Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 926
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Пловдив
Много страници изписахте, успявам отвреме навреме да изчета някои коментари.
Ходихме да гледаме матурата по БЕЛ. Интересно й беше колко има на тезата и на преразказа. На тезата има 5 точки, а на преразказа 31.5. Имаше взета 2.5 за правописни и граматични грешки и за 1 та казаха, че сигурно е пропускане на някой момент- нещо такова.

За Пловдив на мойта дъщеря й стига бала за желаните училища. Сега въпроса е тя да вземе решение кое да пише на първо място, защото ще я приемат със сигурност по първо желание. Дилемат й е МГ математика с английски или ЕГ Пловдив с английски. Вчера я питах към кое клони повече. Отговори ми 50/50. И как ще реши незнам. Обяснявам й за едното, за другото къде какви профили има в 11 и 12 клас.
Баткото преди 3 години си имаше 1 желание и то беше МГ.
Днес им дадоха иначе свидетелствата.

# 1 966
Може би трябва да има клуб на анонимните точкарки 👀

Много благодаря за споделения визуален тул за сравнение на позиция на вход и НВО 10 клас. Бих си поиграла малко малко с finetuning понеже НПМГ има спедифичен прием и НЕГ има една паралка. Но пак е доста полезен или също визуална скала понеже някой точки много близки, но заемат позиция.

Според вас е НЕГ деца с по-висок бал ли влизат спрямо 164то, резултатите им са винаги по-високи? По-висок имам предвид масово деца с 480 и последен бал 455. Понеже са много и не се разбира от мин и макс.

Данните за среден бал на математическите също носи някаква информация от класацията на училищата за разпределението на децата в езикови.

Адмирации за всички майки със СОП, те са истински героини ❤️❤️❤️
Адмирации и за майките точкарки (без никаква ирония)

# 1 967
Някой дали може да подреди училищата по бал от таблицата на Данибон. Предполагам е възможно.Доколкото виждам, в София първите  са СМГ, НПМГ, НГДЕК и 145 ОУ. Но това на първо четене само. Частните не ги включвам.
София:

България:

В сайта за отворени данни ги има в удобен csv файл за екселче. Simple Smile

Всички без частни:
Скрит текст:
Частни:
Скрит текст:

# 1 968
  • Бургас
Аз съм точкарка и бележкарка, не се шегувам.
Днес взех медицинско на набора, за да може да имам всички документи и да не пропусна нещо. От четенето тук разбрах, че изобщо ми е нужно такова за някои гимназии.
Днес все още няма сменено желание, но все пак има още два дни. Със сигурност ще си изчакаме второ класиране и от сега съм се настроила,  че скоро няма да съм приключила със записването.
Още не сме изчистили тетрадки, помагала и т.н. , но утре може би вече ще го направя, че то ще дойде другата учебна година. Помагалата мисля да ги запазя за малката, ако няма някакви драстични промени в НВО-то.
Забравих да споделя нещо смешно от работата му, докато я гледахме.
На въпроса преди тезата нали пишат кой е героят и произведението. Следващият въпрос е вече по тезата. И как започва тезата на моя " Пенка е много смела жена...., а в следващото изречение си е вече бана Илийца. И жената, която ни показва грешките се обръща въпросително към него - "коя е тази Пенка?".  Моя червен като домат - " не знам, писах за баба Илийца" . Писал той, писал,  ама започва с Пенка, ама на следващото изречение си и дава правилното име.🤭🤭🤭

# 1 969
  • София
Аз се качих на балкона в темата и само шпионирам докато се поуталожат страстите Hug
Днес мина и нашето връчване на дипломите, размазах се от кеф, че това е последният ми досег с това училище. Щерката е категорична в избора на втори език и не иска друго. Ами, каквото иска - това ще е, ФЕГ изчезва от полезрението ни.
Сипах си едно кехлибарено, че Испания победи на четвъртфинала, дъщерята прегракна от крясъци в изблик на радост. Брат й, футболистчето, я гледаше в ступор Joy

# 1 970
Според вас е НЕГ деца с по-висок бал ли влизат спрямо 164то, резултатите им са винаги по-високи? По-висок имам предвид масово деца с 480 и последен бал 455. Понеже са много и не се разбира от мин и макс.
/quote]
Мин бал момчета 2023 за Испанската- с АЕ- 464, за 91 Немска с АЕ- 455
Мин бал момичета 2023 за Испанската- с АЕ- 481, за 91 Немска с АЕ- 467

# 1 971
  • София, Лагера
/quote]
Според мен в тези гимназии влизат деца, които искат да учат съответния език и съответните профили. Балът не е от значение.
На моите баловете им стигат за 164, но просто не искат там.
Както вече бях споделила, преди 4 години дете с бал 475 отиде в 19то. Детето просто си иска скандинавски език и това си гони, независимо от бала. Затова 100 пъти се каза - редете по желания, не "да не ходи зян бала"

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:24 от Ноеми

# 1 972
  • София
/quote]
Нека все пак сме обективни - горното е подвеждащо, сравнява минималния бал  в 2 паралелки на 164 ГПИЕ с  втори английски с минималния  в общо 7 в НЕГ (всичките с втори английски). Сравнение може да се направи между минималния въобще за 164 ГПИЕ по полове и този в НЕГ, като дори и тогава няма да е точна съпоставката, понеже в едното приемат  деца за 6 паралелки, в другото за 7. Тоест минималният бал за момиче (респективно момче) в единия случай с  НЕГ ще е  на 91-та поред девойка, в другия със 164 ГПИЕ ще е на 78-мата.

Така че чисто математически балът в НЕГ е по-висок, НО!!!! Много по-важно е  балът просто да ти стигне за там, където искаш, а не дали е по-висок/по-нисък от този другаде, където НЕ искаш.

Скрит текст:
Еха, Сидония,  моето/на децата ми/вашето/на детето на писалата по-долу Ред/на това на Динчо ОУ е с доста добро представяне по мат и БЕЛ сред държавните без каквато и да е селекция на входа. Simple Smile Браво на децата и учителите.  Колко паралелки бяха във випуска, 4 ли?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:39 от пенсионирана русалка

# 1 973
  • София
В немската приемат 180 деца и всички са в един профил, в ГПИЕ с профил ИЕ+АЕ са 26... Нормално е да има разлика в бала. Дори всичките деца да вземем за база, в испанската са с клас по-малко.
Същото е и с приет по първо желание - в НЕГ първо желание обхваща 90 деца, в 164 ГПИЕ едно желание обхваща най-много 26.
Дописвам се - едното ми дете не искаше да чуе за испански и изобщо не е стояла на обсъждане, другото нямаше нито една паралелка с немски в желанията си.

# 1 974
В чуденка съм. Тази година се наложи да запиша наборката на уроци по БЕЛ не заради НВО, а за да се добере първия срок до Среден (3) и да изкара Добър (4) втория, нещо, което до сега не се беше налагало. НВО 10 клас си е наистина просто информативно, но дали да не я запиша пак на уроци по БЕЛ, за да задържи тази четворка? Някога на мен БЕЛ ми беше силен, а математиката - средна хубост, но днес вече не се наемам да помагам по БЕЛ, по математика се справям все още, с помощ и от математиците - Пенева, Динчо, Русалка. Благодаря ви, ще ви досаждам още като закъсам някъде. Как е материалът в гимназиален курс? ДЗИ БЕЛ само върху 11 и 12 клас ли е?

# 1 975
  • София
НВО 10-ти клас не е задължително, както и това за 7-ми всъщност.
Лично аз със сигурност бих го спестила на детето си на ваше място.
Иначе не пречи детето да си ходи на някакви уроци, но заради самия БЕЛ, а не заради НВО 10.

# 1 976
Мама Ру, живот и здраве, там сме и задачи за 8 клас решаваме Joy

# 1 977
При високите балове всичко е до предпочитания на езика. С второто ми дете нямаше нито една гимназия с НЕ, а му стигаше предоволно за 91 НЕГ. Същото и за френския.
Важното е в крайна сметка мнението на детето, изкарало достатъчен брой точки, за да избира какво ще учи следващите 5 години.
Чудя се как до сега децата не са изказвали някакви предпочитания. Къде е испански, къде е немски език 🤔
Разлика от земята до небето. От ден първи съм знаела, че се готви за Испанската. Лекичко давах и други алтернативи, ако се случеше някакъв гаф. Само я дразнех с моите идеи.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 13:10 от герани

# 1 978
Да, това имам предвид, да не се трупат пропуски до ДЗИ и да няма пак сривове. За мой срам по БЕЛ не се наемам да помагам. По физика и химия - също ще е на уроци.
НВО 10-ти клас не е задължително, както и това за 7-ми всъщност.
Лично аз със сигурност бих го спестила на детето си на ваше място.
Иначе не пречи детето да си ходи на някакви уроци, но заради самия БЕЛ, а не заради НВО 10.

# 1 979
  • у дома
ДЗИ бел е само на произведения от  11 и 12кл
Математиката не е лесна ,проблем е многото материал,а часовете са малко-8 и 9 кл по 3 часа,а 10-12 кл по 2 часа седмично.

Общи условия

Активация на акаунт