Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 33 249
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Не мога много да се съглася. Книжният Емонд не иска да е крал, но на сериалния му се иска. В епизод 9 направо намекна, че той трябва да е крал вместо брат си, защото е много по-подготвен. Проблемът е, че едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

Ето сцената:
https://www.youtube.com/watch?v=SzsQJc80i7U
Нямам никаква идея какво иска книжният Емонд, защото не съм чела книгата. Този от сериала иска властта, а не короната, което, както знаем, са две много различни неща.

# 166
  • София
За мен пък беше непонятно как аджеба Коул си позволява такъв ход да праща близнака без това да е съгласувано с краля, Ръката (той май още не беше станал такъв), пък дори и Алисънт.
Продължава да ми е непонятно какво се случва в главата на Деймън по отношение на Ренира и по отношение на това кой командва и той къде е в цялата картина - особено след това видение/сън, но то май и на него не му е съвсем ясно.

# 167
За мен пък беше непонятно как аджеба Коул си позволява такъв ход да праща близнака без това да е съгласувано с краля, Ръката (той май още не беше станал такъв), пък дори и Алисънт.
Продължава да ми е непонятно какво се случва в главата на Деймън по отношение на Ренира и по отношение на това кой командва и той къде е в цялата картина - особено след това видение/сън, но то май и на него не му е съвсем ясно.
Омразата на Коул към Ренира е на лична основа и ако подметне пред Малкия съвет някакъв план за убийството ѝ, знае, че набързо ще го отсвирят. Затова си действаше тайно, пък ако стане, стане.
Мое мнение - чичи е изнервен от бездействието. Той иска да опожарява с дракона и да размахва меч.

# 168
В книгата конфликта е че Деймън иска действия,а Ренира опитва с добро в началото.Може би страх и нерешителност също има при нея,докато той си е неконтролируем и с огромно его и избягва в Харънхъл.Много тънко му влиза Алис Реките с намеците,че иска да е крал,а някаква пикла му е взела престола и го командва.Отделно виденията го бъгват,но липсва и Копривата за цялостния смисъл,явно не искат да очернят Деймън наистина не виждам друга причина да я няма,а е важен персонаж все пак.В сериала се скараха и до там,ще видим как ще го измислят сценаристите.

# 169
  • Някъде в Матрицата
Ами то вече времето за новите драконови ездачи дойде. Да видим докъде ще го докарат.
И ми се струва, че Ренирините деца във филма са по-малки отколкото в книгата. През 129та година, когато е битката на Руукс Рест, Джофри трябва да е на 12 години, Егон на около 9, Визерис на около 7. Изглеждат ми по-малки на възраст.

# 170
Не съм чела книгите, но ми харесва много да чета вашите коментари за съпоставка между книгите и сериала.
Със сигурност в сериала се вижда завистта на Емонд по отношение на това, че Егон е крал. Още в сезон 1 се видя как Емодн чете, интересува се от стратегии и се упражнява усилено с меча, докато Егон беше представен като безотговорен хлапак, който спи с всяко момиче и се самозадоволява.

# 171
Всъщност гледайки трейлъра , какво мислите , ще стане в предстоящият епизод ?
Аз оставам с впечатлението , че може би ще е малко по-пасивен епизод с пълнежи . Виждам , че Мелейс и Ренис явно са в кралски чертог , за да настройват всички домове срещу Ренира (първоначално мислех, че при Ренира ги водят , да ги почете подобаващо , ама явно не ).
Егон не го виждаме , но виждаме , че Алисън/Едмънд ще действат в отсъствието на краля .
Деймън сигурно ще превзема нещо 😄

Не мога за съжаление обаче да предвидя какво би могло да се случи , тъй като книгите не са четени .

# 172
  • Вестерос
Не съм гледала още втори сезон, Шейм, Шейм...  Но видях, че е минала смъртта на най-любимият ми дракон Мелейс 🥲

# 173
Епизодът ще е много интересен,по трейлъра почват новите обяздвания на два дракона,не случайно чиче събуди Вермитор,той е стар и боен дракон,снимката на Ренира пред него показва че почват да търсят ездачите.Другият е дракона на Ленор,предполагам и неговия ездач ще успее в следващите епизоди.Иначе да Мелийз я разкарват като трофей за съжаление.Емонд ще стане регент,общо взето това показва трейлъра.

# 174
Какво ще стане с Егон? Дали ще бъде жив труп?

# 175
Какво ще стане с Егон? Дали ще бъде жив труп?
Едва ли. Като гледам в каква поза лежи до дракона, Сънфайър се е опитал да го предпази максимално при удара им в земята. Не се виждат изгаряния по лицето /поне тази част към камерата/, двата крака и едната ръка са в естествена позиция. Шлемът и бронята вероятно са предотвратили повечето счупвания на кости. Диша самостоятелно. Очаквам няколко относително леки закрити фрактури по краката, пукнати ребра, мозъчно сътресение. С лежане и покой, до два три месеца трябва да се е оправил.

# 176
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Заради тази битка Егон до края на живота си ще пие маково мляко заради пораженията, които има и болките. Вие си направете сметка дали не е сериозно.
И нещо забавно

# 177
Епизодът ще е много интересен,по трейлъра почват новите обяздвания на два дракона,не случайно чиче събуди Вермитор,той е стар и боен дракон,снимката на Ренира пред него показва че почват да търсят ездачите.Другият е дракона на Ленор,предполагам и неговия ездач ще успее в следващите епизоди.Иначе да Мелийз я разкарват като трофей за съжаление.Емонд ще стане регент,общо взето това показва трейлъра.
А на кого е Вермитор ? 🤔

# 178
Сега е без ездач. Но ще си намери.Wink
Иначе е бил на крал Джехерис.

# 179
А на кого е Вермитор ? 🤔

На стария крал Джехерис - дядото на Ренис и Визерис. Той е на около 100 години.
Според книгите ще бъде обязден от

Скрит текст:
Хю Чука, видяхме го като се молеше на краля за предплата, а после и с болната си дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт