Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 140
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 380
Искате да ви преподаваме статистика ли? Многократно се написа, че прогнозите се основат да това, че желанията на децата тази година ще са като миналата.
Ако този отговор е за мен, то ми е ясно, че при прогнозата се приема, че желанията на децата ще са като миналогодишните. Не ми стана ясно обаче как се изчислява, че увеличението ще е в интервал 10-12 точки, при положение, че резултатите от матурата по математика са с около10 точки по - високи спрямо миналата година /което удвоено е 20 точки/. Дано го обяснявам разбираемо и се извинявам, ако това вече е било коментирано.

# 1 381
Моля някой да направи прогнозен минимален бал за двете специалности в ТУЕС
Благодаря!!

# 1 382
Няма причини да се сменят нагласите в желанията, защото нито 35 то е променило нещо в профила си, че да дръпне деца от НЕГ, нито 22 ро. За да има промяна в желанията, трябва да има промяна и в училищата, а те все същите си стоят

А увеличението в бала е според мен за диапазон 390 до 420 т. Тоест "елитните" няма много да мръднат с бала, останалите ще се повишат

# 1 383
Може би, още повече след този силен випуск сега, който ще влезе и в други училища, следващите години ще наблюдаваме пренареждане на първите 10 най-добри училища след седми клас.
 Също така забелязвам, че 119 СУ става все по-модерно сред младите и не е невъзможно да бъде едно от най-предпочитаните в следващите години. Изобщо не съжалявайте, че балът на децата тази година няма да достигне за набелязаните училища, понеже предстои преразпределение и няма вече "втори" ешалон училища.
И вие като МОН- този силен випуск, с тези силни преподаватели по училищата, подготвили децата тази година 😂
Ще има попадане на деца с висок бал в други училища, но това не е преразпределение на училищата.
Учудват ме някои изводи на родители или може би .....учители в 119 СУ?

# 1 384
Искате да ви преподаваме статистика ли? Многократно се написа, че прогнозите се основат да това, че желанията на децата тази година ще са като миналата.
Ако този отговор е за мен, то ми е ясно, че при прогнозата се приема, че желанията на децата ще са като миналогодишните. Не ми стана ясно обаче как се изчислява, че увеличението ще е в интервал 10-12 точки, при положение, че резултатите от матурата по математика са с около10 точки по - високи спрямо миналата година /което удвоено е 20 точки/. Дано го обяснявам разбираемо и се извинявам, ако това вече е било коментирано.
Обясних много подробно тук
https://www.bg-mamma.com/?topic=1670026.msg48238977#msg48238977

# 1 385
  • София
Никакво преразпределение няма да има. И досега децата, които нямаха достатъчен бал за така наречените ТОП гимназии, се насочваха към 32-ро, 22-ро, 35-то, 18-то и т.н. Просто тази година баловете ще бъдат по-високи като цяло.

# 1 386

Многократно няколко човека написахме какъв е алгоритъмът. Какво не ви е ясно? Смята се колко деца има преди вашето и какъв бал е имало дете с вашата позиция миналата година.

За паралелки с балообразуване различно от 2 математика и 2 бел също обяснихме защо не може да се направи достоверна прогноза.

# 1 387
  • Варна
Какъв силен випуск! Браво на школи и частни уроци. Направо ми се повръща от тази бутафория с НВО - тата, хранещи гушите на разни нароени школички. А, и да не забравяме новият начин за печелене на пари - пробните изпити!

# 1 388
Говоря за деца, чиито бал, вероятно с малко няма да стигне за НЕГ или Испанската примерно, те ще влязат в други училища и предвид това, че са умни и кадърни деца, няма вече да има първи и втори ешалон гимназии, ще се изравнят силите. В 22-ро, 35-то и други "пренебрегвани" училища има страхотни учители. И преразпределение ще има, ако не осезаемо тази година, то в следващите със сигурност. За разлика обаче от предишни години, сега всички тези деца с високи балове ще отидат там и това ще промени нещата. Съгласете се, че е едно е да преподаваш на не толкова амбициозни деца, друго е да подготвяш знаещи, можещи и жадни за знания ученици и това неминуемо вдига представянето на гимназията.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 18:46 от PV1

# 1 389
Извън София няма толкова избор на школи, имаме оправдание за по-ниски резултати хихи (майтапя се, сега да не се засегне някой)

# 1 390
Промяна на желания, според мен, има между двете английски, първа и втора, като втора дръпна деца от първата. НПМГ се изкачи много последните години, като просто пое нуждата от още една математическа гимназия. 73 то ако махнат втория руски и го заменят с английски или испански ще дръпнат  деца от НЕГ, но не го правят и засега си стоят с по-нисък бал, въпреки че доста деца предпочитат 73 то пред НЕГ
Но 35 то да дръпне деца от НЕГ е просто абсурд
Иначе балът за влизане не е мерило кой е умен или кадърен, а кой си е седял на д-то и е учил като луд, имал е психика и доста късмет

# 1 391
  • София
Благодаря!!
Четене с разбиране може ли?

Неколкократно се спомена в темата, че прогнозите се правят за училища, където Мат и Бел се удвояват. За ТУЕС математиката се взима три пъти и не може да се направи прогноза.

ПС. И моят ще се пробва за ТУЕС. Ако баловете се запазят -влиза. Ако се вдигнат обаче, няма да му се получат нещата.

# 1 392
Като сте толкова против школи и уроци защо записвате децата си там? Много е грозно да плюеш там където пиеш вода.

# 1 393
Благодаря!!

Аз залагам на такъв минимален бал:
СП - 477 за 1во класиране и 470 за второ;
КМ - 470 за 1во класиране и 463 за второ.
Това са си мои прогнози 😀

# 1 394
Аз не виждам някой да плюе школите? Просто "безплатното образование" не е реално такова.

Общи условия

Активация на акаунт