Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 853
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 115
Здравейте! Притеснява ме, че още не се визуализират/ в инфоприем/ годишните оценки при дъщеря ми. Трябва да "дойдат" от НЕИСПУО. Как са при вас нещата, родители с мон-ски дневници в НЕИСПУО?
Децата ми са на Школо и няма качени оценки в инфоприем още.
Пишеше, че оценките може да се заредят на по-късен етап, дори след подаване на заявлението, но все пак до 11.07 ще трябва да са качени, нали тогава ще се прави класирането? Иначе аз съм си сметнала точките за всяко желание. Надявам се да се появят утре или на девети най-късно.

# 2 116
  • София
gadamer,   цялото това разследване кога някой е спечелил олимпиада започва да оставя горчив привкус в устата ми.

Само някой да не отиде в Испанската заради клубове и да остане неприятно изненадан. Информацията на сайта не е коректна.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 10:22 от etomira

# 2 117
Те и класациите са без смисъл според мен. Но журналистите са виновни, а ние лесно се подвеждаме по заглавия. Дадено училище е с 5.20, но с 5. 28 е на първо място и в в топ 10. Между тях с 5.21, 5.24 са топ училища, обаче един коя си изпада от класациите, защото е с 5.17. Никой не гледа, че с 5.26 е частно училище с 4 завършващи деца, а изпадналото от класациите е с 220. И такива неща....

# 2 118
По въпроса с ранното ориентиране на деца, които знаят какво искат.
Аз съм от тях. Била съм някъде 4 или 5 клас най-много, когато в разговор между родителите ми и роднини чух, че в града има Руска гимназия, т.е езикова гимназия с преподаване на руски, но така си я наричаме разговорно. И от този момент нататък и за мен, и за родителите ми беше ясно къде ще продължа - от шестгодишна исках да уча езици, а в четвърти клас попаднах и на учителка, заради която се влюбих в предмета. Което не попречи на майка ми от девет кладенеца вода да носи само и само в седми клас да се откажа от идеята за Руската и да се съглася след осми клас да уча в Иконома. И добре, че ме приеха в Руската, защото идея си нямах какви други възможности има за след осми клас. Всъщност тогава ми се появи резервната идея - разпитах майка къде мога да уча с техническо чертане - друго любимо от основното училище и тя каза "Ами, освен в Строителния, там чертаят". Защо съм искала в Руската? Защото харесвах езика и исках да го уча повече. Плановете за след това бяха да уча за начална учителка, но когато дойде моментът да кандидатствам смених желанията и реших да продължа с руска филология. Приеха ме. И познайте къде ме отведе животът да работя? Не, не е в Руската. Не и в Иконома. Съдбата си знае работата явно.

# 2 119
gadamer,   цялото това разследване кога някой е спечелил олимпиада започва да оставя горчив привкус в устата ми.

Само някой да не отиде в Испанската заради клубове и да остане неприятно изненадан. Информацията на сайта не е коректна.

А какви клубове има активни?
Не че това е основното, има театър доколкото разбрах.

Благодаря много, забелязах, че някои секции не са обновявани от 2019г

# 2 120
Не съм сигурна, че правилно разчитам учебните планове, но ми се струва, че първа английска има 21 часа английски в подготвителен клас срещу 18 часа за втора. Поправете ме, ако греша, моля
Anik, точно за тези извънкласни дейности търсих информация на сайта на 1АЕГ, но не открих. Моля те, кажи какво знаеш по темата
В Първа АЕГ са 22 часа седмично английски в 8 клас. 18 са основния английски с класния,два има с нейтив спикър и 2 допълнително /за набора на детето се водеха от Марти Парти, та не знам точно как бяха, но май като ФУЧ. За втора АЕГ нямам представа.
Ние избрахме по-удобната като локация.

# 2 121
Добро утро, нямате смогване...
При нас децата вчера си наредиха желанията /племеника и синът ми/. Писали са точно по 6 паралелки и това е. Синът ми е с 469бал, племеника с 430. Подредбата им е еднаква и на двамата.
Писали са обаче на 2ро желание паралелка с мин. бал миналата година 379, а на второ паралелка с мин бал 402, дали това би било проблем, ако не ги приемат и на второ дали компютъра ще слезе надолу... 🤔 след това на 4то, 5то и 6то са си писали паралелки просто за да не са само с 2-3 желания. Все си мисля, че ще ги приемат на 1во или 2ро. В Пловдив сме, но не се знае как ще се качи балът.

Ако паралелките на 1 и 2 място са желаните е ок, но имайте предвид, че е възможно да се класира на това с бал 379 без значение , че следващите може да са по-висок бал.

# 2 122
Момичета, моля за линк на паралелките и профилите тази година на 1-ва Английска в София. На Прием излиза за миналата година.... Не са си обновявали сайта или аз търся на грешното място?!? Много кофти сайт.
Благодаря ви!

# 2 123
За Варна - в Първа учат биология на немски,, за химия не помня, но учебник по биология купувах. Да ученето на разказвателни на чужд език сваля леко успеха и е по-трудно, но е 1-2 срока.
Относно математичеаката паралелка- тя е рвзултат от намаляването на езиковите паралелки, но пък Пъряа специално за нея привлякоха добър учител от МГ, Да тъпичко е посред ЕГ математически профил, но МОНска им рабора. В МГ пък бяха оуснали професионална паралелка и малцина се светнаха, че това може да е проблем при кандидастване  в чужбина, заряди хорариумите

# 2 124
  • София
Момичета, моля за линк на паралелките и профилите тази година на 1-ва Английска в София. На Прием излиза за миналата година.... Не са си обновявали сайта или аз търся на грешното място?!? Много кофти сайт.
Благодаря ви!

Пробвайте през сайта на МОН за приема - там при избор на училището излизат и всички паралелки с профилите, тъй като в повечето училища се кандидатства за паралелка ( малки изкл. НЕГ) и се вижда паралелката с кода и съответно профила.

# 2 125
  • София
aDream, аз за всички училища, вкл. 1 АЕГ, гледам учебните планове. Така ми става най-ясно. Мисля, че почти всичко можеше са се избере като 3 и 4 профил. В темата тук във форума също има информация.

# 2 126
Пробвай на инфо прием, 8 клас, прием, София-град
https://infopriem.mon.bg/home/info?cid=64&rio=22
Ето я, забутана е някъде на 5-6 страница
https://infopriem.mon.bg/home/info?cid=64&rio=22&sch_id=2216301&tab=3

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 11:48 от Mama Ru

# 2 127
Добро утро, нямате смогване...
При нас децата вчера си наредиха желанията /племеника и синът ми/. Писали са точно по 6 паралелки и това е. Синът ми е с 469бал, племеника с 430. Подредбата им е еднаква и на двамата.
Писали са обаче на 2ро желание паралелка с мин. бал миналата година 379, а на второ паралелка с мин бал 402, дали това би било проблем, ако не ги приемат и на второ дали компютъра ще слезе надолу... 🤔 след това на 4то, 5то и 6то са си писали паралелки просто за да не са само с 2-3 желания. Все си мисля, че ще ги приемат на 1во или 2ро. В Пловдив сме, но не се знае как ще се качи балът.

Ако паралелките на 1 и 2 място са желаните е ок, но имайте предвид, че е възможно да се класира на това с бал 379 без значение , че следващите може да са по-висок бал.
И 6те писани паралелки са желани, децата са си ги подредили от най-желана към по-малко такава. Но на второ желание е тази с бал 379, а на трето им е паралелка с мин. бал 402, та въпросът ми беше дали компютъра ще слезе на трето, ако евентуално не ги приемат в тази на 2ро. Понеже тя е с по-висок мин. бал миналата година. Аз за моя не се притеснявам толкова, на него бала ще му стигне сигурно и за първо желание, за племенника ми е по-притеснено. И тези 6 паралелки малко ли са според вас, да седнем ли да напишем и още за всеки случай?

# 2 128
Момичета, следя ви с огромен интерес. При нас лутането е между МГ и ЕГ, извън София. Разгледах учебните планове и виждам, че в МГ в ИУЧ и ФУЧ се изучава математика, докато в ЕГ се включват допълнителни часове по чуждия език. За БГ университетите знам, че този допълнителен хорариум по МАТ от МГ няма значение. Как е  обаче за университетите в чужбина? Има ли университети, при които се изисква толкова висок МАТ хорариум (който само в МГ го има)?

# 2 129
  • София
GoSSipSs детето винаги се класира на най-високото желание, за което му стига бала и на второ класиране  може само да се движи напред в желанията или да остане там, където вече е класирано. Примерно ако на първо класиране стигне до второ желание, на второ класиране може да се бори само за 1-вото си желание и ако не успее, остава прието в училището, което е стигнало на първо класиране(второто желание) . Връщане назад няма. Във вашия случай, ако на трето място е по-високобалова паралелка, отколкото тази на второ, ако има бал за третата, то ще я 'прескочи' и ще се класира за втората. После на второ класиране ще гледате само дали ще стигне бал за първата, на третата не може да се върне.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 12:51 от annie13

Общи условия

Активация на акаунт