Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Изгледах.
Много слаб епизод за нивото на Троновете и сезон 1 на Дракона. Апотеоз на един разочароващ сезон. Ще запомня само епизод 4, който беше велик. Харесаха ми и епизоди 7 (втория най-добър в сезона) и 1. Имаше и други добри епизоди, но нищо повече, а имаше и скучни и слаби, но последния епизод бе най-нелепия.
Като цяло скучен сезон, който можеше да се разкаже в 3 епизода. Не мога да повярвам, но това се превърна в някаква сапунка за таргариените, които и без това никога не съм харесвал. Не ми пука за нито един герой, а не бе така в сезон 1. Но вече да, не ме интересува какво ще стане, защото ме загубиха. Ще гледам само защото е от света на любимата ми поредица.
Слаб сценарий с някои изключения и много дразнеща с играта си или по-скоро с липсата на такава, на Ема Дарси, която има само една физиономия и това е. Това което спасява сериала са декорите, ефектите и актьорската игра без тази на Дарси.
Симпатизирах на Алисънт, но след този епизод и сезон, вече категорично не!
Деймън го развалиха, Емонд също. Просто няма към кого да храня симпатии.
Чисто емоционално ме загубиха, а това е най-лошото нещо, което може да направи един сериал със зрителя.

Оценка на сезона: 6.0 / 5.5
Само за справка, сезон 1 го бях оценил с 8.5 / 8.0

# 706
Жена, която обществото й приема, като мъж, заради позицията й на капитан. Затова има и жени.. за разплод?
Прекалено много време й отделиха във финалният епизод. Тя е някаква youtuber-ка.

# 707
Алисънт е озлобена по принцип, естествено най-много към Ренира. Защото тя /Ренира/ цял живот е правила това, което и харесва, и което намира за правилно според нея. Никога не е мислила за мнението на хората. Била е свободна, независимо от последиците.
Докато тя /Алисънт/ е точно обратното на бившата си приятелка - винаги е правила това, което се очаква от нея. Живеела е в затвора на собственото си изкривено съзнание, въпреки, че е кралица.
С две думи - злоба от завист.

Аз не мисля, че Алисънт е точно злобна. Тя просто беше принудена да живее живот, който не и носи щастие. Хвана се на хорато и реши, че ще играе до края за трона, но вижда, че и това няма да получи и се пита за какво беше всичко.
Имаше озлобление към Ренира, защото тя беше глезената принцеса, потъпкваща всички правила, за да е щастлива и за нея нямаше проблем да го прави, до едно време.
Може би да малко крайно я определих точно като злобна  , все пак се мисля че Алисент изпитва смесени чувства към Ренира , дори и Емон беше споменал че Алисент изпитва любов към врага си пред Кристън . Аз за всичко все пак обвинявам и баща и и неговата болна амбиция .

# 708
Жена, която обществото й приема, като мъж, заради позицията й на капитан. Затова има и жени.. за разплод?
Прекалено много време й отделиха във финалният епизод. Тя е някаква youtuber-ка.
Не съм я виждала до сега . Но определено много ефирно време и дадоха , сцените с нея ми бяха прекалено много криндж , особенно тази която караше Ланистър да оплоди невестите и .. На тази сцена физиономията ми беше ето тази Rolling EyesRolling Eyes . На кой беше нужна . Rolling EyesRolling Eyes

# 709
Най-вероятно пиратът е като Ема Д'арси. С неопределен пол. Жест към нея.
Иначе най-големият минус на този сериал е тоталната липса на character development. Затова ГОТ беше нива отгоре и симпатизирахме на героите - каква история имаше Санса, Тирион, Джайм, Денерис и почти всички образи. Тук един не се сещам да показа такава - донякъде чичо, ама то с виденията всичко се уби.

# 710
Иначе най-големият минус на този сериал е тоталната липса на character development. Затова ГОТ беше нива отгоре и симпатизирахме на героите - каква история имаше Санса, Тирион, Джайм, Денерис и почти всички образи. Тук един не се сещам да показа такава - донякъде чичо, ама то с виденията всичко се уби.
 Ами Аря и нейната история ми беше интересна , както и Хрътката и неговият образ премина през много . Тук няма такова нещо , Кол показа още по голяма деградация . За пиратката не ми се и коментира ,  аман от политкоректност . Честно казано и последният сезон на Игра на тронове ,който си беше малко разочарование , ми беше сто пъти по интересен от този на Домът на дракона , никой не показа развитие , и изобилстваше от доста нелепи и кринджави сцени , във всеки епизод имаше по една такава сцена .

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 12:47 от Жасмина 94

# 711
# 712
Мхм. Жени пирати има и в други филми, примерно "Карибски пирати" някоя си там серия. И главарка и обикновен пират, ама всичко с мярка. Нищо, че едната приличаше на проскубана кокошка, се усещаше, че командори яко.

# 713
  • Някъде в Матрицата
Значи, много пълнеж като за последен епизод. Ама то какво друго може да се очаква, като целия материал около тези Семейни войни се събира, според мен, в 2 сезона.
Хареса ми, че Деймън и Ренира си поговориха на валериански. Нещо, което определях като "специално" помежду им.
Но не разбрах ролята на Хелена във видението. Тя, чрез уменията си, се вмъкна във видението и предаваше "live" от кулата?
Ото, също не разбрах чий пленник е. Единственото, което ми хрумва е да е пленен от роднините на лорд Бийзбъри, този който се опълчи за коронацията на Егон и когото Кристън Коул уби на масата на малкия съвет. Но да е пленник на Ларис или в нечий трюм пак е вариант.
Видяхме прабабата/прадядото на Даарио Нахарис 1. 🤣🤣🤣🤣🤣
Сцената между Алисънт и Ренира 🤢. Тази сметка "син за син" не е ли вече платена? Не се ли брои малкия Джехерис?

Разбира се, че ще очаквам и следващият сезон, за да видя какви са ги надробили. Но не виждам с какво съществено ще запълват времето още два сезона. Колкото и да опитвам да гледам, абстрахирайки се от написаното, не ми се получава.

# 714
Може като някакво оправдание да послужи това, че плановете са били са 10 епизода, но заради HBO в някакъв момент се налага да ги намалят до 8. По това време беше и стачката на сценаристите.
Да се надяваме трети сезон да е по-добре.
А преди него ще гледаме Рицарят на Седемте кралства.
https://youtube.com/shorts/kX_LREDvxRY?si=WwRx7tQyppd8eB92

# 715
  • Някъде в Матрицата
За "Рицарят на седемте кралства" знае ли се колко епизода са предвидени?

# 716
Аз разбрах видението, като нещо, което двамата едновременно преживяха (нейното видение се случи точно преди Емонд да дойде при нея). Деймън видя своята смърт, а Хелена, смъртта на Емонд. Това, което му каза, "You know your part, you know what you must do", го разбирам, че накрая Деймън ще убие Емонд.
И ако се окаже вярно, значи са ни спойлнали прекалено много Joy (не съм чела книгата).

# 717
"You know your part, you know what you must do" - според мен това се отнасяше за отношенията му с ренира - да не се прави на самостоятелен крал със своя армия, а да прегъне коляно пред нея, защото избраният ще се роди от техния съюз

# 718
Възможно е да означава и това, да. Но аз не вярвам, че той ще оцелее във войната. Те вече имат две(?) деца, тази роля поне я е изпълнил.

# 719
да, това дете вече е родено, лошо се изразих

Общи условия

Активация на акаунт