Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 722
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
И аз симпатизирам на Черните, но причината изобщо не е във външния вид на Ренира, защото Алисент за мен е в пъти по-красива. А след като видях снимки от промиерата, където не са пременени с перуки, актрисата изиграла Ренира съвсем не ми хареса.
Смятам, че волята на баща й беше ясна, както и последствията, които можеше да споходят Вестерос след неговата смърт. Дилемата му беше дали да уважи първородната си дъщеря или да уважи желанието на народа на трона задължително да седне мъж. Истината обаче е, че който и мъж да седне на трона, жена командва парада.

# 151
А как умираше най - големия черен ужас - Балерион ?
Някой го убива ли ?

# 152
От старост умира,той е бил най-големият дракон,единствения от стара Валирия.
В книгите Мелийз е доста по пъргава и има шанс срещу стария и тромав Вагхар,но не и срещу двамата.Иначе дракона на Егон е без крило и вече не може да лети,ясно се видя че тя му го откъсна преди да дойде Вагхар.

# 153
Бе и на мен ми се стори, че няма намерение да го убие. Вярно, Вегар подпали яко крилцето на Слънцеплам, но пък той и Мелис се бяха вкопчили един в друг, така че ситуацията може да мине за опърляне по съвместителство. Все пак Червената кралица беше тази, която му разпра корема и се посипаха кръв и разни други неща от анатомията на драконите, а не Вегар. В края на серията, показан почти от позицията на Коул, Емонд прибираше меча си, приближавайки Егон и Сънфайър, още преди да види кой е зад него.Ако искаше да довърши започнатото от Мелис и Вегар, би трябвало да не го прибира.

Не знам, аз го видях като да иска да го убие. Първо, Емонд изчака известно време брат му сам да се бие, преди той да дойде, после се приближи, Егон се зарадва, но видя, че Емонд насочи пламъците да идват точно към него, извика "Не" и се опита да се предпази с ръка. Вижда се и как Ренис и Мелис са в периферията на пламъка и се измъкват, а Сънфайър и Егон са точно в центъра и огънят ги обгръща.
Ето самата сцена:
https://www.youtube.com/watch?v=RRofMB7aKWQ

Сравнeние как реагира Емонд, когато убива Люк без да иска и как, когато обгаря Егон. Вижда се устремът и желанието да го убие.

Освен това независимо, че Емонд още не знаеше кой идва, все пак някой идваше и не може този някой да го види как наръгва брат си и затова прибра меча.

Ако са искали да го направят по-двусмислено, сценаристите, режисьорът и, който друг отговаря за това, не са се справили.

# 154
Бе и на мен ми се стори, че няма намерение да го убие.
После, на земята, приближава се с изваден меч към падналия си брат и си изглежда готов да го приколи. Няколкото шеги от страна на брат му, които видяхме, никак не изглеждат като достатъчна причина, особено след като очевидно се опитаха да направят Емонд симпатичен на зрителя.
Сценаристите наистина са досадни, особено когато оставиха Ленор Перилния жив, явно за да не си навлекат гнева на woke тълпата. Какво ще правят с него не е ясно, Seasmoke нали бил нервен напоследък, та и оттам ще изскача заек тепърва.
Драконите като поведенчески характеристики ми приличат на кучета, т.е. в края на деня са си агресивни животни и ще се бият и убиват с непознати дракони дори и без ездач. Вегар, милата, с тия проядени от молци криле, защо не я оставят да си изживее старините 😅
Ренира ме дразни много, ненавиждам персонажи тип Mary Sue (безгрешни, перфектни, по-умни и морални от останалите).

# 155
За себе си съм приела, че е двусмислено. Иначе ще излезе, че Емонд е дори по-лош от Ренира, защото би посегнал на краля и първородния си брат, а все пак това е каузата на зелените и техните два аргумента, че Ренира е родоотстъпник и самозвана.

# 156
аз съм зелена, но за мен е недвусмислено, че емънд се опита да убие два пъти брат си
хареса ми коул (който хич не ми е симпатичен) как наистина беше разтревожен (направо ужасен) за егон, как също заподозря емънд, че иска да убие егон и не му каза "бро, ние с теб се разбираме чудесно, заколи го тоя льольо", а реално го спря

също не ми е много ясно защо се смята за толкова долно, че коул изпрати единия близнак при ренира, за да я убие - при войната, която се очаква(ше), това щеше да бъде перфектен ход и ако беше успял, щеше да бъде възхваляван, не оплюван - ама убийство на роднини... ми то вече беше започнало, пък й коул не е роднина на ренира
много беше мелодрамтично как двамата братя се изпонаръгаха и умряха един връз друг, но това е удър по емоцията на 21 век, не здрав средновековен разум

# 157
Свърши ми лимита за лайкове, инак съм ви налайкнала. Wink

За оня плужек(какмубешеимето) Доносника(Ааа сетих се - Ларис) и аз помислих, че както се насади срещу Алисънт, ще иска някое краче, че да лъсне оръжието, но добре, че не.
И за Ренис си помислих като вас защо не се оттегли. Но то не можело. Идеите били други. Ами така е, като разни хорица се опитват да пренаписват уникална история от плът, кръв и замисъл. Произведението на Мартин е уникално(без да съм го чела), живо, многопластово, образи, характери, цяла вселена и всеки със своята роля е така изграден и завършен като образ със своите преимущества и несъвършенства, че няма накъде повече. Жалко, жалко, че сценаристите се отклоняват, голяма загуба е.
Пп Мисля си, че пак щях да бъда на страната на Ренира, защото вярвам, че волята на баща и беше тази, както и вярвам, че брака му беше грешка и Ренира е изцяло в правата си, но не съм сигурна, защото у Мартин никога нещата не са такива каквито са и може би да имах и друга позиция, но дълбоко в себе си винаги бих вярвала и защитила онова право, което намирам за изконно, правото на първородния. Мъж, жена, дете, слаба, дебела, грозна, хубава, зла или добра, правото е нейно и трона е неин, така ги виждам аз нещата.

# 158

също не ми е много ясно защо се смята за толкова долно, че коул изпрати единия близнак при ренира, за да я убие - при войната, която се очаква(ше), това щеше да бъде перфектен ход и ако беше успял, щеше да бъде възхваляван, не оплюван - ама убийство на роднини... ми то вече беше започнало, пък й коул не е роднина на ренира
много беше мелодрамтично как двамата братя се изпонаръгаха и умряха един връз друг, но това е удър по емоцията на 21 век, не здрав средновековен разум

Защото беше безумен и обречен ход, който нямаше как да е успешен и целта му беше по-скоро допълнително да я разяри и да наклони към война

# 159
съвсем изпълним беше, ако мизария не беше минала в това време по пътеката и не се беше усетила, че рицарите са станали двама
не беше заложено някой от двамата да остане жив, беше необходимо само ренира да умре

# 160

Не знам, аз го видях като да иска да го убие. Първо, Емонд изчака известно време брат му сам да се бие, преди той да дойде, после се приближи, Егон се зарадва, но видя, че Емонд насочи пламъците да идват точно към него, извика "Не" и се опита да се предпази с ръка. Вижда се и как Ренис и Мелис са в периферията на пламъка и се измъкват, а Сънфайър и Егон са точно в центъра и огънят ги обгръща.
Скрит текст:
Ето самата сцена:
https://www.youtube.com/watch?v=RRofMB7aKWQ

Сравнeние как реагира Емонд, когато убива Люк без да иска и как, когато обгаря Егон. Вижда се устремът и желанието да го убие.

Освен това независимо, че Емонд още не знаеше кой идва, все пак някой идваше и не може този някой да го види как наръгва брат си и затова прибра меча.

Ако са искали да го направят по-двусмислено, сценаристите, режисьорът и, който друг отговаря за това, не са се справили.
Не зная какво са искали да покажат сценаристите и режисьорите, но погледнато от моята камбанария Емонд не желае смъртта на брат си, защото не иска да е крал. Според мен планът му е бил да го нарани сериозно или дори да го осакати. Едноочко има полза Егон да е "сакат крал" и да отнася негативите, а той да получи цялата власт в сянка.
Смъртта на Лусерис беше непредвидена грешка и е съвсем нормално Емонд да реагира почти ужасено, за разлика от "инцидента по време на битка, който си беше планирано. Вегар спокойно можеше да сгризе Слънцеплам, но Емонд се намеси подпалвайки двата дракона, чак когато имаше реална опасност Ренис и Мелис да утрепят Егон. Няма да се учудя, ако за пред родата се изкара спасител на брат си. Прекалено много прилича на дядо си Ото.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 18:31 от Аниш

# 161
Със сигурност Емонд ще извърти в своя полза всичко,егото му е безгранично.По зле е и от чиче.
Морски Дим е нервен защото новия му ездач е наблизо и правят "връзка".Друг е въпроса,че Ленор е жив и не би трябвало,ама сценаристите не задълбават.
Нямаше как близнаците да убият Ренира,тогава целия танц нямаше да се състои,а Мартин нали трябва да измисли достойна "война" за да изтреби драконите.
Книгата му всъщност е хроника летопис,нищо общо с Песента,героите са с по две думи описани,няма диалози,включени са и клюки.Общо взето поле за изява за сценаристите.

# 162
Спекулацията е, че ще изкарат Ленор умрял някъде там, за да дадат на Seasmoke новия ездач, нали иначе не може, но е ненужно и сапунесто.
Тъпо беше и, че последната интеракция на Ренис и Корлис на екран беше нейната среща с извънбрачния му син и последвалата дрязга, а уж бяха най-сплотената  и любяща двойка на шоуто въобще.

# 163
Не зная какво са искали да покажат сценаристите и режисьорите, но погледнато от моята камбанария Емонд не желае смъртта на брат си, защото не иска да е крал. Според мен планът му е бил да го нарани сериозно или дори да го осакати. Едноочко има полза Егон да е "сакат крал" и да отнася негативите, а той да получи цялата власт в сянка.
Смъртта на Лусерис беше непредвидена грешка и е съвсем нормално Емонд да реагира почти ужасено, за разлика от "инцидента по време на битка, който си беше планирано. Вегар спокойно можеше да сгризе Слънцеплам, но Емонд се намеси подпалвайки двата дракона, чак когато имаше реална опасност Ренис и Мелис да утрепят Егон. Няма да се учудя, ако за пред родата се изкара спасител на брат си. Прекалено много прилича на дядо си Ото.
Не мога много да се съглася. Книжният Емонд не иска да е крал, но на сериалния му се иска. В епизод 9 направо намекна, че той трябва да е крал вместо брат си, защото е много по-подготвен. Проблемът е, че едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

Ето сцената:
https://www.youtube.com/watch?v=SzsQJc80i7U

# 164
  • София
Изгледах и аз най-накрая. Ма, те много са прекалили сценаристите.
Черните избелени до чист сняг, зелените са някакви алкохолици и психопати. Направо, камък ми падна от сърцето, когато разбрах, че Ренира не иска просто трона, а смята че е предопределения спасител. Всичко за благото на народа.
Емонд, Алисънт, Коул нямат нищо общо с книгата. 20 години минават, никой не споменава за Дерон и изведнъж до изтупват от праха.
Да не се заричам, ама май няма да продължа със следващ сезон.

Между другото, откога крилата на Вхагар са така надупчени? Гледах пристигането на Веларион в Краски чертог и нищо такова не се вижда.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 23:30 от АРТЕМИС

Общи условия

Активация на акаунт