Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 570

Скрит текст:
По-скоро са нещо като чичо и племенница. Пък майката на Бела - Лена и Демън са нещо като вуйчо и племенница.
Скрит текст:
Според книгата майка им, Марилда от Хъл, твърди, че са деца на Ленор Веларион, което ги прави с таргска кръв и допринася да са драконови ездачи, т.е. точно братовчеди са.
Скрит текст:
Но във сериала е променено. В разговора си с Алин, Корлис каза, че родът Веларион никога не са били драконови ездачи. После допълни, че не знае нищо за произхода на майка му, но ясно се усети намека, че Адам и Алин имат таргска кръв по нейната линия.

# 571
  • Варна
Ами няма как да каже: ААА, Алин и Адам ли? Докато строих кораб забърках майка им...

Веларион доста често дават дъщери на Таргариен. Вероятно е също така да са се женили за принцеси Таргариен, втори, трети и т.н. дъщери и братовчедки и да си имат подходящата кръв от там. Просто не са имали дракони, за да знаят, че са подходящи.

# 572
Ами няма как да каже: ААА, Алин и Адам ли? Докато строих кораб забърках майка им...

Веларион доста често дават дъщери на Таргариен. Вероятно е също така да са се женили за принцеси Таргариен, втори, трети и т.н. дъщери и братовчедки и да си имат подходящата кръв от там. Просто не са имали дракони, за да знаят, че са подходящи.
Така е, по сметки из нетя, Корлис би следвало да има 3,125% таргска кръв. Но ми се струва, че сценаристите умишлено пробутаха майката с неизвестен произход, за да отприщят фенската фантазия и да си оставят вратичка /deus ex machina/ за следващия сезон, ако се наложи.

# 573
Здравейте!
Записвам се в темата.
Аз съм на 3 ти епизод, втори сезон.
Едва онзи ден изгледах първи сезон.
На мен много ми хареса, при все, че очаквания никакви нямах, а бях предупредена, че не бил кой знае какво.
Има една тема дето много ме гложди, направо мира не ми дава 🤣
Защо според вас Сър Кристън Коул така яростно иска да отмъсти на Ренира и толкова много се озлоби срещу нея?  
Още от началото ми стана любим персонаж -верен, лоялен, красив, невинен, смел.
Тя също се промени много( аз не съм от тези дето симпатизират на порастналата Ренира), ама все пак.
А така ожесточено преследва отмъщението.
Едва ли не най-честния от всички беше той.
Образът му защо според вас така рязко се измени, освен, че и той като всички просто се поквари и влезе в играта и усети накъде духа вятъра🤔
И дали според вас той е истински влюбен в Алисънт?
Подчертавам, че книгата още не съм я чела.
Коментирам си само сериалът.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 18:29 от Caroline_Bingley

# 574
Здравейте!
---
Защо според вас Сър Кристън Коул така яростно иска да отмъсти на Ренира и толкова много се озлоби срещу нея?  
Защото Рени му каза в прав текст, че тя е властта /или поне бъдещата/, а той е един никой и заради него няма да изостави всичко, за което е подготвяна.

---
И дали според вас той е истински влюбен в Алисънт?
Не. Използва я точно като другите.

# 575
Така му каза,да.
Но някакси аз бях с впечатлението, че той много добре разбира тези й доводи.
И въпреки това ще й остане верен.
И ще си имат паралелна връзка.
А той се обърна на другата страна.
Вероятно да е решил, че при Зелените ще се издигне повече и ще може да преследва слава, власт и евентуално пост като този, който вече получи.
И е прозрял много бързо, че такова издигане може да има само при младите и само при владетел като Егон, който може да командва като Ръка както си иска.🤔
Толкоз любимци си заминаха отпреди, че както казва ММ много да не се привързваш и да не си избираш любимци🤣
Много си ми харесва сериала, чак не очаквах.

# 576
  • 🌊
Аз не усещам злоба от него. И изобщо не разбирам защо е мразен от някои.
Има абсолютно адекватни реакции за това, което се случва. В сезон 1 е човек, който е от слабоизвестен дом, при това дорянин, към които има изявлен расизъм в поредицата. Тоест той има един доста неприятен старт, но благодрение на уменията си се изкачва до позицията, която заема.

Ренира го избира до някаква степен заради красивите къдрици, но той осъзнава каква чест е това за човек в неговата позиция. Та Ренира мрънка и мрънка как иска да избяга, да яде торти, да лети и да избяга от всичко. След това изключително долно се възползва от него, като тук съм съгласна с многото, които считат, че тя упражни сексуално насилие над него. Защото нека не се залъгваме, кралското семейство е нещо много по-лошо от стандартния шеф - една дума на Ренира и може да е убит или по-лошо. Защото младата Ренира е един изключително лигав и егоистичен човек. И въпреки това няколко пъти се пробва да каже не и да избяга.

След това той се пробва да запзи поне част от достойностово си, което Ренира му отнема и ѝ предлага всичко за което досега е мрънкала, но явно зрителя трябва да е забравил и да му се смее. Как селянчето ще предлага на принцесата да избяга, въпреки че самата принцеса сама го е казвала. Използва го и след това му се подиграва като същевременно има пълен контрол.

После идва сватбата където буквално от нищото непознат идва да го сплашва подигравателно за тайна, която може да му коства живота, както и този на семейтвото му, защото буквално поколение назад е Лукамор Стронг и е известно какво е станало с него. Отвратен от себе си той иска да се самоубие и то на свято място сякаш да изкупи вината си за грешка, която дори не е негова. 

Междувременно Ренира си живее живота, спи с когото си иска, не ѝ пука нито за традиции, нито за ценности, нито за хората, които е наранила. Ама той е лошия, как пък не.

Втори сезон не ми се коментира, защото е абсолютна помия и обида, но в крайна сметка те са във война, той не ѝ дължи абсолютно нищо и от перспективата на Зелените мъжът ѝ е пратил наемници да убият кралското семейство.

Това е може би един от най-адекватните персонажи, но понеже не се върти на пръст е недолюбван

# 577
Така му каза,да.
Но някакси аз бях с впечатлението, че той много добре разбира тези й доводи.
И въпреки това ще й остане верен.
И ще си имат паралелна връзка.
А той се обърна на другата страна.
Вероятно да е решил, че при Зелените ще се издигне повече и ще може да преследва слава, власт и евентуално пост като този, който вече получи.
И е прозрял много бързо, че такова издигане може да има само при младите и само при владетел като Егон, който може да командва като Ръка както си иска.🤔
Толкоз любимци си заминаха отпреди, че както казва ММ много да не се привързваш и да не си избираш любимци🤣
Много си ми харесва сериала, чак не очаквах.
Личното ми мнение е, че Коул е самовлюбен и амбициозен, заради късмета си, че Ренира го избра за бял плащ. Типичен никой, който е получил незаслужено място си в краката на силните.

# 578
  • Somewhere far away
какво сексуално насилие - той правеше мили очички на Рeнира доста преди тя да го покани в стаята си Grinning

# 579
за мен коул е верен на зелените - искрено верен, не от интерес (и понеже аз съм зелена, разбирам защо) - и се старае да направи най-доброто за отбора
стъписването и ужасът му, когато егон беше повален и това, че спря емонд, изми всичките ми лоши чувства към него
а също и отношението му алисънт - видно е, че не я обича, но е привързан към нея и се опитва да я защити или поне да не я нарани допълнително в обстановката, в която са

ренира баш си го издърпа и му се метна
не, че той не я искаше, но ако тя не беше толкова настоятелна, нямаше да я докосне

# 580
Държа да си кажа, че Коул си ми остава любимец.
И също смятам, че е искрено верен.
Това е и качеството, което най-много харесвам у него.
Освен, че е най-красивия в сериала засега 🤣🤣🤣
Силен, ловък, смел, надежден.
Разбирам действията му.
Смятам, че малцина могат да оцелеят в такава игра ако неса като него.
Всичко харесвам у него.
Но аз крайно не симпатизирам на Ренира.
И не съм на нейна страна.
За мен тя е много, много по-коварна, безкрупулна и зла от много други.
Аз съм си отбор Алисънт🙂
Симпатизирах на тийнейджърката Ренира, на жената не.
Не съм видяла и кой знае каква амбиция у сър Коул честно казано, да не кажа никаква.
Ако има такива значи много добре заблуждава зрителя.
Някак в началото го представиха като много добър, лоялен, надежден, честен, невинен дори.
И сега не мога да имам друго мнение за него.
Макар невинен отдавна да не е.
Явно или аз съм много заблуден относно характера му или от него ще има изненади тепърва.
Просто ми беше странно как така изведнъж той толкова се ожесточи срещу нея.
Не му беше в характера.
Само заради едното накърнено самолюбие прати хора да я убият и веднага обърна палачинката.
Не ми се връзва честно казано.
Не мисля, че мястото му е незаслужено.
Той има много качества.
Като едни от малкото адекватни в отбора на Зелените определям него и Емонд.
Коулмного добре вижда и усеща нещата.
И много добре се вписва в играта, знае как да я играе.
Друг, който да поведе войска освен него и Емонд просто в момента няма.
Поради тази причина ми е любим образ, въпреки всичко.
Другият, който много харесвам е Емонд
Да, намразих го задето уби Люк.
Но за мен те това, дето се казва Е истински Тарагариен.!
Даде такива заявки още в началото.
Учеше се от малък, добър боец, драконите бяха много важни за него.
На всяка жена искаше да стане ездач и да има дракон.
Реши и покори един от тях и то абсолютно сам.
Дързък е, смел е, разбира и от политика и от войни, добър стратег.
Брат му почти си няма хал хабер какво става в Седемте кралства.
Знаеше от малък цената на короната.
Има качествата, за владетел.
Колко жалко, че царството се падна на такъв негоден въздух под налягане.
Аз виждам в Едмон истински Таргариен.
И смятам, че има много да видим от него.
Той показа, че има качествата за владетел още като момче. Може да се мери само с Демон. И там битката ще е жестока, ако има такава.
А освен това у него има човечност, една такава чаровна срамежливост.
Противоречив образ и поради това много интересен.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 20:27 от Caroline_Bingley

# 581
Държа да си кажа, че Коул си ми остава любимец.
...
Аз човешки любимци в сериала нямам. Отбор също. Черни, зелени - един дол люспи са. Държа единствено на драконите. Ако имаше техен отбор, щях да съм от него.
Но някои персонажи са ми интересни: Ренира, Демон, Ото Хайтауър, Емонд, Ларис, Хелена, Корлис, Ренис, Рейна и Бейла. Скучни са ми Коул, Алисънт, Егон, синовете на Ренира, МизЕрия, Алис Реките, Ланистърите + всички лордове и знаменосци, където се мотаят в сериите.

# 582
  • Somewhere far away
Коул с цалата си наглост и тъпотия изпрати един от най-добрите бели плащове и да не кажа единствения честен и доблестен мъж /заедно с брат му/ на сигурна смърт и в процеса погуби и двамата братя, заради вината си , заради гузна съвест и заради това че иска да си го изкара на някой, иска да натовари някой друг с вината!  защото се чувства виновен - защото всички знаем той какво правеше докато режеха главата на  едното дете  на Хелена!
е сори, но ей затова няма прошка- затова ще го мразя винаги.

# 583
за мен точно това му действие беше адекватно и можеше да реши войната
докато избиването на дечица за отмъщение - не

# 584
  • Somewhere far away
и Деймън не е стока- но поне не се преструва.

Общи условия

Активация на акаунт