Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 905
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 860
malinkap, няма заради оценката по география (не знаем кой ще ползва от олимпиада и кой от изпита, колко и какви са; не мисля, че е обявена публично), но вероятно нагоре предвид по-високите резултати по мат.

Хора, майки, потребители, съфорумци, защо пак минахме на обществено обсъждане по критериите кой какъв родител е и как си гледа детето?! Да се придържаме към основната тема, иначе този разговор е безкраен. Някои деца имат нужда от побутване, други не. Всички искаме най-доброто за децата си.

# 1 861
Стига бе хора, разберете че
ВСЕКИ от нас води някви битки! Един за едно, друг за друго. Не всички си развяват битките тук обаче. Това създава впечатлението че “страдалците” са по-големи страдалци, а “самохвалците” - по-големи самохвалци.

Лично аз твърде често просто прескачам мнения, тъй като изначално знам че нищо не ми носят и смея да твърдя че тактиката е добра, ако човек иска по-малко да се пали от съоткачалки, които не са на същата вълна. Приемете като съвет 😎

# 1 862
Момчета

Скрит текст:
В случай че точките от дипломата са 89, тогава вадим от прогнозния бал 11 ли?

# 1 863
Елия В, смятате си Вашия бал и сравнявате къде се намирате в статистиката.

# 1 864
Динчо, не зная за каква грубост говориш точно ти, след като си писала откровено груби квалификации, последно си спомням тези дни като отговаряше на Ivka_smile, че явно не й е било хубаво училището, щом не се е наложило да ходи на уроци Laughing И не била амбициозна, или нещо от сорта, не ми се рови сега.

# 1 865
За амбициите на децата и тези на родителите много мога да пиша. Оставих голямото само да избира,  сега и малкото да реши какво да избере. За разлика от познати, които се тръшкаха и така до трето класиране да влезе детето в най- престижната в града/ областта гимназия да вземе и немска диплома. До преди месец когато ми се обади да пита какво ще учи моето, обясних какво ще кандидатства, но е и какво ще учи. В крайна сметка не знае детето им какво иска да учи и пак родителите решиха  какво ще учи. Живи и здрави приеха го това което иска моето момче. Ами времето ще покаже дали това е неговото. Факт е, че по- добрата среда дърпа всички нагоре, нещо което в класа на малкия ми син го нямаше

# 1 866
Айдееее, откъде тръгна, къде стигна разговора...

Децата с високи резултати да ги кръстим "герои" и кой оцелее, оцелее, така ли?

Извинете, но деца със СОП до 7ми клас просто няма как да се справят със супернатоварване и след 7ми... Но с подкрепа (амбиция) на родителя, могат да продължават да се справят изключително прилично на тяхното си място... където и мързеливи деца с неглижиращи родители, нито ще се доредят, нито ще се справят.
Достатъчно подкрепа имаше и има тук, но пък децата с високи балове и родителите им да се скрият и да не споделят и своите терзания ли?  И високия бал за някъде стига и за някъде не. И те правят важни избори...
Направо грозно стана с набиване на канчето и на родителите с деца с добри постижения, че едва ли не неглижират здравето и не им е най-важното и трябва да се скрият в миша дупка и гък да не кажат, защото "най-важното е да сме здрави".

Когато имаш наличните базови неща и възможност да осигуриш надбазови, то трябва да те е срам ли или ще го направиш за добруването на теб и семейството си?

# 1 867
Научете децата да нямат страх от провал, когато паднат да се поизтупат и станат - животът ще им поднася трудности, но не бива да се отказват при първата спънка. Или да губят вяра в себе си.
О, много ми харесва! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart
И не бих използвала думата провал, по-скоро бих я заменила с думата "опитност".
Чрез опитност душата на човек израства.
И аз не принуждавам на сила моите деца да правят неща, които не желаят.
Голямата е "драма куин", танцува, обожава да ходи по концерти, абе по живота е, малката иска винага и на всяка цена да е номер 1, във всичко, което за мен е малко плашещо. Но децата трябва да се обичат и подкрепят, дори когато са щураци.
Наскоро голямата ми дъщеря сподели, че ако се "провали" в живота ще стане маникюристка или учител по латино танци (много, ама много е добра в танците, за разлика от майка си...).
Думите ми към нея бяха, че за мен провален човек е този, който посегне на собствения си живот или на живота на друго човешко същество, другото е просто част от пътя.
Маникюристка, танцьорка, фризьорка,  фитнес инструктор и пр. това са достойни професии и хората, които ги упражняват са достойни за уважение.

# 1 868
Черна станция, отговори ми честно защо ако имаш здраво и успешно дете ще се хвалиш с това? И то тук където има и други родители и деца не чак толкова успешни?
Написала една майка "Само искам да ми е здраво детето", нещо което всички искаме.... и отдолу "ау, ама как, вие други амбиции намате ли?" Красиво ли ти звучи? Аз съм млада, богата, умна и красива, пък вие какви сте смотани.....

Пенева, всеки има своите тревоги. Родители и деца с бал за навсякъде също имат такива, но някак не е съпоставимо. Или според МЕН не е коректно да се сравнява.

# 1 869
Изобщо не можах да се ориентирам от статистиката за Благоевград.Blush Има ли някъде качени прогнози за минимален бал като тези качени за София?

# 1 870
Не търсете оправдания, грубо си е да попиташ майка, чието дете не се е справила много добре с НВО, ти само да е здраво ли искаш, други амбиции нямате ли.
Аз не мисля, че е грубо.
Обикновенно майките, на децата които не са се справили минават в режим, ощипана госпожица.
Какво значело "не елитни училища" защо имало  "елитни" и т.н.
Не съм минала в такъв режим. Никак. Цялото семейство много съжаляваме за неуспеха. И детето. С баща и сме учили в МГ, после университети, та и два, и още учим. Аз например се захванах гръцки да уча, самостоятелно. Ами как, мозъкът трябва някак да се развива. За детето искам да има амбиции, радвам се, че засега има. Няма да съм доволна, ако се откаже да иска да се развива и да учи. Вече докъде ще стигне, дано е по-напред.

# 1 871
Изобщо не можах да се ориентирам от статистиката за Благоевград.Blush Има ли някъде качени прогнози за минимален бал като тези качени за София?
Не, няма. За София ги прави Санака на добра воля, но за София статистиката е само за града, докато за другите градове е всъщност за областта. А вашата област пък е съвсем непрогнозируема, защото в областния град са около 25-30% от училищата и няма как да се знае кои резултати са на децата от Благоевград, какви са на децата в Разлог, Гоце Делчев, Банско и т.н.

# 1 872
Аз наистина не мога да разбера защо не се приемат различни позиции, за какви училища говорим - Итън, швейцарски колежи ... И да не е прието на добро място в гимназия, винаги може да се платят курсове по език и да отиде да следва в чужбина. Може и уроци за България. Гледала подобни документални за Южна Корея, натискът е огромен, а това е най-нещастната нация в света.

# 1 873
А не отиват ли повечето все пак в Благоевградските гимназии?

# 1 874
Що за безсмислени дебати? Съществуват най-разнообразни родители, деца и житейски ситуации,  мотивации и тревоги. Всеки споделя гледна точка и си намира своята аудитория и подкрепа. При по-нисък бал тревогите са едни, при по-висок други. Нито децата, нито ние сме еднакви или равни на старта и финала. Няма как да сравняваш ябълки с круши и да откриеш кое е по-плод. Всичко е относително 😀

Общи условия

Активация на акаунт