Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 716
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Е как ще победи Вхагар? Тя  най- големият и мощен дракон. Има само един, който може донякъде да му е равностоен в битка.
Караксес сЪс жабешките кълки ли? Винаги, когато го дадат в полет, се хиля.

п.п. Онагледено:
Скрит текст:

# 121
Дай по - подходящ от наличните.Laughing

# 122
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
За мен най-красивия дракон е Слънцеплам на Егон, прекрасник е, особено до Вхагар и Караксес. Най-злобния и жаден за кръвчица си е на чичо. Вхагар ми е тромаво, лакомо, изперкало старче, останка от едно отминало време.
Доста анализи изслушах и с един съм особено съгласна. В сериала ще/представят Ренира като достойна дъщеря, която единствена е обичала и пази завета на Визерис. Пророчеството е причината да се бори за трона защото така се бори за оцеляването на цялото човечество и отнемай къде ще воюва със зелените. Те от своя страна се борят да запазят на трона един тийн, който само се налива с алкохол и прави коп*****а. И като гледам нещата се случва именно това, ето как се променя историята, избелва се един тиранин и се променят нагласите на масата. Като по учебник го правят.

# 123
Да , наистина на Егон е много красив дракона и колко им е силна връзката , как се зарадваха и двамата ! Считам го за недостатък , че не отделят време да показват , че са заедно героите с драконите си , а само предимно в битки .
Иначе относно Вхагар , знам , че няма как Мелейс да го победи , но просто казвах , че щеше да е готина развръзка Simple Smile)

# 124
За жалост, който не е чел книгите, приема историята такава каквато му я представят от екрана.
Звучи ми странно да се "избелва" нечий литературен образ, в смисъл той е измислен герой, няма нужда образа му да се изчетква. Проблема явно е, че сценаристите не харесват голяма част от вече зададените им литературни герои и си ги пресъздават и пренаписват според своето виждане за тях и какви мислят, че трябва да бъдат. Губи ми се идеята в такъв случай да поставяш на екран дадена книга като не харесваш героите и. Вероятно харесваш идеята, но тогава правиш нещо по мотиви, а не екранизираш произведението твърдейки, че го пресъздаваш.

# 125
След последния епизод Ренира вече ми става адски скучна,. С Алисънт се чудя колко още ще прекалят и какво още ще й причинят сценаристите. Егон ми стана много по-човешки и симпатичен герой. Коул също най-после го виждам героичен, а не като селски идиот, както досега го представяха. Ренис ще ми липсва и ми остава най-подходящата за кралица изобщо. Емонд по спомен от книгата беше винаги лоялен към брат си и традициите, сега много двусмислен го докараха.
Хареса ми битката на драконите, емоционално беше, ужасно и красиво едновременно. Страданието на населението и войниците също беше правдиво, Коул беше съвсем достоверно потресен.

# 126
За жалост, който не е чел книгите, приема историята такава каквато му я представят от екрана.
Звучи ми странно да се "избелва" нечий литературен образ, в смисъл той е измислен герой, няма нужда образа му да се изчетква. Проблема явно е, че сценаристите не харесват голяма част от вече зададените им литературни герои и си ги пресъздават и пренаписват според своето виждане за тях и какви мислят, че трябва да бъдат. Губи ми се идеята в такъв случай да поставяш на екран дадена книга като не харесваш героите и. Вероятно харесваш идеята, но тогава правиш нещо по мотиви, а не екранизираш произведението твърдейки, че го пресъздаваш.
Аз умишлено не четох книгата, когато се разбра, че правят сериала. Имам си едно наум от Игра на тронове, там се скъсаха да пренаписват и режат оригинала на Мартин. Вярно, с неговата благословия, ама неприятното чувство, че не гледам това, което съм чела, си остана.
Мога само да предполагам, че променяйки части от историята, сценаристите се стремят да си докарат повече печалба. Така де - зрители и читатели ще сравняват, но затова ще трябва да гледат сериала и да купят книгата. Вин-Вин ситуация. Wink

п.п. От драконите любимец си ми остана Регал.

# 127
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
А, де. И аз викам същото и просто не мога да им разбера логиката. Като не харесват историята и героите на Мартин да вземат те да измислят и напишат книги и после да си ги екранизират. Наистина не разбирам това, което правят с черните и зелените и явното им пристрастие към едните.

# 128
За мен Коул все още остава селски идиот .
От немай къде , жаден да се доказва го раздава на велик войн и сам започна войната между двата рода ! Ако не беше Коул , мисля , че малко по-различен развой щяха да имат нещата и черните да имат предимство . Той за да задоволи егото , отнема животите на хората , врекли се във вярност на Ренира !
Изключително неприятен герой ми е и няма да ми липсва , бих искала да се махне час по- скоро !

Емонд според мен просто си отмъщава за нападките и подигравките на брат си .

Не съм чела книгите , нямам времето аз да чета такива грамадни томове Simple Smile

# 129
И аз не съм съгласна с изопачаване на героите, макар че съм за черните от самото начало. В сериала почват да стават мудни, неадекватни на ситуациите и не ми е нужно нито Ренира да се изкарва борец за мир, нито Алисънт да е като развързана вдовица с тайни пороци и неглижираща майка. От това губи историята като цяло.
Между другото очаквам да се пуснат в продажба гоблени или килими (каквото там е в интрото) и на Егон офис аксесоарът с топката и подложката. Вероятно и всички дракони.

# 130
Звучи ми странно да се "избелва" нечий литературен образ, в смисъл той е измислен герой, няма нужда образа му да се изчетква. Проблема явно е, че сценаристите не харесват голяма част от вече зададените им литературни герои и си ги пресъздават и пренаписват според своето виждане за тях и какви мислят, че трябва да бъдат.

така изглежда книжната ренира на 20 г.
ако я бяха направили такава на вид и характер (поредният безмилостен и жесток таргариен), дали щеше има толкова много 'черни' фенове?

Скрит текст:

# 131
  • София
Аз не разбрах Ренис защо не си тръгна след първия сблъсък като видя, че Емонд е там. В крайна сметка успя да изпепели голяма част от войските.
Стори ми се глупаво решение.

# 132
Със сигурност пак щях да съм за нея, защото съм за тази система за наследяване, с която Визерис опита да подмени традиционната. Също така в книгата много добре беше мотивирана нейната жестокост и как от радостта на кралството се превръща в исторически запомнената Ренира.

# 133
Аз не разбрах Ренис защо не си тръгна след първия сблъсък като видя, че Емонд е там. В крайна сметка успя да изпепели голяма част от войските.
Стори ми се глупаво решение.

Вярно че и аз същия въпрос си зададох .
При положение , че видиш , че няма как да спечелиш , а тя е мъдра , трябваше да отстъпи и да се върне при Ренира , за да даде сигнал и тревога . Така щяха да са с предимство . Обаче Мартин да ни е гадно , не го е измислил така , а е решил , че няма полза повече от нея и е по - добре да умре достойно в битка .

А за Алисънт по едно време имах чувството , че куцият мъж ще поиска да нравят нещо или ще я изнуди 😅

# 134
  • София
И аз очаквах в сцената с Алисънт някой крак да влезе пак в употреба.... Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт