Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 360
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Всъщност, Демън се обърка така, както и Алисънт.
Скрит текст:
Той видя Денерис, а си помисли, че вижда Ренира като необходима за песента за огън и лед. Затова й се поклони.

Много пристрастно черно-бели герои.
Емонд демонизиран, Ренира избелена. Демън чудодеййно се освести, Егон и той.
Бляк.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 22:36 от АРТЕМИС

# 661
Въобще не ми хареса този епизод. Беше много зле, особено за край на сезона.  Повечето герои много ме дразнят. Само сцената с Ото ме заинтригува. Няма такова нещо в книгата, но вероятно е пленен от роднини на Лорд Бийсбъри и Дерон в трети сезон ще го освобождава. Сцената между Ренира и Алисент беше ужасна. Как може сценаристите да пишат Алисент по този начин? Само дето не се наведе да целува краката на Ренира. Малко самоуважение няма ли??? Как може да предава така семейството си? Егон не искаше да става крал, а Алисент се съгласи Ренира да го убие. Това е собствения и син!!! И тази реплика "син за син". Забрави ли тя за Джахерис? Май само Егон го обичаше и тъжеше за него, а онзи Бракен от началото на  епизод 3 беше по-ядосан за смъртта на Джахерис от собственото му семейство. А кога виденията на Хелена станаха толкова ясни? Направо спойлира какво ще стане. Подразни ме Хелена от видението,  даваща съвети на Деймън,  човекът, който заповяда сина и да бъде убит. И Деймън го направиха луд по това пророчество . На колко още хора действията им ще са само подчинени на това пророчество? Никаква развръзка няма. Дори не дадоха дали Рена ще стане ездач на Овцекрад. Не знам. Може би изчакваха да видят реакцията на публиката от липсата на Копривата преди да дадат нейния дракон на Рена. Иска ми се зад Овцекрад да излезе Нетълс и Рена да види, че драконът е зает. Не че така ще стане, но ще ми е забавна реакцията и. Joy Честно казано имах много неща да напиша, но няма смисъл. Този сезон имаше потенциал да бъде доста добър, но промените от книгата и небивалиците на сценаристите  го съсипаха. Нямам надежда за третия сезон. Няма как да се оправи тази бъркотия. Очаквам да видя как ще са Дънк и Ег. Дано те са по-добре и повече се придържат към книгите.

# 662
Сцената с Ланистър… забавна и никому ненужна. Диалогът с двете “мамчета”… покъртителна женска селска разпра. Ренира бяла и добра, права и безгрешна, Алисент като слабоумна. Сцената с Коул също никому ненужна… изобщо не знам какво се обясняват като недарени сватя всички. В Троновете такива индийски сцени нямаше, както и в първи сезон на Драконите… тука някакви боливудски стажанти-сценаристи ли са наели…
Ема Дарси ми е брутално дразнеща, според мен тя има основния принос за индийското усещане в сцените с нейния миловиден, но овчедушен поглед. Като прибавим и мързела да говори и сякаш е голяма грешка за тази роля.

# 663
Хареса ми един коментар от някаква група - Този сезон можеше да е E-mail 😁

# 664
  • София
На колко още хора действията им ще са само подчинени на това пророчество?

Ами, като се опитват да са криейтив Laughing. Без нужда избелват и очернят герои и лагери. И понеже издиша, вкарват тежката артилерия - пророчеството. Laughing

Бах разочарована от ГОТ след 4-ти сезон. Но, въпреки това, всяка серия я чаках с нетърпение и гледах на един дъх.
Сега един епизод го влача 3 дни.

Колко книги има за Дънкан и Ег? Аз съм чела само една, та и там подлежи на продуцентско развихряне.

# 665
сцената между алисънт и ренира беше отврат
ренира добре я нареди, но кому беше нужно да съсипят образа на алисънт по този начин?
"ела да убиеш сина ми, щото аз си помислих нещо, което баща ти не каза" - не е ли ясно, че ще трябва да убие и двамата й сина? или двете кралици са решили емонд просто дa го оставят на другите ездачи да го схрускат докато ренира лети към кралски чертог?

коул - "мрън-мрън, животът е гаден и несправедлив"

деймън
Скрит текст:
видя смъртта си
, но колениченето пред ренира беше много фалшиво

сцената между емонд и хелена много ми хареса, юън мичъл беше страхотен в ролята си; хелена разказа цялата история - wtf?

рена сама ли напусна орлово гнездо? или беше изгонена? и ако да, защо?

дънкан и ег - една

# 666
Рена трябваше да води децата в Пентос май. Беше спряла при Арините по път, да метне драконите, докато подготвят мястото в Пентос, където да останат при някакъв богат чичо, мисля че бяха казали в миналата серия, че всичко е готово за там вече. Някой да ме поправи, ако бъркам.

# 667
не е ли ясно, че ще трябва да убие и двамата й сина? или двете кралици са решили емонд просто дa го оставят на другите ездачи да го схрускат докато ренира лети към кралски чертог?
Да не забравяме и Дерон. И него ли ще даде курбан майчето на годината?

Взимането на Кралски чертог от Ренира трябваше да е неочакван и изненадващ обрат. Съсипаха и този голям момент от книгата с техните измишльотини.

# 668
не е ли ясно, че ще трябва да убие и двамата й сина? или двете кралици са решили емонд просто дa го оставят на другите ездачи да го схрускат докато ренира лети към кралски чертог?
Да не забравяме и Дерон. И него ли ще даде курбан майчето на годината?

Взимането на Кралски чертог от Ренира трябваше да е неочакван и изненадващ обрат. Съсипаха и този голям момент от книгата с техните измишльотини.
Майчето на годината въобще не мисли. Тя неистово иска да се махне и е решила, че ще стане лесно.

# 669
Няма такава тъпотия, като тази среща.
Наистина слаб епизод

# 670
Рена трябваше да води децата в Пентос май. Беше спряла при Арините по път, да метне драконите, докато подготвят мястото в Пентос, където да останат при някакъв богат чичо, мисля че бяха казали в миналата серия, че всичко е готово за там вече. Някой да ме поправи, ако бъркам.

но защо си тръгна сама, дори без храна и вода?
аринката ли я изгони или на своя глава хукна да търси дракона така неподготвена?

пп дерон наистина го забравих

# 671
Седя и се чудя кой окошари Ото Хайтауър. И колкото повече се чудя, толкова повече съм склонна да заложа на Ларис.

# 672
Тотални отклонения от книгата. Чудя се кой е комплексирания сценарист, който си мисли, че ще докара нещо по-добро от Мартин и феновете ще са във възторг?
Силно се надявам Алисънт да отиде при Ренира, за да отвлече вниманието й, и Лорис да измъкне Егон. Всичко друго е тотална гавра с образа и, който в книгите си обича и милее за децата и внуците.
Май само сцената с Хелена ми хареса. Как зашлеви брат си с думи.

# 673
  • Варна
Вероятно е така. Ларис от доста време драпа да стане Ръка - как само му се смени физиономията, когато Емонд въобще не го отрази и каза, че ще вика дядко си.
Убий ме, какво стана с Ото тотално ми се губи, хем.миналата седмица препрочитах Огън и кръв.

# 674
Седя и се чудя кой окошари Ото Хайтауър. И колкото повече се чудя, толкова повече съм склонна да заложа на Ларис.
И аз така си мисля , но ще разберем след две години . На мен епизода не ми допадна кой знае колко много , сцените с Ланистър ми бяха излишни . Както и тази между Ренира и Алисънт , но ми хареса последният кадър между тях двете музиката доста подсили . Криспи направо ме учуди Rolling EyesRolling Eyes  да не би пък да се е влюбил в Алисент  ?? А си мислех че я използва , монологът му ми хареса , не го харесвам но беше прав че всички хора имат някаква поквара , поне си призна че неговата е женкарството , мисля че и тук се изясни дали е бил изнасилен от Ренира или не . Този Улф ми е абсолютно противен RageRage много бързо се самозабрави . На мен най много ми хареса сцената между Корлис и Алин , но като за финал на втори сезон ми беше недовършено . Сезонът не беше кой знае колко хубав като оценка му давам 6 от 10 . Дано се постараят за трети сезон .

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 09:45 от Жасмина 94

Общи условия

Активация на акаунт