Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 316
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 065
Къде видяхте че са по малко паралелките? Или ежк?
Миналата са били 7, таз година 7

Ами, честно казано сравнявам с преди 5 години, може би наистина не са по-малко в сравнение с предишната. Та извинявам се, явно аз съм в грешка.

# 1 066
Има ли статистика за Пловдив?
Момче. С нисък бал.
Благодаря!

# 1 067

Нерде ямбол преди 5 год..

# 1 068
  • София

Ами, честно казано сравнявам с преди 5 години, може би наистина не са по-малко в сравнение с предишната. Та извинявам се, явно аз съм в грешка.

Много странно, защото те и преди 30 години си бяха толкова. Само бяха с по-различни имена, но като същност не са променени.

Jenap, много, много ме е яд на такива хора. Като не хааресваш деца, не ставай учител, м@мк@ мУ!!!!!!!

# 1 069
Jenap, прегърни си детето и го поздрави за смелостта. Благодаря, че сподели и училището. При нас е доста нагоре в желанията Frowning Дано има късмет детето с новото училище!

# 1 070
  • София
Jenap, много съжалявам, и най-вече за това, че детето е преживяло една несправедлива ситуация. Шапка ти свалям, че споделяш училището и дано се разчуе.
Мартеа,  скоро ще се разчуе и  вашето най-вероятно. Група родители са наточили май зъбите и най-вероятно дружно чакат децата да си вземат дипломите, че да няма някаква форма на отмъщение..Някои даскали наистина са луднали. Преди НВО според приятелското ми семейство математикът масово им  бил пускал в платформата пробни за домашно с краен срок за предаване от онзи сборник на "Просвета",  авторите на който са Веселин Златилов, Мариана Тодорова и Боянка Савова. Този сборник, лично мнение, е крайно неподходящ за масовия седмокласник, задачите във втората част на  всеки  примерен тест са доста далеч от истинското НВО. В първата също има  доста задачи с  клопки. Смачкай ги точно преди НВО,  като им покажеш, че с доста задачи не се справят - това ли е  целта......

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 18:02 от пенсионирана русалка

# 1 071

Бях сигурна, че ще стане нещо такова при такава комисия!
Навсякъде по тези институции мразят някой да им спори за нещо, да ги прескача, и като това стане, жална ти майка! Тайно се надявах да не се случи с това момче, но факт.
Jenap, горе главата, вярвам, че ще е за добро, детето ще даде всичко от себе си където и да е, и ще бъде по голям човек от тези в 31во!

Успях на всички, аз всеоще съм отчаяна! Санака, благодарско за труда, за жалост не изглеждат нещата в наша полза!

# 1 072
Може ли на база статистиката за успеваемост да се прогнозира колко ще се вдигне бала спрямо предходната година? Някъде чета 6-7т. , другаде 20т. Като гледам статистиката за Варна с нашия бал спрямо предходната година са 150 деца повече, което ми се струва ужасно много. Ние сме с бал 450, с надежда за Първа или Пета с немски или английски, но започнах да оглеждам и паралелките в Четвърта.

# 1 073
Моето отказва да гледа и реди желания. Не разбира добре начина на балообразуване и е силно разколебана. Не хареса базата на едно от училищата, което пък аз харесах като спокойна среда и подкрепящи млади учители, все пак ще го пиша на последно място, защото за там със сигурност ще се класира. Ще сложа на първите позиции 2-3 паралелки, за които няма шанс, но е искала и след това реалистичните, на които се надявам да станат. Извадих си кодовете на училищата и на паралелките, всичко е готово за следващата седмица.

# 1 074
  • София
Не знам откъде са я измислили ТУЕС тази бележка. Това са документите за записване:
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Не се изисква лична карта, нали? Ние сега разбрахме за личната карта, която задължително се издава на 14 години, тя няма да стане готова за записването.. 30 дни е спешната поръчка...

# 1 075

не са по-малко, аз бях се заблудила и после се извиних за грешката си, понеже така си мислех сигурно повече от 2 месеца. Пак се извинявам.

Marie Est La: в София има поръчка на лична карта за 1, 3 и 30 дни, все безплатно се издава. Не знам от кой град се. за 1 ден е на Мария Луиза. за 3, 30 в районните.

# 1 076
Аз пак да попитам...от къде идват остатъчните места в доста добри гимназии на пето класиране всяка година? Каква е логиката?

# 1 077
Jenap, съжалявам ,че така са порязали детето. И ние минахме през подобно изпълнение преди 3 години с нашия младеж. Остави му 4 и за отмъщение той и беше направил такава анимация-карикатура ,  беше я пуснал и в нета та стана голям скандал. Стигнахме и до директор и след ожесточен спор просто и заявих ,че за учител не става - толкова злобен и отмъстителен човек е. Другите родители, след нашия спор ,засипаха директора с оплаквания и ....я пенсионираха. Детето се класира в пралелка , подобна на тази която искаше , но в друго у-ще. Сравних уч.прогрми и когато се появи свободно място в 9 клас в желаното у-ще предложих да го преместим , но той отказа. Чувства се добре и няма проблеми. Просто намрази математиката!
              Успех на детето!

# 1 078
Jenap успех на детето. Дано то е добре.

Etomira
Не е важно за настоящата дискусия, но тази година в НПМГ завършва паралелка "И".  Напълно съгласна, че беше дезинформация от моя страна за миналата година и отново се извинявам.

# 1 079
Не знам откъде са я измислили ТУЕС тази бележка. Това са документите за записване:
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Не се изисква лична карта, нали? Ние сега разбрахме за личната карта, която задължително се издава на 14 години, тя няма да стане готова за записването.. 30 дни е спешната поръчка...
Не, не се изисква, не всяко дете има такава. В удостоверението за раждане има ЕГН.
При записване се попълват трите имена на детето, ЕГН, адрес, ако е от друг град се отбелязва на квартира или общежитие ще бъде, телефон за контакт, три имена, ЕГН, адрес на родителите, месторабота, телефон за връзка.
Носи се копие от удостоверението за раждане и се оставя в училището, защото после по него се сверяват данните при издаване на документи.

Общи условия

Активация на акаунт