Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 092
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 785
Медицинското, което се изисква за професионалните паралелки трябва ли да се представи при редене на желанията или ако сме приети, но кандидатстваме за второ класиране?
Защото имаме проф паралелка в желанията, но балът на детето е висок и изобщо не очаквам да се стигне до нея. И все пак ако има обрати в желанията тази година да знам дали ще ни трябва медицинско (ЛЛ на детето излиза в отпуск другата седмица)

# 1 786
До, РУО публикува на сайта си брой кандидатствали по първо желание за всяка паралелка, брой приети, минимален и максимален бал на приетите в паралелката. Отделно във всяко училище се изпраща списък с приетите, в който освен балът е отбелязано и по кое желание е прието детето.
Минете утре и вземете прословутото медицинско, работа за пет минути е.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 00:26 от Mama Ru

# 1 787
Ех, майки, защо така агресивно днес?!
На всяка майка й се иска детето да е здраво. Но тук четейки повечето го казваме в смисъла на собственото си самоуспокоение, че нищо повече по въпроса не можем да направим, т. е. детето изкарало по-ниски оценки от енергоспестяване, от притеснение, от невнимание и т. н.
Моето ме разочарова и то доста по бел, въпреки уроците, които му бяха в голям плюс и ако не беше ходил още по-зле ще са нещата. Но не положи елементарни усилия да си промени почерка, да прилага правилата по правопис и крайния резултат е недоволна майка, която казва"да ми е здрав", защото иначе ще последва огромна безмислена разправия най-малкото. И аз с главоболие. Та нека ми е здраво детето, а каквото си е надробил ще си го сърба, защото живота учи, за съжаление майките колкото и да говорим обясняваме, кой ли ни слуша...
Как беше приказката за определените години, когато детето слуша или не родителя си, та аз чакам да стане на 40 години да започне да ми казва, че съм била права.
Та как беше - нека да ми е здраво детето😊
Успех на децата и да ни ядосват ние пак си ги обичаме и ще се самоуспокояваме😉

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 00:53 от Aleksandropulis

# 1 788
Медицинското, което се изисква за професионалните паралелки трябва ли да се представи при редене на желанията или ако сме приети, но кандидатстваме за второ класиране?
Или при реденето или при записването. Без него не може за професионалните.

# 1 789
Ако очаквате ЛЛ да е в отпуск,когато ви притрябва, по-добре го вземете това медицинско по-рано. Кому е нужен излишен стрес?

# 1 790
  • София

Как беше приказката за опредрлените години, когато детето слуша или не родителя си, та аз чакам да стане на 40 години да започне да ми казва, че съм била права.

Споко, доста по-малко ще почакате от  25 години за целта  Simple Smile Още  в края на гимназията или малко след нея се  чуват по разни поводи първите такива признания , пък дори и плахо изречени.

# 1 791

Как беше приказката за опредрлените години, когато детето слуша или не родителя си, та аз чакам да стане на 40 години да започне да ми казва, че съм била права.

Споко, доста по-малко ще почакате от  25 години за целта  Simple Smile Още  в края на гимназията или малко след нея се  чуват по разни поводи първите такива признания , пък дори и плахо изречени.
Може ли да Ви кажа нещо, пенсионирана  русалка? Навярно сте учител, майка и родител.Чета коментарите Ви и в други теми и Ви симпатизирам😊

# 1 792
Ъъм, чуват се и по-рано при някои, но и ние сме били на тази възраст, знаем колко сме слушали. 😉 Да ни ядосват - това им е работата,  а нашата е да държим фронта въпреки това. Успех на всички!🙂

# 1 793
Няма по-важно нещо от здравето, защото без него всичко останало губи смисъл или става невъзможно. И в темата има майки на деца, които имат затруднения или боледуват. И да, тези деца няма да имат 90+ точки, каквито и усилия да полагат, трябва ли майките им да се срамуват от тях? И да, толкова са успели някои деца въпреки всички школи, частни учители, тренировъчни тестове - 30 точки, 50 точки... Колкото толкова. За някои деца и 30 точки е успех, защото е постигнато след много труд и с преодоляване на затруднения, с надскачане на себе си. Някои майки просто знаем с какво се борят децата ни, през какво са преминали, за да стигнат до тук и ценим и скромните им резултати, затова и си пожелаваме на първо място да са здрави.

# 1 794

Извинете, имам въпрос относно това изречение. Не искате ли и да е успешен? Да е амбициозен? Да иска да се развива? Да може да се справи добре в живота? Защото, ако искаме САМО да са здрави, после ще си ги гледаме цял живот. И пак, извинете, аз също искам децата ми да да здрави, но не само това. Защото, пак се извинявам, но с тази мантра извиняваме липсата на каквото и да е желание за развитие в децата си. Да не съм по-крайна в изказа, че много хора ще се обидят.
Ужасна си!!! Ама те са ти отговорили
Етомира, и аз имам две висши, завършени с отличен, и не като вас на 43, Ами на 35 завърших второто висше с пълно 6, първенец на випуска! Какво изобщо искате да кажете!
Безкрайно симпатизирам на Мама Ру и нейното дете. Можеше и на вас, и на всеки от нас да се случи да има дете със затруднения. Детето очевидно е много стойностно и тя е страхотен родител, обича го и това дете вероятно ще стане по-добър човек от много от приетите в топ ъф дъ топ
 Оляхте се. Повдига ми се да ви чета.
Напълно подкрепям мама Ру, че от здравето по-важно няма.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 00:46 от Татко Мецан

# 1 795
Хм, а на мен какво ми се случи. Така, детето изкара малко точки. Стара се и учи много, и на частни уроци ходи. Аз съм тъжна. И детето е тъжно, очакваше повече, ядосва се. Знаеше повече.
Госпожата му по мат го похвали, там е с по-ниския резултат, в обхвата на 30 т. Но, госпожата му по бел се сърди, на мен. Не съм казала на детето. Чух се с госпожата по друг повод и усетих студенина и сърдене  от постигнатия резултат, почти двоен на мат. Вярно, че разваля успеха на класа, но все пак. Учи и се стара детето през цялата година.

# 1 796
Чух се с госпожата по друг повод и усетих студенина и сърдене  от постигнатия резултат, почти двоен на мат. Вярно, че разваля успеха на класа, но все пак. Учи и се стара детето през цялата година.

Свиркай си. Аз примерно ви се възхищавам.

# 1 797
Поправих се, не е Ани Дойчева, а Етомира.

Извинявам се на Ани Дойчева за тези, които са ме прочели преди редакцията.

Всъщност, точно Ани Дойчева подкрепям

# 1 798
Хм, а на мен какво ми се случи. Така, детето изкара малко точки. Стара се и учи много, и на частни уроци ходи. Аз съм тъжна. И детето е тъжно, очакваше повече, ядосва се. Знаеше повече.
Госпожата му по мат го похвали, там е с по-ниския резултат, в обхвата на 30 т. Но, госпожата му по бел се сърди, на мен. Не съм казала на детето. Чух се с госпожата по друг повод и усетих студенина и сърдене  от постигнатия резултат, почти двоен на мат. Вярно, че разваля успеха на класа, но все пак. Учи и се стара детето през цялата година.
Госпожата може да се сърди на много други неща, и смятам че е важно сега да се съсредоточите върху: не това какво се е случило при свършен факт, а това което предстои, което може би ще е по-добрият вариант на завършека.😉

# 1 799
  • София
Може ли да Ви кажа нещо, пенсионирана  русалка? Навярно сте учител, майка и родител.Чета коментарите Ви и в други теми и Ви симпатизирам😊
Маркираните две съм, да. Макар че те на практика са едно. Но тук всички са такива, без значение дали добри или лоши в очите на другите, та не е нещо неочаквано Simple Smile

Мецане, ти пък знаеш,  че аз на теб симпатизирам, ама всъщност ти се пооля..Понеже действията ти, очакванията ти, инвестициите (съвсем не визирам само материални) на родител в годините всъщност по нищо не се отличават от тези на Етомира  и още стотици (хиляди) родители в  този форум. Wink И защо реши, че те не симпатизират на Мама Ру? Тя от поне две години активно "съжителства" в  съвсем мирна тема с разни "откачалки", разбирай  болно амбициозни майки със сигурно още по-амбициозни  според някои хора деца.

Това заиграване по тънката лайсна на тема деца, потенциал, очаквания от тях, наличие или не на проблеми (много знаем ние кой какви проблеми има), разни представи за успешност и най-вече набиването на чужди канчета, че здравето на децата  е най-важно (сякаш поучаваните не го знаят),  не е в полза на никого.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 01:19 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт