Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 401
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравейте, интересувам се какви са шансовете за момиче с бал 407 за 35 и 133 с френски. Моля някой да сподели и впечатления за 18 то с френски.

35 и 133 по-скоро не, 18 по-скоро да.

# 1 021
За мен логичното решение на проблема с НВО е въвеждане на трети модул по желание и съответно в някои гимназии да обявяват, че максималния бал при тях е 600, а не 500 примерно. Така ще могат да кандидатстват всички деца, но битката ще е реално между тези, които са покрили и трети модул. Важното е не само децата да могат да си избират училище, а и училището да може да си избира деца.

Ако не се лъжа, преди години така беше със сегашния втори модул по математика - решаваха го само децата, които искаха да учат в МГ /около 2014 год дъщеря ми/. Не знам кога, как и защо го въведоха за всички.

# 1 022
Днес щерката гледа коментари в групата на класа и е изненадата от споделите резултати от някои деца, виждат й се високи.
Въпросното дете, чието свидетелство коментирам, имаше двайсетина точки на математика, където е в пъти по-лесно да му се подскаже на първи модул - до миналата година само последните две задачи искаха решение, останалите бяха със затворен отговор, което отива към 50 точки.
А резултат 88 на БЕЛ извън София е  много висок резултат - мнение на колежка по БЕЛ, която преподава в гимназия и извежда дванадесетокласниците на ДЗИ, т.е професионален поглед над НВО в 7 клас.
Не знам кой къде и какво е позволил да се подсказва и преписва, аз съжалявам, че винаги съм принципна и на това уча децата си. Ако бях по-малко принципна щях да реша втори модул - 22 и 23 задача без последната подточка са ми напълно по силите и детето щеше да има не 23, а 40 точки поне. Но не ми се рискуваше, не знаех на какви квестори ще попадне.

# 1 023
  • София

Ако не се лъжа, преди години така беше със сегашния втори модул по математика - решаваха го само децата, които искаха да учат в МГ /около 2014 год дъщеря ми/. Не знам кога, как и защо го въведоха за всички.
Няма такова нещо, вторият модул не беше задължителен някога, да, но не е бил само за искащи да учат в  МГ.  Дори и чист първи модул, тоест 65 точки,  не би позволил прием в  която и да е ЕГ в София,  вероятно и на доста места в провинцията. Голямата ми дъщеря  е от първия набор  с НВО, малките го държаха точно 2014. И нещата са си  били винаги еднакви. Точно в тяхната година минималният бал за момиче в тяхното училище (ЕГ) на 1 класиране беше май 35, 06 (даже дали не и 35,09 от максимален 36, не ми се търси, понеже не е важно). Как би се докарал такъв бал  само с  1 модул..

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 16:43 от пенсионирана русалка

# 1 024
Здравейте, интересувам се какви са шансовете за момиче с бал 407 за 35 и 133 с френски. Моля някой да сподели и впечатления за 18 то с френски.

Няма идея кой реши, че по бал се работи със статистикта.
Ако приемем, че детето ви има две шестици в дипломата то сбора от двете оценки на НВО е 153,50 точки.
Тоест от статистиката се вижда, че пред вашето дете има 1896 момичета с по-висок бал.
Толкова момчиета е имало миналата година пред дете със сбор от НВО равен на 140,50 точки.
Което се равнява на бал 381 от миналата година.

Минималния бал на 35то от второ класиране миналата година при паралеките с ФЕ е 403 точки/като там има такава без квоти.
А минималният бал на 133то с ФЕ е 425,50
Тоест би трябвало да има някакъв шанс за 35-то.

# 1 025
iana28,
Проверявате този бал миналата година за кои училища е бил достатъчен и за кои мааалко не е достигал и пресяване какво е интересно от това на детето.

Или направо пускате "изпитай ме" и се ориентирате между светещите в зелено.

# 1 026
  • София
Отидохме да видим работата по БЕЛ:
-2 точки от първи модул (знаехме си ги)
-1,5, че не е написала метафората.
- 5 на преразказа. Госпожата с която гледахме й каза: "Не те познавам, но си личи, че грешките са от притеснение". Аз я понавам и виждах на места, че й е треперела ръката.

Другото, което коментира учителката е, че единият проверяващ е рязал много, защото почти навсякъде на разбивката беше с половин точка. Като пример каза, че заради едната метафора не е редно да вземат 2 точки при отлично написана теза без нито една граматическа и правописна грешка.

Може би трябва да измислят формат, в който оценявате да не е толкова субективно.

# 1 027
  • София, Лагера
Мили хора, 100 пъти се каза, че е най-важно да се подредят паралелките по желания, а не на принципа "да не похабим бала" или "за където стигне бала". Няма смисъл да си мъчите децата с нещо, което не им е по сърце!
Ето тук в Приложение 3 са баловете от предната година, погледнете ги, преди да питате. Има много информация за всички паралелки.
https://most-learning.net/moodle/course/view.php?id=46
Аз никога не бих разчитала на съвет от форум, ако сама не съм си прегледала нещата предварително.
Гледайте и профилите, не само пустите му балове!

# 1 028
БЕЛ и история винаги са били субективни.
Ноеми, съгласна. Обаче, ако детето с 287 бал иска СМГ,  ТУЕС и още 2-3 училища за които катастрофално не стигат тези 287 точки какво правим?
И моето иска няколко училища, за които поне по 100 точки не стигат спрямо минималните балове предходни години. И няма как да стигнат, ако има още 1050 от 1600 общо седмокласници със същия и по-добър резултат. Ще се мъчат там, където им стига балът, щом не са успели да докарат по-висок, който да им стига за това, което наистина искат. Реален избор имат само тези с най-високите балове, останалите правят компромиси, неизбежно е

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 16:50 от Mama Ru

# 1 029
  • София
Не знам защо си направих труда да публикувам прогнозни балове. 🤣

# 1 030
  • София, Лагера
Защото чукча писател, не читател....
и през 2 поста едни и същи въпроси.

# 1 031
E, как?! Принт скрийн директно и на моичките в чата да гледат, да медитират и там каквото искат до 8 юли да правят. Че ме обърнаха на бюро Информация 😂

# 1 032
NoMercy, за мен е пълно безумие деца с макс. точки по мат. да се класират за МГ от точките си по Бел (вместо да си премерят математическите умения). По Бел явно разслояване има. В диапазона 90-100 т.:
932 броя с над 90.5 бел, 1701 броя с над 90.5 по мат.
Явно по МАТ са равни, остава БЕЛ като допълнителен критерий 😀
 Исках да кажа, че според мен в БЕЛ има доста логика, грамотност, показване на дисциплина при учене и демонстриране на основни езикови умения, което задължително трябва да е усвоено на тази възраст. Иначе какво - само с математически състезания до край. Че те до 7 клас още рязко се отказват от тях и напред продължават единици. Само състезатели ли да влизат? Няма толкова. Междувпрочем не съм чула някой със 100 МАТ да е отпаднал заради БЕЛ. Ако има, вероятно са единични случаи. Не случайно МАТ се утроява за МГ и няма полови квоти. Според мен това стига за отсяване.

# 1 033

Имала си свободно време, занимавала си се 😂

# 1 034
  • София

Аааааа, не така. Някои се възползвахме максимално от тях. Ето, моето дете ги проучи, попита сигурно ли е, че няма да я приемат в 91 НЕГ (не мога да разбера неприязанта и на двете ми деца към немския език). Аз потвърдих и тя я сложи на около 20то място, че я накарах да напише паралелки, приемащи 580 момичета.
Ще черпя!

Общи условия

Активация на акаунт