Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 719
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 080
Може ли на база статистиката за успеваемост да се прогнозира колко ще се вдигне бала спрямо предходната година? Някъде чета 6-7т. , другаде 20т. Като гледам статистиката за Варна с нашия бал спрямо предходната година са 150 деца повече, което ми се струва ужасно много. Ние сме с бал 450, с надежда за Първа или Пета с немски или английски, но започнах да оглеждам и паралелките в Четвърта.

Аз например разбрах, че с 6-7 т са се вдигнали точките по предмет / мат; Бел /. Като се удвоят или утроят - ето ти 12 -14 до 18-20 точки по-висок бал.

# 1 081
Аз пак да попитам...от къде идват остатъчните места в доста добри гимназии на пето класиране всяка година? Каква е логиката?

От това, че животът е непредвидим. Сменят се рязко житейски обстоятелства. Искрен съвет - не разчитайте на тази лотария.

# 1 082
  • София
Jenap, тайно се надявах вие да сте изключение, но за съжаление не се получи, добре поне, че не са понижили оценката, това вече би било гротеска.
И аз ще наредя първите 2-3 нереалистични, просто защото той много ги иска и “може пък да имам късмет” и после реалистичните, от които пък той не се интересува и много ме натоварва аз да правя избора:(

# 1 083
Цитат
Аз смятам, че и при учиищата има мода. Преди 5 години, всичко живо искаше във Френската. Испанската тъкмо набираше сили и баловете се вдигаха всяка година и очевидно сега е в апогея си.
Това НЕ Е вярно! И преди 10 год испанската беше пред френската, както и тогава(без да са се вадели оръжия там) се говореше че е на опашката на топа
Да се твърди, че случката с оръжието сваля реномето на френската е просто невярно.  Френската гимназия е била и винаги ще бъде едно прекрасно училище.

В шести клас синът ми искаше във френската. По случайност видя репортажа по новините за случката с оръжието. От тогава не е продумал за ФЕГ.
Вярно, че си смени мнението N пъти от тогава до сега, но ФЕГ никога не се повтори в желанията му.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 18:42 от амнезия

# 1 084
  • Пловдив
Има ли статистика за Пловдив?
Момче. С нисък бал.
Благодаря!
Заповядай:
https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_students_16/sta … las_2023_2024.pdf

# 1 085
  • София
Jenap успех на детето. Дано то е добре.

Etomira
Не е важно за настоящата дискусия, но тази година в НПМГ завършва паралелка "И".  Напълно съгласна, че беше дезинформация от моя страна за миналата година и отново се извинявам.

Хм, аз ги преброих 7. Явно съм сгрешила.

# 1 086
  • София
Не знам откъде са я измислили ТУЕС тази бележка. Това са документите за записване:
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. (доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави по чл. 55, ал. 2;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Не се изисква лична карта, нали? Ние сега разбрахме за личната карта, която задължително се издава на 14 години, тя няма да стане готова за записването.. 30 дни е спешната поръчка...

Не, не се изисква, не всяко дете има такава. В удостоверението за раждане има ЕГН.
При записване се попълват трите имена на детето, ЕГН, адрес, ако е от друг град се отбелязва на квартира или общежитие ще бъде, телефон за контакт, три имена, ЕГН, адрес на родителите, месторабота, телефон за връзка.
Носи се копие от удостоверението за раждане и се оставя в училището, защото после по него се сверяват данните при издаване на документи.

Много блгодаря! Бяхме тръгнали да се филмираме.. Simple Smile

# 1 087
Още нещо се сещам, ако има деца сираци, полусираци, на разведени родители - дайте знак на колегите, които записват детето, те ще отбележат и ще предадат на класния информацията. Особено при разведени родители, когато се търси при необходимост единия родител. Има и по-деликатни ситуации, за които е добре да се знаят.

# 1 088
  • Varna
Ние искахме за Варна Първа или Пета гимназия и с бал 414 на второ класиране с миналогодишната статистика би станало. Сега обаче, излиза, че тези училища ще ги види през крив макарон. Не знам на какво да се надявам и кой ни бил следващият добър избор за училище с интензивен немски.
В зависимост от интересите на детето:
В хуманитарната гимназия-Хуманитарни науки - ИИЧЕ_НЕ проф. предм. БЕЛ_Фил бал 2023г 380,75
В осма-Пушкин-Електронна търговия - ИИЧЕ_НЕ   бал  347,5
В трета-ПМГ-Природни науки - ИИЧЕ_НЕ - профил. предм. - БЗО_ХООС  бал 373
Успех!

# 1 089
Вече са 7 паралелки, но до преди няколко години бяха повече. След като започнаха да приемат след 4ти клас, ги намалиха. Но все още завършват големия брой.

Jenap успех на детето. Дано то е добре.

Etomira
Не е важно за настоящата дискусия, но тази година в НПМГ завършва паралелка "И".  Напълно съгласна, че беше дезинформация от моя страна за миналата година и отново се извинявам.

Хм, аз ги преброих 7. Явно съм сгрешила.

# 1 090
Ходихме да видим работата по БЕЛ. Наборката се вълнуваше как е оценена авторската ѝ теза - 6 точки, наистина много смислено написана, с нейния си изказ. Преразказът е оценен с 28 т. -  не достатъчно подробно, използване на минало време и повторения. Kaза, че е писала до последно, не ѝ е стигнало времето да провери.
Учителката, с която преглеждахме работата, сподели, че тази година изпитът по БЕЛ е по-труден и резултат 90 т. е отлично постижение дори за София.
Дамата два пъти повтори, че ограждане в скоби не означава грешно, а допълнително поясняване, дано проверяващите да не са рязали и заради това.

ПП. И нещо, не знам дали в тази тема е коментирано, но някъде го прочетох из форума - държавата дава 300 лв. на всеки осмокласник, за което трябва служебна бележка/удостоверение от училището, в което е записан.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 19:36 от merilen

# 1 091
Още нещо се сещам, ако има деца сираци, полусираци, на разведени родители - дайте знак на колегите, които записват детето, те ще отбележат и ще предадат на класния информацията. Особено при разведени родители, когато се търси при необходимост единия родител. Има и по-деликатни ситуации, за които е добре да се знаят.
Няма нужда никаква информация да дават и никой не я иска. При първата родителска среща се попълват всички документи.
Важното е класният да знае ако има нещо.

# 1 092
Здравейте! Има ли някаква разбираема статистика за Велико Търново? На сайта на РУО е излязло нещо в табличен вид, но за мен е абсолютно неясно.

# 1 093
  • Някъде там...
На школата по БЕЛ ги учеха, че трябва да са егоисти. Всички са им конкуренти на този изпит. Затова попълнен лист никога не се оставя с лицевата част отгоре до теб. Старателно се изпълняваше.  Laughing

За помощта за осмокласник информацията се подава по служебен път от училището. Не ви трябва служебна бележка, само трябва да подадете заявление при социалните или онлайн.

# 1 094
  • София
В отговор на молбите от последните страници:

За София правя прогнози от години, имам всички необходими данни от предходните години свалени, структурирани , подредени и само трябва да извадя необходимите данни от тази година, за да направя прогнозата. За да направя за друг град, първо трябва да се ровя в миналогодишните статистики и справки за баловете и да вадя и подреждам сума ти данни оттам, после от настоящата година. Много работа е това, а аз стягам багаж за морето в момента и утре пътувам. Няма да мога, съжалявам. Simple Smile Сравнете прогнозните балове за София с миналогодишните и ще добиете представа какви диапазони на вдигане на бала можете да очаквате. Тенденцията е обща навсякъде.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 19:16 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт