Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 720
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
да му разголва краката си докато той се самозадоволява не беше ли достатъчно интимно и не точно по нейно желание? сексът не е само едното в другото

ренис не искаше да се върне

# 136
Ренис се жертва съзнателно, за да опита да нанесе максимална щета - краля и следващия по ред мъжки наследник на зелените. Макар че само бегло споменатият техен трети брат Дерон обезсмисля малко и това, в смисъл гражданската война пак не би приключила още.

# 137
Обаче Мартин да ни е гадно , не го е измислил така , а е решил , че няма полза повече от нея и е по - добре да умре достойно в битка .
Мартин не го е мислил така. В книгите Егон и Емонд и правят капан и си умира в битката. Няма такива жертвания и връщания, при положение, че можеше да избяга (и то два пъти). Пак плиткоумни идеи на разни сценаристчета.

# 138
Аз не разбрах Ренис защо не си тръгна след първия сблъсък като видя, че Емонд е там. В крайна сметка успя да изпепели голяма част от войските.
Стори ми се глупаво решение.

Вярно че и аз същия въпрос си зададох .
При положение , че видиш , че няма как да спечелиш , а тя е мъдра , трябваше да отстъпи и да се върне при Ренира , за да даде сигнал и тревога . Така щяха да са с предимство . Обаче Мартин да ни е гадно , не го е измислил така , а е решил , че няма полза повече от нея и е по - добре да умре достойно в битка .
Предполагам, само предполагам, че Ренис подцени леля Ви. Може би се е надявала, че след като дъщеря ѝ Лена бе предишната ездачка на Вегар, то драконицата ще я разпознае (нея и Мелис) и няма да ги убие. Стори ми се, че в последния поглед на Мелис разпознах недоумение, защо Вегар я напада, след като години са летели заедно. Но не може да се отрече, че леля е врял и кипял боец. Как хитро само ги издебна /в стил Годзила/ скрита зад стените на Врански приют.

# 139
Е , тази подробност е спестена , определено . Зрителя остава с друго впечатление .
В книгата също ли е много лошо ранен Егон , както ни го представиха сега ?

Дописвам :
Стори ми се , че в някоя от предните теми някой спомена , че драконите имат памет и се уважават много едни - други , но нямат власт над емоциите и командите на ездача си . Т.е. вхагар едва ли е искал да убие Мелис , но Едмънд като е заповядал , какво да прави освен да действа …

# 140
В книгата също ли е много лошо ранен Егон , както ни го представиха сега ?
Да.

# 141
  • София
Те кук дадоха ли го изобщо Егон?
Аз видях само купчина дракон на земята.

# 142
# 143
Те кук дадоха ли го изобщо Егон?
Аз видях само купчина дракон на земята.
Там е. Дори ми се стори, че леко мърда.

Упс, изпревариха ме. Докато превъртя серията и снимам...

# 144
  • София
Уж ми е добре зрението, но изобщо не го различих вчера на тази картина Relaxed

# 145
и аз не го видях първия път, по реакцията на коул се досетих, после върнах Simple Smile

# 146
Е как ще победи Вхагар? Тя  най- големият и мощен дракон. Има само един, който може донякъде да му е равностоен в битка.

В книгата Мелис има някакъв шанс да победи Вегар, ако го нямаше Сънфайър.Ето цитат от Принцесата и кралицата, че Огън и кръв не е при мен.

Цитат
Принцеса Ренис не направила никакъв опит да се спаси с бягство. С радостен вик и с удар на камшика си, тя обърнала Мелеис към противниците си. Ако се бе изправила само срещу Вхагар, принцесата можела да се надява на победа. Червената кралица била стара, коварна и опитна в битките. В битка срещу Вхагар и Слънчев огън обаче, била обречена.

Малко едностранна беше битката.Вместо Емонд бързо да отстрани брат си ми се искаше по-дълго време трите дракона да са вкопчени в битка.

Емонд в книгите е още по брутален и жесток.

Емонд в книгите е доста жесток и психопат спрямо населението на Речните земи. Едно е да гориш противниковата войска, друго е умишлено да опиташ да убиеш брат си. Дори и да са имали някакви търкания, в книгата няма податки да се опитва да го убие и той да стане крал. Става принц регент, не приема титлата крал. Егон по-късно иска да направи златни статуи на братята си. Кой ще иска да направи това ако брат му се опитва да го убие. Коренно различен е сериалния Емонд.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:06 от jennifer3

# 147
Още ви дочитам, но се включвам да кажа, че според мен Емонд беше доста тормозен, не само подиграван от Егон в последния епизод. Във втората част на сезон 1, Емонд беше единственият, който нямаше дракон. Люк, Джейс и Егон му се подиграха като му дадоха едно прасе, на което бяха сложили крилца. След това на погребението на Лена, Емонд успя да опитоми Вхагар, който беше на Лена.

# 148
  • Някъде в Матрицата
...
В книгата Мелис има някакъв шанс да победи Вегар, ако го нямаше Сънфайър.Ето цитат от Принцесата и кралицата, че Огън и кръв не е при мен.
Скрит текст:
Цитат
Принцеса Ренис не направила никакъв опит да се спаси с бягство. С радостен вик и с удар на камшика си, тя обърнала Мелеис към противниците си. Ако се бе изправила само срещу Вхагар, принцесата можела да се надява на победа. Червената кралица била стара, коварна и опитна в битките. В битка срещу Вхагар и Слънчев огън обаче, била обречена.

[/spoiler]

И в Огън и кръв е същото. Sunfire, там е преведен така: Слънцеплам.

Егон е много зле. Що ли я облече тая броня? От книгата:
Цитат
царственият му ездач оцелял със счупени ребра, счупено бедро и изгаряния, които покривали половината му тяло. Лявата му ръка била най-зле. Драконовият пламък бил толкова горещ, че бронята на краля се стопила в плътта му.

Самият дракон и той е зле ранен.

Относно връзката на драконите един с друг. Ами като изключим драконите на Денерис, които си растяха заедно, другите дракони с връзка помежду си са Вермитор и Среброкрил (Silverwing). Това са драконите, чиито ездачи са били крал Джехерис и съпругата му-сестра Алисан. Може да е заради ездачите, може и заради тях самите, само чичо Мартин може да каже:
Цитат
Среброкрил и Вермитор често спели увити един около друг
Скрит текст:

това би трябвало да го видим в близкото или далечно бъдеще:
Скрит текст:

Цитат
Среброкрил, носачът на Добрата кралица Алисан в стари времена, излетяла нависоко, когато клането започнало, кръжала над бойното поле часове наред, реела се в горещите ветрове, вдигащи се от пожарите долу. Чак след стъмване се спуснала и кацнала до убитите си братовчеди. По-късно певци щели да разказват как тя три пъти вдигнала крилото на Вермитор с муцуната си, сякаш за да го накара да полети отново, но това най-вероятно е легенда.

# 149

Емонд в книгите е доста жесток и психопат спрямо населението на Речните земи. Едно е да гориш противниковата войска, друго е умишлено да опиташ да убиеш брат си. Дори и да са имали някакви търкания, в книгата няма податки да се опитва да го убие и той да стане крал. Става принц регент, не приема титлата крал. Егон по-късно иска да направи златни статуи на братята си. Кой ще иска да направи това ако брат му се опитва да го убие. Коренно различен е сериалния Емонд.
Бе и на мен ми се стори, че няма намерение да го убие. Вярно, Вегар подпали яко крилцето на Слънцеплам, но пък той и Мелис се бяха вкопчили един в друг, така че ситуацията може да мине за опърляне по съвместителство. Все пак Червената кралица беше тази, която му разпра корема и се посипаха кръв и разни други неща от анатомията на драконите, а не Вегар. В края на серията, показан почти от позицията на Коул, Емонд прибираше меча си, приближавайки Егон и Сънфайър, още преди да види кой е зад него.Ако искаше да довърши започнатото от Мелис и Вегар, би трябвало да не го прибира.

Общи условия

Активация на акаунт