеха на червен килим. Супер фокусиран младеж! Сега по собствено желание ходи на допълнителни курсове по био и хим и отсега и съм сигурна, че от него ще излезе прекрасен лекар.

Другият негов приятел е от "неориентираните" - не знае къде и какво иска да учи. Но е пълен отличник в НЕГ, невероятен математик,  всичко му върви, здраво учи, много е умен и фокусиран! Той също е в Лайстунг, но не е сигурен дали био и хим са му бъдещето. Вероятно ще учи нещо техническо в Германия, ама още и той не знае.  Време има.

Аз в гимназията бях с профил физика и асрономия. Учеше ми се в университета психология (като на 80% от момичетата тогава). Но пък гаджето ми учеше финанси и аз под негово влияние записах финанси в УНСС. Драх гащи по скамейките 6 години, като успоредно с това работих в търговска фирма по специалността. Беше мъка, не беше моето амплоа това. Завърших ЧР на 28 години, после и някаква Организационна психология (която не завърших) и до ден днешен това работя. Много си обичам работата, смея да кажа. че съм добра в нея, но моята страст е географията и предполагам като ми пораснат децата, ще се ориентирам към туоператоството.

Аз много пътувам (като хоби) и обикновено гидовете ми са с какъв ли не бекграунд, но географи май няма.

В кариерата ми като ейчар вече 24 години съм се нагледала на какви ли не career swithes. Сега не е като едно време - каквото си избрал, това ще е за цял живот. Сега много се промотира lifelong learning и всякакви възможности за промяна на кариерния път и надграждане.

След това цялото излияние, за което се извинявам, искам да кажа: гимназията помага, но не определя пътя на човек. Важни са личностните качества, целеутремеността, не-мързела, упоритостта. Според мен е важното е: "Каквото и да искаш да правиш, да се страеш да го правиш добре , със старание и със сърце".
И имаме мноооого време да се ориенираме какво искаме да правим! Важното е да е със сърце ида не се жалят усилия. А сърцето понякога променя желанията си, но тогава пак важи по-горното правило: прави нещата качествено.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 21:15 от Ноеми

# 155
Днес цял ден релакс, гледах филми, спах няколко пъти, не съм си показала носа от вкъщи. В момента гледам филм, а ММ и детето цъкат на плейстейшъните, единият в едната спалня, другият в другата. Не съм проверявала резултати и т.н. Когато-тогава.
Аз чакам с нетърпение да се запише в някое училище и отиваме на морето. Желания подредихме, общо взето той така ги подреди, че са по бал каго ги гледах. От висок към нисък. Наредил е 12 желания за сега. Като излезнат резултатите можел да ги попромени. Искаше Испански, а сега е наредил МГ най-отгоре, ама каквото е.

# 156
A така, малко по-спокойно де Simple Smile

# 157
  • София
Честита ни нова темичка!
Нека да е на късмет на всички деца!

При нас притесненията двойно, предстоящите резултати при двете девойки и операцията на едната, точно в утрешния ден.
Предпочитах да излязат на 02.07, обаче при нас винаги всичко е накуп 😔.
Надявам се всичко да мине по вода, стиснете и вие едни палчета.
За резултатите съм вече ...каквото стане, то е "свирено", само се моля детето ми да е живо и здраво.

Исках да ви попитам проверката на работите колко дни е, защото ако започва на 02.07, не знам дали ще успеем да отидем. Очаква се , ако всичко е наред на 02.07 да ни изпишат.

# 158
  • София
Обикновено е 3 дни.

# 159
Малечка, дано всичко мине както трябва! Другото е бял кахър в сравнение със здравните неволи. Бъдете здрави! Ще стискам палци утре! Flowers Four Leaf Clover

# 160
Общо или за предмет?
Малечка, всичко да е наред!

# 161
И ние чакаме на плажа. Ни най-малко не се интересува бъдещият осмокласник, баща му също. За сметка на това аз и по-малкият му брат проверяваме нервно.
Дума не дава да се продума за редене на желания. Малкият брат отваря въпроса деликатно, а "заинтересованият" отклонява. Скараха се в басейна и малкият му "пожела" нула точки. Ех... идеше ми да го потопя, въпреки че беше прав в спора.

# 162
Напълно съм съгласна с дългия пост на Ноеми. Само една вметка - в биотехнологиите има доста химия, биохимията е в основата, така че се е ориентирал много добре, успех Trophy.
Аз и затова моя неориентиран младеж го посъветвах да си избере това, което му е лесно, щом не знае кое иска и му е интересно. И той е от енергоспестяващите...
Здраво стиснати палци за детето на Малечка и от мен.
Наздраве и дано поспим добре тази нощ Wine Glass.

# 163
Анси, беее! Ти не чете ли назад? Само лошо говорим в тази тема за Испанската.

Оф, ми не чета. Само влязох да им пожелая железни нерви и чаша бяло по избор. Ахахха.

Много е "кофти" в испанската. Много бе.

# 164
Само да кажа, че колкото по-голям избор имаш, толкова по-трудно се избира.
Хайде, наистина не остава,.утре всички да получим приятна изненада - повече от очакваните точки и нека стигнат всяко дете да влезе на желаното място.

Общи условия

Активация на акаунт