Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 128
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 755
Така по-добрите математици са в по-неизгодна позиция и за езиковите, защото при лесен МАТ, пак БЕЛ ще решава.

А така
Да видим сега защо ни трябват добрите математици в езиковите гимназии, че да им го правим изгодно.
Тук има доста запознати майки, кажете на хората как се дели средното образование в една Германия например.
Да питам аз защо всичко тук върви в един поток - крайно върховни математици в математическите и обикновени топ математици за езиковите гимназии, и някакви там само отлични математици в технологичните. Дори художниците вече влизат с 98 бал МАТ, както прочетохме Wink

А в това време STEM паралелката ще ми умножава БЕЛ х 2 и ще ми взима БЕЛ от дипломата.
По-генерални проблеми има от разслояването на подточка В. Която, понавместувпрочим, е 5 точки, а не 3.
Тоест не ощетява онази грешка от недоглеждане в 1 модул, а я компенсира +1.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 22:21 от Doro

# 1 756
  • София
Имам въпрос - гледах колко места за момчета има в езиковите, НПМГ, СМГ и ТУЕС (последните въпреки че са без квоти, грубо ги изчислявам наполовина момчета). Видях колко момчета са около неговия и по висок бал. Повече са отколкото местата. Освен Американския и ПЧМГ, кои училища още дърпат отличници?
Много не особено високобалови училища също дърпат отличници - СГСАГ, 51-во, Елисавета Вазова, 134-то и др. - защото децата имат конкретни желания.

# 1 757
  • Варна
Здравейте!
Някой беше питал за 4 ЕГ във Варна ,мои познати с ученици там споделиха че, заради директорката Тотева, много учители напускали ,нещо не е наред там,не знам подробностите.
 Варненските мами ,какво ви е мнението за гимназията по туризъм?
Паралелките "Кетъринг", "Производство на хляб и сладки изделия" (за тях му стига бала ) ще ги пишем като желание ,обаче синът ми се притеснява ,че щяло да има само момичета...знаете ли дали е така или...Rolling Eyes

# 1 758
Sanaka, от твоята клавиатура... в Божиите уши.
Такова успокоение ми трябваше и на мен, цял ден броя момчета Simple Smile)))

# 1 759
Смятайте ТУЕС-а  не е с наполовина момчета, а с 86.2%.

# 1 760
  • в града на вечния купон
Смятайте ТУЕС-а  не е с наполовина момчета, а с 86.2%.
е нали няма квоти?
В баловете от мин.година точно това ми направи впечатление, че девойките на 2ро класиране 0 бал.

# 1 761
Здравейте!
Някой беше питал за 4 ЕГ във Варна ,мои познати с ученици там споделиха че, заради директорката Тотева, много учители напускали ,нещо не е наред там,не знам подробностите.
 Варненските мами ,какво ви е мнението за гимназията по туризъм?
Паралелките "Кетъринг", "Производство на хляб и сладки изделия" (за тях му стига бала ) ще ги пишем като желание ,обаче синът ми се притеснява ,че щяло да има само момичета...знаете ли дали е така или...Rolling Eyes
Не, не е така. Това не бива да го тревожи, определено си има сериозно количество момчета във всички паралелки.

# 1 762
Ходихме в Джон Атанасов уж да си видим матурата, но всъщност да прегледаме сградния фонд и да преслушаме какво имат да ни кажат преподаватели, които срещнахме. Казаха, че момичетата са между 2 и 5 на клас. Предполагам, че в ТУЕС е подобно, въпреки че доста момичета имаше като домакини на отворените врати, но може да са ги събрали за цвят Simple Smile

# 1 763
Смятайте ТУЕС-а  не е с наполовина момчета, а с 86.2%.
е нали няма квоти?
В баловете от мин.година точно това ми направи впечатление, че девойките на 2ро класиране 0 бал.
Няма квоти. Има около 4 броя девойки, 25 броя младежи в клас от 29 ученика. Моля да не се приема за абсолютно точно и само за прогноза на база минали години.

# 1 764
  • София
Хора, успокойте се и спрете да броите момчета/момичета. По-малко няма да станат. Значително по-високи балове от прогнозираните е от мен е много малко вероятно да има, освен може би в Испанската. Joy Просто там последователно и устойчиво в годините балът се покачва, дори в години, в които пада навсякъде другаде. Големи разлики нагоре масово няма да има - вероятно ще има в някои паралелки, защото желанията на децата, както вече казах, не са константа, но пък за сметка на това в други ще е надолу от прогнозата. За СМГ, макар и да не може да се прави там прогноза по статистиките, съм склонна да предположа дори малко по-ниски балове от миналогодишните, заради значително по-малкото 100т. по мат. Евентуално и за НПМГ мат.

# 1 765
  • София

По-генерални проблеми има от разслояването на подточка В. Която, понавместувпрочим, е 5 точки, а не 3.
5 точки е цялата подточка, някаквата клопка  е само във втората й половина...

# 1 766
Sanaka, от твоята клавиатура... в Божиите уши.
Такова успокоение ми трябваше и на мен, цял ден броя момчета Simple Smile)))

Някакъв бегъл ориентир в потвърждение на горното е къде е разпределен максималния бал. Условно над 480 е имало в тези училища:
Скрит текст:
164. гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес"
51 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА"
73.СУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик"
9 Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин"
91.НЕМСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ Професор Константин Гълъбов"
Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън"
Национална природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов"
Първа английска езикова гимназия
СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ "ХРИСТО БОТЕВ"
Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски"
СОФИЙСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ по ЕЛЕКТРОНИКА "Джон Атанасов"
Технологично училище "Електронни системи" към Технически Университет - София

# 1 767
  • В Страната на чудесата
Имам въпрос - гледах колко места за момчета има в езиковите, НПМГ, СМГ и ТУЕС (последните въпреки че са без квоти, грубо ги изчислявам наполовина момчета). Видях колко момчета са около неговия и по висок бал. Повече са отколкото местата. Освен Американския и ПЧМГ, кои училища още дърпат отличници?
Много не особено високобалови училища също дърпат отличници - СГСАГ, 51-во, Елисавета Вазова, 134-то и др. - защото децата имат конкретни желания.

Освен това СМГ и ТУЕС са доста над 50% момчета...

Хайде, стига!
Намирането и доказването на лицата на триъгълника и на успоредника е общо за 5 т. Това на успоредника, което единствено е затруднило повечето деца, дори не е 3, а едва 2 точки.

# 1 768
  • Бургас
Изчетох ви най-после! Зави ми се свят докато изчета всичко.
Само да попитам нещо - какво се случва, ако детето е прието на първо класиране по първо желание? А, а, а? 🤭🤭🤭
Бургаски мами,  накъде са се ориентирали децата ви?
Наздраве, момичета!

# 1 769
Деца с висок бал може да отидат и в НГДЕК или друго училище към МК (освен изброените вече и частните).

Общи условия

Активация на акаунт