Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 387
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 035

Аз никога не бих разчитала на съвет от форум, ако сама не съм си прегледала нещата предварително.
                Никой не казва да се разчита на 100 % , но лично аз , ползвайки статистиките на Дидева и съветите на Санака четири поредни години точно прецених къде ще се класират на 1-во и къде отиват на 2-ро. Даже се хванахме на бас  за прогнозите ми и ..... спечелих и четирите години. Сега с дете на моя приятелка отново имам ясна предства точно къде ще се класира на 1-во и евентуално придвижване на 2-ро. Остава да проверим дали ще ми помогнат форумските съвети и тази година! Yum

# 1 036
  • Варна
Mama Ru, аз погледнах всичко, но от миналогогодишните класирани с минимален бал за даденото училище и тазгодишните резултати има едно 300 деца разлика с нашия бал. Това е убийствена разлика. И да ги гледам и да не ги гледам, все едно. Пишем желанията според всички препоръки както трябва и...В izpitai. me светим в зелено за Пета гимназия спрямо миналогогодишната статистика. Но за тази няма как да е така. Със 150 сбор БЕЛ +. Математика е и шестици от дипломата.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 15:25 от ivka_smile

# 1 037
  • София
Не знам защо си направих труда да публикувам прогнозни балове. 🤣
На мен ми бяха много полезни. Не за мен, а за една приятелка с момче. Благодаря.
И също ми бяха много интересни.

# 1 038
Ивка, ама те тези триста сигурно няма всичките да са кандидати за въпросното училище.
Би ми било интересно и аз да се възползвам от прогнозите на Санака и форума, но не сме в София и няма шанс за топ училищата в града.

# 1 039
  • София, Лагера

Аз никога не бих разчитала на съвет от форум, ако сама не съм си прегледала нещата предварително.
                Никой не казва да се разчита на 100 % , но лично аз , ползвайки статистиките на Дидева и съветите на Санака четири поредни години точно прецених къде ще се класират на 1-во и къде отиват на 2-ро. Даже се хванахме на бас  за прогнозите ми и ..... спечелих и четирите години. Сега с дете на моя приятелка отново имам ясна предства точно къде ще се класира на 1-во и евентуално придвижвне на 2-ро. Остава да проверим дали ще ми помогнат форумските съвети и тази година! Yum
Нямам предвид, че съветите биха били недобри. Но като питаш непознати: "Кое училище да избера?", всеки си дава своя отговор, базиран на свои мисли. В таблицата има данни за всички възможни паралелки с профилите им  + статистиката на Санака - релевантен и изчерпателен източник на инфо!

# 1 040
Цитат на: toplomliaко
и школите ще разцъфнат просто.
Школите са разцъфнали отдавна, накъде повече? Simple Smile

Има има накъде, ако въведат интегриран тест на НВО с физика, химия и биология - ще настъпи рай за школите - ще се записваме на курсове по всичко от 1ви клас (а забравих има подготовка и за ПУК и за НУКК (2 години назад))

Ще падне едно назубряне на резултати от химични опити... нали целят практически изпити...

Очаквам школи и за уверситет, скоро.

В момента има курсове примерно по C++ за СМГ 5 класници и 8ми клас с профил информатика - в рекламата се казва, понеже часовете са малко и ние ще ви научим. Школата е страхотна просто, ама нещо като се продава в училище трябва да има достатъчно  часове да се усвои.

А защо се записваш на школа, защото всички около теб, дори за презастраховане или понеже е в пакет с ПИи... Понеже оценяването е субективно. Може да е странно, но и в частните ходят на школи и уроци... и то не единици.

За мен ако се преподава качествено, децата се научават и няма нужда от школи. Ако някой не се справя или има специални интереси - ок. Сега излиза, че масово не се справят или презастраховат.

Да направим анкета, колко деца от вашите класове са били без уроци и школа... нищо няма да докаже и догодина ще е положението: Колкото повече, толкова по-добре.

Темата е дълга да се фокусираме над желанията и баловете.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 18:01 от toplomliako

# 1 041
  • Варна
Ами така е Mama Ru, но всяко от 4-те най - желани училища с най - висок бал, приема средно около 200 деца. Пред детето има 1000 души с по - висок бал. Значи трябва да се случи някак чудо за нас на 2-ро класиране. Надявам се да разсъждавам правилно. За Варна има голяма разлика наистина. Ще бъде предизвикателство за нас да изчакаме.
Таблиците на Дидева съм ги изпоскала, а някъде синтезирана ли е информация и
sanaka? Sanaka Hug

# 1 042
iana28,
Проверявате този бал миналата година за кои училища е бил достатъчен и за кои мааалко не е достигал и пресяване какво е интересно от това на детето.

Или направо пускате "изпитай ме" и се ориентирате между светещите в зелено.
Mama Ru изпитай ме дава резултати за токите тази година в миналогодишното класиране. Не се коригира, и не отчита дали баловете тази година са по високи. Според мен дава доста отклонения заради това специално за София

# 1 043
Ivka_smile , и при моя син балът е същият, само че той не иска немски език, но и с английски гледам, че няма шанс в първа и пета. Балът му се равнява горе-долу на 385 от миналата година.
Sanaka, помня, че преди две години изготви вярна прогноза за Варна. Моля те, ако имаш време, опитай и сега - поне за Първа езикова, Пета, Четвърта и Трета природо-математическа.

# 1 044
Мама Ру, много поздрави прати на учителката, която смята, че 88т по БЕЛ извън София са много. Децата в цялата страна се явиха на един и същ изпит. Точките са еднакви. Просто в София не стигат за топ гимназиите.
Вчера приятелско дете, което е в МГ от 5 клас в голям областен град, е споделило, че има по математика същите точки като моето, което учи в училище с минимално часове по същия предмет. И ? На моето ли са му много точките или на другото са му малко?!
Нивото е много различно. И на входа, и на изхода

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 17:14 от Г-жа Рамацоти

# 1 045
  • Варна
strega, присъединявам се към твоите молби към sanaka Hug

# 1 046
  • София
Чета последния пост на toplomliako и ми става едно хубаво, че след две седмици ще приключа със 7 клас..... Ще си сипя по слуая!

# 1 047
Мама Ру, много поздрави прати на учителката, която смята, че 88т по БЕЛ извън София са много. Децата в цялата страна се явиха на един и същ изпит. Точките са еднакви. Просто в София не стигат за топ гимназиите.
Вчера приятелски дете, което е в МГ от 5 клас в голям областен град е споделило, че има по математика същите точки като моето, което учи в училище с минимално часове по същия предмет. И ? На моето ли са му много точките или на другото са му малко?!
Нивото е много различно. И на входа, и на изхода

Нека малко да се смирим.... 88 от 100 не е никак малко. Друг въпрос е колко са трудни самите изпити. Твоето дете без всякаква допълнителна подготовка ли постигна толкова завиден резултат?

# 1 048
88 точки по БЕЛ извън София са висок резултат и не са по силите на много деца.

# 1 049
  • София

Има ина накъде, ако въведат интегриран тест на НВО с физика, химия и биология - ще настъпи рай за школите

Такъв , де факто, е  имало назад във времето, една или две поредни години, даже някога svetlaem Heart го беше качвала.  Мисля, че освен него е имало и тест по БЕЛ, и такъв по мат. Много идиотски (елементарни) бяха въпросите по другите предмети, ако правилно помня, та едва ли някой е ходил на уроци за тях. То и чисто физически няма как това да се случи - да ходиш на школа по мат, по БЕЛ, по природни науки, да си караш курса по английски, на спорт/пеене/рисуване да се разписваш чат-пат за отмора, на пробни да се потиш в неделите, че и до училище да стигнеш.....А за него и школите остава нощем да учиш.

Общи условия

Активация на акаунт