Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 341
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Да се разпиша и аз. Давам му оценка 3 от 10. Към края на епизода, вече го асоциирах с една сцена от "История на света" на Мел Брукс.
Скрит текст:

По-нататък:
Скрит текст:
Интрото е променено. Не зная дали при всеки епизод са правили малки промени в "гоблена", но сега имаше много дракони.
Канибал не го видях никъде. Явно онази картинчица с него, е била тлъст фейк за привличане на повече зрители, че да отсрамят рейтинга (също като боя в кал). Драконът, който леля и Емонд видяха, след като палнаха град как-там-му-беше-името, според мен беше Шийпстилър.
Защо, под ягодите, постоянно трябваше да се включват тъпи препратки към GOT!? Таланд Ланистър го нарекоха Тайуин /Тивин/, показаха сцената с люпенето на ДРВ, нощния крал или май не беше той, а просто бял бродник, пророчеството, а за капак при сцените с Рейна имах чувството, че чета онзи откъс, където Денерис се скиташе някъде си, пи вода и намери полуподивелия Дрогон. Абе...
Алисънт ... осъзнала се била.... чисто иска да си спаси кожата, щото усети, че работата отива на зле. А предателството, което предложи на Ренира спрямо Егон, направо я показа каква е всъщност - дребна интересчийка, криеща се зад думи като дълг и "от мен се очакваше".
Пък от изповедта на Коул ме напуши на смях. Че как ще каже нещо друго срещу насочен срещу него меч.
За мен единствената свястна сцена беше между Корлис и Алин, когато втория каза как се е чувствал и че ще се справя сам.
---
п.п. Който е превел името Дриймфайър като Сънеплам /или както го зная: Пламенна мечта/, Канибал да си поиграе с него.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 11:26 от Аниш

# 646
След като изгледах епизода имам въпрос
Скрит текст:
защо Емонд наричаше дракона на Хелена Слънцеплам, а не както си му е името, май Мечтан огън - Sunfire и Dreamfire.
За мен това не беше нощния крал,а един от белите бродници. Но много кофти анимация. Имам чувството вече определено, че не могато да плащат на качествени аниматори и са взели от кол и въже.
Не беше зле, ама тия отклонения от книгата почват да дразнят.

# 647
Скрит текст:
До колкото знам един от аниматорите е българин , мисля че беше брат на Станислава Айви . (една от репортерките и панелистите на Гала ) Във почти всяко предаване  , държеше да отбележи че брат и е част от екипа , което поне на мен вече ми беше станало дразнещо . Но съдейки по работата му хич не е чак толкова добър за такова прехвалване . Очаквах повече от епизода честно казано , аз вече започвам да се замислям дали да гледам трети сезон . Да се окаже накрая че ще чакаме две години ,  пак за нещо не чак толкова добро .

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 12:00 от Жасмина 94

# 648
Епизодът определено си се усети като 8ми от общо 10, а не като финал. Със смесени чувства съм, основно заради чувството на незавършеност и огромната пауза между сезоните. А едно време сериалите ги правиха по 20+ серии, и всяка година имаше сезон...Rolling Eyes

# 649
А едно време сериалите ги правиха по 20+ серии, и всяка година имаше сезон...Rolling Eyes
Няма как да са над 20 епизода и да има всяка година като се има предвид на колко места снимат и колко много работа имат компютърните аниматори в случая.
Дори само подготовката по костюми и декори изисква повече време за подготовка от един сериал от типа на Анатомията на Грей, където снимат в едно голямо студио с няколко помещение и костюмите им са престилки и ежедневно облекло стил дънки и тениска.

# 650
И аз нещо се издразних на края на епизода , остават такова чувство , все едно другата седмица има нов епизод , а не че е финал на този сезон .
Това категорично не е финален епизод и не дава никаква силна заявка …
Личи си , че е паднало нивото доста .

И какво е това бавно заснемане , което им отнема цели 2 години и то за кратки серии ?!

# 651
Мале, вЕрно ли Деймън се поклони пред Ренира ? 😱
Няма да чета тук, ще ходя да гледам.

# 652
Ще го гледам след работа, ама да разбирам, че това, което беше лийкнато като кратки клипове си е общо взето всичко, което се случва в епизода? Демек нищо. Определено след две години ще го гледам само при условие, че нямам аааабсолютно нищо друго за гледане...

# 653
Ще го гледам след работа, ама да разбирам, че това, което беше лийкнато като кратки клипове си е общо взето всичко, което се случва в епизода? Демек нищо. Определено след две години ще го гледам само при условие, че нямам аааабсолютно нищо друго за гледане...
Бе имаше още едно-друго, но общо взето вяла работа.
За третия сезон - живот и здраве ще се гледа като излезе, ама малко зорлем.
Скрит текст:
Дали дракона на Егон - Сънфайър наистина е мъртъв, или само той така си мисли? Защото ако са претрепали животинчето, няма кой да изпапа Ренира. Или ще я сервират на Канибал за по-голям драматизъм.

# 654
  • Пловдив
Тези промени от книгата дразнят и то много, може би хора не запознати със света на Мартин няма да им направи впечатление, но аз съм разочарована. Далече са от нивото на Игра на тронове!

# 655
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Очаквах много повече като за последен епизод на сезона. При положение, че трети сезон
ще е след две години как се предполага, че зрителите ще се вълнуват и очакват с трепет новия сезон
след този меко казано плосък, безинтересен и никакъв, да точно никакъв финален епизод.
Нещо като нищо, много силен вайб вече ми носи цялото това нИщо на финалния сезон на ГОТ.
Не ми пука за нито един герой, не ми пука дали Ренира или Егон ще седне на престола, не ми пука
дали Деймън до края на живота си ще диша гъби, изобщо искам да дойда финала на цялото това
нещо, хванала съм се на хорото и ще го гледам, но ми е все тая какво и как ще ни го покажат.
Яко лирически отклонения, пълнеж, баластра до баластра и пренаписване на всичко, то затова
и изглежда толкова пресилено, нелогично, скучно и плоско.

# 656
Половината сцени в този епизод бяха излишни, но носеха някакъв емоционален заряд. Явно ще разтягат цялата история като локум. И все пак се посъздаде малко интрига за следващия сезон, не че ще го чакам две години със затаен дъх. Целият сезон беше “meh”, но ставаше за гледане между другото.

# 657
Общо взето сезон 2 ми беше един дъъъъълъг тийзър за сезон 3...

Сега по подточки - какво ми хареса в серията:
1. Музиката.
2. Алин.
И като цяло приключих с тази част Grinning

Всичко останало беше 🤮
Скрит текст:
1. Алисънт че е тъпа - тъпа е. Ама да ми кажеш, че толкова и се е проветрил мозъка в гората, че си мисли че жена, която тя и синовете и не пуснаха на погребението на баща и, убиха сина и, дракона му, дъщеря и в утробата, бащата на децата и, и най-доверената приятелка с нейния дракон - изведнъж ще каже "да бе няма проблем, взимай си уродските деца и отивай да печеш задника на някой плаж с маймуни, нямаш грижи"...
Сценаристите малко като ДиД - леко са забравили как в миналия сезон Алисънт 20 години си настройва децата против Ренира, и сега изведнъж пиявиците в езерото са и изпили последния мозък и е готова да си ги продаде, само за да може да диша свеж въздух...
Тия хора имам чувството, че от улицата ги събират - тези които викат най-силно за феминизъм-права на черните и т.н - те влизат да пишат сценария, нищо че за чеп не стават.

2. Сцените с Тайлънд Ланистър - какво беше това и защо въобще?

3. Ема Дарси, милото то, не може даже да си направи труда да научи 5 думи на измислен език. И в миналата серия и в тази звучеше като двойкаджия, който заеква и срича защото го карат да чете на друг език... На Милли Алкок валирианските думи и се изливаха като песен от устата, и в диалог с Деймън беше чак настръхващо...

4. За пръв път Коул в този сезон не ме подразни, не беше стандартният self-righteous злобен боклук като обикновено.  

5. Премахват ми Копривата, ама ми дават да гледам Дарио Нахаарис от Алиекспрес как се бие в кал... Angry

6. Нищо друго не се случи общо взето в сериала серията, че да имам още подточки...

И стандартно - от мен малко мемета... Толкова постен финал, че даже мемета почти няма...

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 20:48 от Drama Llama

# 658
  • Somewhere far away
Тепърва ще гледам последен епизод- но понеже снощи гледах 7ми и ми е прясно още - да си кажа, че единствения персонаж дето ми хареса беше ХЮ.  

Скрит текст:
и как си заслужи дракона.  Grinning

цялата сцена беше много добре заснета - Вермитор как ги хапна ... като солети! наистина показаха че драконите не са  само някви магични същества, а са опасни, агресивни и хищни животни.

# 659
Ако след осми епизод оставаха поне още два бих казала, че не е лош, но при положение, че е финал на сезон, след който ще се чака 2 години оценката ми е 5/10. Да започна с това, което ме подразни - сцените с Ланистър, абсолютно излишни ми бяха. Развихрянето на Емонд супер орязано в една крайна сцена, предполагам, че са нямали бюджет за цялостна картина на изпепеляването. Държанието на Улф към Ренира и изобщо към короната, но там предполагам има резон, ако ще се окаже предател. Очаквах повече и от клеймването на Шийпстилър /доста грозничък са го направили/, искаше ми се да видя как се изгражда връзката между него и Рена, а не просто бягането й от девет планини в десета. За Канибал съмнявам се някога да го видим.
Видението на Деймън обаче ми хареса, харесаха ми и препратките към GoT, въпреки че за там знаем, че видението му няма абсолютно никаква стойност предвид осми сезон. Хареса ми, че при срещата му с Ренира видяхме стария Деймън. Не разбрах обаче това с Хелена и Алис
Скрит текст:
какво значи? Хелена през цялото време е направлявала действията на Алис ли? В смисъл като варг? Тя ли е изпращала виденията на Деймън?
Много ми хареса сцената между Емонд и Хелена, наистина страхотна игра от двамата.
Хареса ми и сцената между Джейс и Бела искам ми се да ги виждам в повече общи сцени следващия сезон.
Сцената между Алисент и Ренира, ами тук не знам какво да кажа. Алисент определено няма да спечели приза "Майка на годината".
И разбира се краят на епизода беше трейларът от миналата седмица...и две години чакане. Обаче много ми хареса музиката и това, че давайки всеки Дом запътил се към бойното поле, звучеше съответната музикална тема.

Общи условия

Активация на акаунт