Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
И на мен ми попадна едно забавно меме:

# 691
House of the DRA(gging)ON.

# 692
Да си дам и аз мнението след финала, изгледах го снощи.

Хареса ми сцената между сър Кристен и братът на Алисент. Признавам си, че бях забравила, че Алисент спаси живота му два пъти. Така представени нещата са една идея по-приемливи между тях, а и няма как да се отрече, че Алисент не е имала връзка с него или с друг, докато Визерис беше жив. За разлика от Ренира, която имаше първо връзка с Коул, докато беше сгодена за Ленор, а след това роди 3 деца от Стронг.

Силна и добра сцена беше тази между Хелена и Емонд, който я увещаваше да се включи в битката заедно със своя дракон. Хелена беше абсолютно третостепенен герой до момента и точно в последния сезон тя се показа като човек, който има повече информация и сърце от героите, които бяха на преден план до момента. За първи път видях от нея ясна позиция, добро сърце и категоричност, че няма да убива невинни хора. По едно време дори си помислих, че може Емонд да я бутне, за да я убие.
Може ли някой да ми разясни, защото си признавам, че се обърках, какво се случи между Демън, Хелена и Реките? Как така Хелена се появи във виденията на Демън и как така Хелена се оказа, че знае какво ще се случи с Емонт?

Още няколко сцени мога да определя като силни за епизода - сцената между Бела и Джейс, които съм споделяла, че са моите любимци в сериала. Харесва ми как тя опита да го вразуми и думите, които му каза. Напълно права е, че не е въпросът в това кой е баща му, а дали той е достоен за владетел един ден.
Допадна ми сцената между Корлис и Адам, който го удари с истината в лицето. Момчето и брат му са негови наследници, живели цял живот в нищета, докато той се е правил на верен на Ренис и семейството. Не разбирам тези от феновете, които се прехласват по голямата любов между Ренис и Корлис. Не видях това в отношенията им, а двете му незаконни деца само го доказват.
Хареса ми сцената, в която всеки от домовете потегли за войната. Но твърдо не ми допадна как чакахме 2 години, за да гледаме 8 епизода, в които сме все така на прага на война, а кога ще я видим - не се знае.

За мен не стана ясно кой е хванал Ото и го е пленил? Може би това е работа на Ларис?
Въпросителна остана и дали Алисент няма да се хвърли от стената и да се самоубие.

Изключииииително бутафорна беше сцената между Алисент и Ренира. Абсурдът на абсурдите. Хронологията:
Луцерис отне окото на Емонд.
Емонд уби Луцерис.
По поръчка на Демън, синът на Егон беше убит.
Емонд опита да убие Егон (но това си е вътрешна разправия на Зелените)

И накрая Алисент е готова да пожертва кралят, нейния син Егон, за да може Ренира да се възкачи на трона и понеже на времето бяха приятелки, Ренира да бъде готина и да я пусне да забегне по поляните и езерата с Хелена и внучката си...

# 693
двете копелета на корлис не са негови наследници докато кралят (или кралицата) не ги признае за такива - в момента те са никои

# 694
Най-гадното е, че Алисънт насила накара Егон да узурпира трона, буквално го издирваха из целия град и той се съпротивляваше, уж за да му спаси живота и накрая каза на Ренира, че е съгласна да го убие, стига тя да си се оттегли на спокойствие. Логика? Няма! (Ако някой е гледал сезон 1 на Ергенът и меме ще визуализира Joy)

# 695
  • Somewhere far away
В  общи линии една прелюдия към следващия сезон. Много го разтегнаха излишно.  

Много силна сцена между Емонд и Хелена- много добра игра от Мичъл, ако се вгледате той почти се разплака, докосна ме!

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 20:56 от Deathcrush

# 696
Може би това беше най-силната сцена в целият епизод, реално в този момент той осъзна, че е съвсем сам.
Иначе си спомням, че в първи сезон имаше момент, в който каза, че той би се оженил за Хелена (да, знам), та се чудя дали в този момент нямаше и елемент на разбито сърце.

# 697
Уникален е Мичъл, едно от много струващите си неща в сериала. Изобщо всички актьори с изключение на Ема Дарси много ми харесват.
На мен настройката ми към цялата история е, че дори и Алисент да не беше набутала Егон, щастливо и мирно царуване за Ренира нямаше да има. Трябваше някой да ги предиви тия претенции, Алисент и децата ѝ поне имат право. Хипотетично щеше да е друго ако Ренира беше приела брак с Ланистър, ама нейде дивата тийнка беше много корава 😂

# 698
  • Somewhere far away
И от мен малко мемета. Grinning

# 699
Претенции срещу Ренира щеше да има и без Алисент и Ото да сложат Егон за крал. Още в сезон 1 имаше големи драми по повод това, че Визерис обяви Ренира, която е жена за негова наследница. Така че ако Ото и Алисент не бяха възкачили Егон на трона, а бяха уважили волята на Визерис, то най-вероятно някои от лордовете щяха да възстанат, а Зелените просто да се присеъдинят и да свалят Ренира от трона.

# 700
  • Somewhere far away
относно това че Sheepstealer е грозен- е поне тва са спазили. в книгата също е описан като грозен дракон /въпреки че за мен няма грозни, всички дракони са ми хубавички и си ги обичам Heart/ .

# 701
Алисент за пореден път показа че не изпитва  никаква любов към синовете си ,  ( най вече към Егон ) сцената беше ужасно криндж и абсолютно излишна , честно казано ми дожаля за Егон , недолюбван е от никой дори и от майка си , а за ненормалният му брат да не говорим . Единственото живо същество което го обичаше безрезерно , беше неговият дракон , дано Слънцеплам да е жив ( въпреки че в книгата знам какво ще направи ) . Сцената между Хелена и Емон беше топ .. Каза си му всичко право куме в очи , за втори път го виждам да пълни гащите в този сезон и това ми хареса много . SunglassesSunglasses  Не обичам да използвам клишета , но тук ще кажа че не можеш да избягаш от съдбата си . Една от малкото добри сцени в този епизод , както и за сезона . SmirkSmirk

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:55 от Жасмина 94

# 702
Аз също съм доста изненадана , че казаха , че е умрял дракона на Егон .., а не би трябвало ?

Много се учудих на сцената с пирата и Ланистър , до последно не разбрах пирата мъж ли е или жена . Май е жена и не разбирам как така жена има к@рв@ и иска да ги @пл@д@ с Ланистърска кръв ?

Цялата история ми се стори нелепа там честно казано .

Жена - пират ? 🤔

# 703
Аз също съм доста изненадана , че казаха , че е умрял дракона на Егон .., а не би трябвало ?

Много се учудих на сцената с пирата и Ланистър , до последно не разбрах пирата мъж ли е или жена . Май е жена и не разбирам как така жена има к@рв@ и иска да ги @пл@д@ с Ланистърска кръв ?

Цялата история ми се стори нелепа там честно казано .

Жена - пират ? 🤔
Криворазбрана (по-скоро кривоподнесена) политкоректност или дайте да привлечем още зрители.

# 704
За пирата и аз не можах да разбера , мъж ли е жена ли е . Но вече ми писна , аман от тази толерантност вече , и този фалшив морал . До кога ще ни пребутват LGBTQ обществото ??  Не може ли вече без да мине тази пропаганда и не мисля че е задължително да има по един такъв герой за да не ги  убидим .  RageRage  Ай сектир Neutral FaceNeutral Face

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:35 от Жасмина 94

Общи условия

Активация на акаунт