Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 467
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Спрях да се вживявам много, ясно е, че
няма да се доближи до GoT, затова гледам за забавление.

Не съм чела книгите, но по пътя на логиката в хрониките май няма кралица, така че не би следвало Ренира да се качи на трона, дори да спечели войната. Образът й ми е много пасивен сравнен с Ренира в сезон 1 и по-конкретно малката Ренира.

Малко пресолиха манджата с виденията на Демън, доскучава да гледаме всеки епизод по 10 минути само това. Ясно е, че се показват терзанията му относно Ренира, Визерис и Железния трон, но малко в повече идват като отделено екранно време.

В темата имаше съфорумка, която предвиди, че Мизария и Ренира ще се награбят. Отново това беше напълно излишна сцена, която явно е направена с единствената цел актрисата, която е в ролята на Ренира да си прокара сексуалната идеология от реалността.

За мен остана мистерия как всеки срещнат може да опитоми дракон, като в GoT основната линия беше именно тази, че само Таргериените могат да бъдат ездачи на дракони. Последните двама се оказаха Джон Сноу и Денерис. Тук имаме човек, който не би следвало да е нито Таргериен, нито да е с някаква роднинска връзка с този род, а драконът сам го избра?! Къде е логиката в това, когато паралелно имаме Рейна, която е дъщеря на Демън и вече години наред няма дракон?

# 391
Веларионите в книгите са толкова преплетени с Таргите, че са почти една и съща кръв, идваща от Валирия, и изглеждат почти по същия начин. Тук са ги направили черни и затова съвсем става мазало от към логика.

# 392
...
Хареса ми как Сийсмоук си поигра на гоненица с Адам. А самият Сийсмоук ми заприлича на драконите на Денерис. То не е много ясно дали са нужни два дракона, за да се появят яйчица и други дракончета, ама да не искат да ни внушат, че таткото на Дрогон, Регал и Визерион е Сийсмоук?
Може да е таткото, може да е майката, ама според мен просто са спестили от бюджета за дракони. Ако ми остане време ще им преброя рогИте/зъбите на Сийсмоук и троицата на Денерис. Wink

# 393
  • София
Разочарован съм от този епизод и все повече от сезона като цяло.
Вие сте казали всичко. Няма какво да добавя.
Гледам разбира се, винаги ще гледам, фен съм, ама това което показват е далеч от нивото на сезон 1. И е толкова предвидим в повечето си моменти, нищо общо със съспенса при ГоТ. А дори не съм чел книгата и пак на 90% познавам какво ще се случи. Изключвам страхотния 4 епизод, който е с класи над останалите.
Това между Мизария и Ренира бе сложено абсолютно нарочно и е поредна провокация, а не част от сюжета, което още повече им смъква от стойността.

С една англ. дума:
'мех'

# 394
Дяволо всъщност една от хрониките на Гърбушко,шута на Ренира в книгите описва разврата и,нормално да го включат слуховете и клюките винаги са скандални.Но тук идеята си е на Мартин,не че и сценаристите не биха го вкарали за рейтинг и да са по модата.

# 395
Честно казано имам чувството , че умишлено са избрали Ема Дарси да играе ролята на Ренира , именно , защото е развратна и да се покаже на света .. още съм възмутена от видяното .

# 396
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
С тази разлика, че ако идеята на Мартин в книгите е да покаже разврата на Ренира като част от цялата и прогнила същност, идеята в шоуто е друга. Тук целенасочено и нарочно образа на Ренира е избелен и вкараха като плюс, а не в отрицание сцената и с Белия червей. Сигурна съм, че Еме-ТО Д'арси е било много хепи да снима такава "велика" сцена.

# 397
  • Варна
За мен остана мистерия как всеки срещнат може да опитоми дракон, като в GoT основната линия беше именно тази, че само Таргериените могат да бъдат ездачи на дракони. Последните двама се оказаха Джон Сноу и Денерис. Тук имаме човек, който не би следвало да е нито Таргериен, нито да е с някаква роднинска връзка с този род, а драконът сам го избра?! Къде е логиката в това, когато паралелно имаме Рейна, която е дъщеря на Демън и вече години наред няма дракон?
Според мен, ако бяха се придържали към текста щеше да е много по-логична последователността на действията.
Там започват да търсят т.нар. "драконови семена", т.е. таргариеннски копелета от първо, второ и т.н. поколение. Не благороден наследник дето прабаба му били таргариеннска принцеса или нещо такова.
Може да е, защото имат предубеждение срещу копелета,.което ще се развие по-нататък в действието или защото не искат да развиват мита за божествеността таргариенска - видяхме ги в епизода две пъти - те са."богове".

Относно яйцата на Денерис - в по-рянната история при дядото на Ренира, има откраднати три яйца които се оказват в Браавос и става голям скандал, хвърчат пратеници,.чуват се заплахи за дракарис и т.н.

Задължително трябва да има мъжко и женско животно за да има поколение. Иначе няма как да стане оплождането. На кой от драконите са яйцата е друг въпрос.
Но и майстер Емон казваше, че те не са нито мъжки, нито женски. Т.е. в зависимост от ситуацията могат да си сменят пола при необходимост. Имаше го е в Джурасик парк, има го и в природата.

# 398
До колкото прочетох в социалните мрежи цеулувката , не е била по сценарий ами по желание на Ема Дарси . Кому беше нужна обаче ??? Или от политкоректност или от желанието на актрисата да си задоволи нагона ??? Няма нужда вече от такива показности на различните , достатъчно ги търпим по новините и в живота , защо трябва да бъде показано и по филмите и сериалите . То бива човек да е толерантен , но те прекаляват . Нищо лично против Ема Дарси даже я харесвам като актриса , но сцената беше излишна и неудобна за гледане .

# 399
  • София
Сцената беше извън всякаква логика, просто ей така пльосната в нищото. Криндж.
Тази Мизария толкова важен герой ли е в книгата?
Защото в сериала тази е по-умна, коварна и хитра от Тивин, Варис и Тирион на квадрат.

# 400
До колкото знам след Ренис , тя и става близък съветник, но няма сексуални отношения между тях . Разбрах че Ема Дарси си пада по актрисата която играе Мизария , Ема е решила да се възползва за да си задоволи каприза , което е супер тъпо .. Иначе язък за големите очаквания който ни насъдиха че сезонът ще бъде в стил Игра на тронове , но не стана точно така , супер скучен сезон , пълен със излишни и кринджави сцени , във всеки епизод има поне една такава сцена , яд ме е че съсипаха героят на Демън .. Първи сезон беше силен персонаж , сега гледаме точно обратното . Но съм казала че ще го догледам има още два епизода , вече се чудя дали изобщо да гледам и трети сезон .

# 401
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Представете си бял, хетеро мъж актьор, който си хареса партньорката във филм и реши, че иска напук на сценарий и логика да има такава сцена. Ще бъде веднага разкъсан на парченца, сега това се аплодира и приема за готино. Двойните им скапани стандарти са просто отвратителни. Значи за едните може, за другите не.
п.с. смятайте колко е интересно след като това коментираме като главна тема.

# 402

Задължително трябва да има мъжко и женско животно за да има поколение. Иначе няма как да стане оплождането.
Всъщност, изобщо не е необходимо, това е фентъзи. Но дори да не беше, пак има достатъчно съществуващи модели на размножаване, които не изискват диференциране на пол.

# 403
Мери се с двоен аршин , за едните може и е готино , за други не .. Ако беше мъж веднага щеше да се приеме като сексуален тормоз , но нали Ема е небинарна , и задължитенно трябва да се приеме по презумция за да не я обидят . Стига вече с тези двойни стандарти .

# 404
  • Варна
Аз не мога да повярвам, че са орязали Коприви. Тя е с важна роля, много важна. Как ще компенсират събитията около нея?
Оф, аз очаквам Рена да е Копривата и да има афера с баща си..  Не ме бийте..

Сцената беше извън всякаква логика, просто ей така пльосната в нищото. Криндж.
Тази Мизария толкова важен герой ли е в книгата?
Защото в сериала тази е по-умна, коварна и хитра от Тивин, Варис и Тирион на квадрат.
И в книгите има важни включвания.

Общи условия

Активация на акаунт