Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
"You know your part, you know what you must do" - според мен това се отнасяше за отношенията му с ренира - да не се прави на самостоятелен крал със своя армия, а да прегъне коляно пред нея, защото избраният ще се роди от техния съюз
Е, избрания се ражда реално от съюза на Старк и Тъли.. Joy

Сега да не  вкарат в някаква теория, че някой Старк и Тъли е потомък по някакъв начин на Демън и Ренира?

# 721
  • Somewhere far away
Е но реално сноу е потомък на таргариен. Плосто далечен. Или аз нещо бъркам? Кръвната линия ва таргариенци ми е много сложна 🤔😉😅

# 722
Джон или Егон 6 си е пряк потомък на Демън и Ренира от Визерис 2 и е 10 поколение
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 18:37 от Вечерница

# 723
  • Варна
Въпросът е какво общо има Джон с пророчеството. Дани излюпи драконите, а Аря уби КнН.

# 724
Да кажа и аз няколко думи по сезона. Не мисля, че последният епизод беше лош - напротив, много ми хареса /извън безумния разговор на кралиците/, но не следваше това да е краят на сезона. Иначе нещата се движеха на приливи и отливи.
Положителното: актьорската игра - чудна; драконите, разбира се; пророчеството и направената връзка с "Игра на тронове"; химията между Ренира и принца
Слабото: противните политкоректни глупости; виденията на Деймън - отегчителна и мудна история, макар да разбирам ролята им в осъзнаването на персонажа;
Като цяло не зная как се оправят тези, които не са чели книгите. Аз се връщах на тях през целия сезон, за да си дообяснявам нещата, а и изслушах куп подкасти. С по една реплика се изчерпват доста сериозни масиви информация. Сега се захващам да чета "Рицарят на седемте кралства", за да съм подготвена.

# 725
Въпросът е какво общо има Джон с пророчеството. Дани излюпи драконите, а Аря уби КнН.

То какво общо има финалът на ГоТ с логиката, като цяло?

# 726
Двамата с Денерис всъщност са си Огън и лед и трябваше двамата да са финала на сериала, обаче Д и Д нали омазаха пейзажа, та насадиха Бран на трона.

# 727
Не знам дали е било за отвличане на вниманието или за да се поддържа интрига някаква, но ДиД бяха казвали в интервю, че Бран ще си свърши на трона и в книгите. Както и Мартин беше казвал, за жалост, че краят ще е същият и при него, просто ще се стигне до там по друг начин.

# 728
И според мен Джон и Денерис на трона е твърде захаросан финал за Мартин.

# 729
За трона да, но за справянето с бродниците, вероятно единият от двамата или двамата ще са ключовият фактор. А не Аря нинджата.

# 730
шеговито предположение от къде може да дойде любовната драма между ренира и деймън

Скрит текст:

шеговито, защото според мен той не иска нито една от двете жени
за мизерията е ясно, а с ренира се държа баш като съпруг, който е женен от 30 години и отдавна не понася жена си

Скрит текст:

# 731
  • Варна
Чак тази вечeр успях да изгледам епизода и след всички коментари тук, очаквах да е боза висша класа, но изненадващо ми хареса, с изключение на няколко момента.
На първо място безсмисления разговор между Алисън и Ренира, който до голяма степен обезсмисля някои събития по-нататък. Айде, изкараха Али стратег висша класа. Според мен си беше пълнеж.
Голямата гоненица на Рена (Бела? - все ги бъркам тия двете коя коя е) с дракона. Цялата фабула в тая посока е недомислица.
Развитието с копелетата-ездачи също е предсказуемо. По-точно не че беше зле, просто не ме грабна. Поне на 2-3 пъти ни подготвиха през сезона какво ни очаква по-нататък.
Това, което ми хареса:
Развитието в Харънхил най-сетне доби някакъв смисъл. Само Алис Реките не е ясно за какво се бори.
Много силно - сцените между Хелена и Емонд.
Дори оплютата пиратска кралица не беше зле, въпреки че този персонаж се появява по-нататък в повествованието и има доста по-различна роля. Предполагам също са го сложили за пълнеж и колорит. Но може би трябваше да направят една хубава битка като за край на сезона вместо това. Като за завършек на сезон малко постно дойде. За чакането до 2026та... ми оф!

# 732
  • Somewhere far away
и за мен цялото поведение на Улф беше неадекватно- той преди не се държеше така- изглеждаше като човек с поне малко мъдрост и акъл. а сега се държи като 15 годишен тийн изведен за пръв път на вечеря на ресторант и мама му прави забележка да се държи културно докато е на масата. какво по дяволите!?!  много недодялано и непоследователно развитие на героя му

# 733
как се казва актьорът (актрисата?), който игра пиратския крал?
тук мернах, че бил(а) инфлуенсър(ка)

# 734
  • Somewhere far away
преди е била ютубърка.

https://www.them.us/story/abigail-thorn-house-of-the-dragon-hbo

Общи условия

Активация на акаунт