Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 316
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 050
88т са висок резултат навсякъде! В София не им ги подаряват

# 1 051
Днес погледнахме работата по БЕЛ - жената обясняваше спокойно и подробно. Който прецени (за София), може да се възползва, за да не се чуди. Очаквано, преразказът е разделителната линия + тезата (много деца се били объркали и писали за чедото, а не за бунтовника, по нейни думи, и оттам само -6 точки).

# 1 052
  • София
Пиша, защото знам, че се вълнувате. Моето дете не успя да се справи с великите задачи от Изпита за Промяна на оценка. След като мина, ми се обади и каза: " Мамо, те се изгавриха с нас". Задачите са били отвратително трудни, като за олимпиада. Подозирах, но не допусках, че са способни на това. Все пак става въпрос за деца. Какъв е този реваншизъм спрямо тях? Умът ми не го побира.
Явяваха се 2 деца. Моето затвърди 5цата. На другото дете намалиха оценката на 4.
И двете са се справили отлично на матурата, но не успяха да надскочат тесногръдието на даскалиците в кварталното училище.
Пиша кое е училището. Ще шумя и ще го раздухвам докато ми стигат силите.
31 СУЧЕМ. Не записвайте децата си там!!!! Особено до 7ми клас. Аз бях предупредена, но реших, че ще се справим.
Утре ще отида да видя работата му и ще преценя какво да правя оттук нататък.

# 1 053
Мили хора, 100 пъти се каза, че е най-важно да се подредят паралелките по желания, а не на принципа "да не похабим бала" или "за където стигне бала". Няма смисъл да си мъчите децата с нещо, което не им е по сърце!
Ето тук в Приложение 3 са баловете от предната година, погледнете ги, преди да питате. Има много информация за всички паралелки.
https://most-learning.net/moodle/course/view.php?id=46
Аз никога не бих разчитала на съвет от форум, ако сама не съм си прегледала нещата предварително.
Гледайте и профилите, не само пустите му балове!
Какъв е този сайт/файл и вътре данните надеждни ли са?

# 1 054
Аз бих подала жалба към РУО за неадекватно трудни задачи на изпит за промяна на оценката.

# 1 055
Jenap, много съжалявам, и най-вече за това, че детето е преживяло една несправедлива ситуация. Шапка ти свалям, че споделяш училището и дано се разчуе.

# 1 056
За мен логичното решение на проблема с НВО е въвеждане на трети модул по желание и съответно в някои гимназии да обявяват, че максималния бал при тях е 600, а не 500 примерно. Така ще могат да кандидатстват всички деца, но битката ще е реално между тези, които са покрили и трети модул. Важното е не само децата да могат да си избират училище, а и училището да може да си избира деца.

Ако не се лъжа, преди години така беше със сегашния втори модул по математика - решаваха го само децата, които искаха да учат в МГ /около 2014 год дъщеря ми/. Не знам кога, как и защо го въведоха за всички.
За тези които искаха да кандидатстват с по-висок бал! Не само за мг

# 1 057
Аз бих подала жалба към РУО за неадекватно трудни задачи на изпит за промяна на оценката.

И какво точно ще постигнеш? Човек трябва да си избира битките и да знае силите си.

jenap, съжалявам че се е получило така. Почти беше ясно,  но поне не са му намалили оценката, както е станало с другото дете. Това също е успех.

# 1 058
Пиша, защото знам, че се вълнувате. Моето дете не успя да се справи с великите задачи от Изпита за Промяна на оценка. След като мина, ми се обади и каза: " Мамо, те се изгавриха с нас". Задачите са били отвратително трудни, като за олимпиада. Подозирах, но не допусках, че са способни на това. Все пак става въпрос за деца. Какъв е този реваншизъм спрямо тях? Умът ми не го побира.
Явяваха се 2 деца. Моето затвърди 5цата. На другото дете намалиха оценката на 4.
И двете са се справили отлично на матурата, но не успяха да надскочат тесногръдието на даскалиците в кварталното училище.
31 СУЧЕМ. Не записвайте децата си там!!!! Особено до 7ми клас. Аз бях предупредена, но реших, че ще се справим.

Съжалявам, че сте били подложени на това отношение. На толкова много места учителите се раздават и радват дори някой в класа като прояви интерес и старание, а при вас - секира. Пожелавам късмет на младежа - човек не знае какво печели, когато губи. Успех с избора на училище, стискам палци да стане каквото е най-добре за него оттук насетне.

# 1 059
Не ме учудва това, което ви се е случило. Напоследък безцеремонно и скандално отношение на учители към деца се среща все по-често Народът е казал- дай на простака власт и му гледай сеира. С тези годишни оценки като балообразуващи дадоха власт на тотални нищожества да си играят с бъдещето на децата. И колкото по-кадърно е едно дете, с толкова по-голямо удоволствие го прецакват.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 17:42 от Априлски душ

# 1 060
Здравейте, мъчи ме един въпрос. Тази година като има по-малко паралелки в НПМГ, тези прогнозни балове дали не  трябва дори още да се завишат (извинявам се ако вече си е изчислено Simple Smile ). Не знам дали има и на други места по топ училищата намалени паралелки...

П.С. За детето с изпита за повишаване ситуацията е въмутителна! Дано да има начин да се бори човек.

# 1 061
izpitai.me изчислява потенцилен прием спрямо миналогодишните балове, но тази година резултатите са много по-високи, има много повече деца с 90+ точки и баловете ще се качат много.
Направих бърза засечка миналата година със сбор >=181 са били 240 деца, сега са 360.
Тази година 240 деца имат сбор >= 184,5,  а 360 деца миналата година са имали сбор >=175.5.
ако искате да ползвате изпитай.ме въведете сбор от точки съотвестваш на миналогодишните резултати.

# 1 062
Къде видяхте че са по малко паралелките? Или ежк?
Миналата са били 7, таз година 7

# 1 063
Цитат на: strega [list
[/list]link=topic=1670026.msg48243236#msg48243236 date=1719929089]
Ivka_smile , и при моя син балът е същият, само че той не иска немски език, но и с английски гледам, че няма шанс в първа и пета. Балът му се равнява горе-долу на 385 от миналата година.
Sanaka, помня, че преди две години изготви вярна прогноза за Варна. Моля те, ако имаш време, опитай и сега - поне за Първа езикова, Пета, Четвърта и Трета природо-математическа.
И аз се присъединявам към молбата към Sanaka. Наистина, ако имате време ще бъде много полезно за всички от Варна.

# 1 064
  • Варна
Присъединявам се към молебените за Пета гимназия във Варна.
Бал 437.
Mиналата година познато дете влезе с  бал 400, не вярвам да се вдигне драстично.

Общи условия

Активация на акаунт