Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 471
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Трейлъра за 7 епизод .
Почти нищо не разбрах какво предстои , явно ще е интересен и може би динамичен следващия епизод .

# 376
Какво да кажа, вече не знам кой пореден епизод нищо не се случва. Мога буквално да си повторя коментара за миналия епизод дума по дума - жените мрънкат, мъжете не ги отразяват, чичо продължава да друса. Загатват-загатват-загатват - дайте малко нещо съществено де. Че то само - дайте да идем, дайте да видим, ама първо 5 серии да поговорим за ходенето и виждането. Единственото по-така беше Адам. Диалозите в сравнение с GoT са все едно писани от някой хванат от улицата. Опитвам се, наистина се опитвам да го харесам, но втори сезон си е направо подигравка с търпението ми. Отделно телепортационното устройство малко не работи както трябва. Корлис насам-натам всеки ден, корабът му явно върви на ракетно гориво, Рейна и тя с козите пеша стигна до Арините за 2 дена, лодките без моряци от вчера за днеска пристигат и те, ама Дерон трети месец не може да стигне  на дракон до Кралски Чертог...

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:49 от Drama Llama

# 377
  • Пловдив
Личи си ,че Джордж Мартин не участва в сценария, от там са тези глупави диалози и недоизмислени обиколки.

# 378
Диалози няма и в книгите. Става въпрос за едни сухи исторически хроники. Това си дава отражение в диалозите, дълбочината на характерите, действието, което трябва да се добавя между големите събития.
Ще видим Дънк и Ег как ще се получи. Там поне ще разпологат с пълноценно произведение.

# 379
Кой е казал,че чакат Дерон?Алисън просто пита за него,не че го чакат.Иначе в книгата е оръженосец да,така малките синове ги карат хем да се учат,хем да ги пази някой голям род като в Староград.Има роля голяма и е доста обичан,но едва ли ще го видим този сезон.
Не знам какви диалози очаквате,аз честно казано не сравнявам вече с троновете,гледам го като отделен сериал и ми допада.

# 380
Според мен не е проблемът в диалозите, а че сценарият буксува. Деймън 5 епизода само видение и лежане в замъка, уж е най-ценния кадър на черните във войната, за която напираше и която води. Там е отегчение на макс. Липсват и персонажи, на които да симпатизираш наистина, както в троновете. Тук всички са в най-добрия случай сиви. Залагат и много на секс афери, а не достатъчно на драконите, както се иска на феновете.
Иначе и аз съм доволна от сериала като цяло, но сезон 1 за мен беше по-силен.

# 381
съгласна съм - по-малко секс и видения ще направят сериала по-хубав
иначе не е като да не се случват разни неща - интересно ми е независимо, че знам какво ще стане
и пълня очи с декорите и актьорите
ренира, която не харесвам по принцип, често я показват подпряна на парапета на фона на небето - много ми допада
най-дразнещото си оставят черните велариони

# 382
Гледах епизода и на фона на предния този ми доста по интересен.
Да попитам страничен въпрос за актрисата, която е приютила Рена и малките деца на Ренира дали не играе Майка в "Отгледани от вълци" - може някой от вас да го е гледал.

# 383
Гледах епизода и на фона на предния този ми доста по интересен.
Да попитам страничен въпрос за актрисата, която е приютила Рена и малките деца на Ренира дали не играе Майка в "Отгледани от вълци" - може някой от вас да го е гледал.
Да, тя е.

Аз имам въпрос към челите книгата. Кой ще е дракона, чиито следи откри Рена в Долината? Канибал или друг от дивите?

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 20:08 от Вечерница

# 384
Крадецът на овце е този див дракон. В книгите е обязден от героиня, която в сериала са изрязали.

# 385
Аз не мога да повярвам, че са орязали Коприви. Тя е с важна роля, много важна. Как ще компенсират събитията около нея?

# 386
Насила правят бели герои черни, а автентично чернокожа героиня от книгата изрязват. Малоумна работа.
Но може би да има някакъв шанс да я вкарат в трети сезон, но с друг дракон. Току виж Канибал.

# 387
Новият епизод беше отново разочароващ. Имаше няколко интересни сцени. Егон и Ларис ми харесаха най-много. Прекрасна актьорска игра. Ясно е, че Ларис манипулира Егон, но в най-добрите лъжи има и малко истина, така че смятам, че някои от нещата, които каза, бяха верни. Хареса ми сцената на Адам и  Морски дим. Драконът сам си избра ездача. Хубава беше и сцената между Алисент и нейния брат Гуейн. Добре е, че споменаха Дерон, а Гуейн показа загриженост за сестра си. Само че сценаристите малко не помнят какво са писали в предишния сезон. В първи епизод на събрание на малкия съвет Деймън искаше да засегне Ото, чиято жена бе починала наскоро. Гуейн участва в турнира в епизода и вече е възрастен, но тук ни казват, че майка му починала, когато бил на 8 години. Нещо дребно е, но сериалът няма чак толкова много епизоди, за да забравят сценаристите какво са писали. 

Дразни ме, че е минало малко повече от месец от блокадата и вече в града няма храна. В книгата бунтовете са 1-2 години след старта на войната. И се бунтуват срещу Ренира, която вдига данъците, когато хората нямат храна, а пък тя организира голям пир за рождения ден на Джофри. Пак нещо, за което е виновна Ренира, го прехвърлят на Зелените.  Всъщност по суша може да се донесе храна. В Crownlands повечето лордове са за Зелените. В Бурните земи Баратеоните и васалите им подкрепят Зелените. Има и от Предела някои лордове, които са лоялни на Зелените, и може и оттам да се вземе храна. Пък и плодовете и зеленчуците се носят от близки разстояния, защото са по-нетрайни. Какви са тези придирчиви хора да искат месо. Обикновените хора през тези времена не ядат месо толкова често, а само на празници. Кой ще си изяде стоката - овцата, която му дава мляко и вълна, пилетата, които му дават яйца. Месото е скъпо. Благородниците са тези с по-месна диета.  Разбирам, че искат да направят паралел с бунта за храна от сезон 2 от ГОТ, но контекстът е различен. Станис Баратеон се бунтуваше, Ренли беше в коалиция с Тирелите и техните васали, а в Речните земи Роб Старк се биеше. Бяха обградени и блокирани отвсякъде и затова имаше бунт за храна.

Много ме подразни и сцената с Ренира и Мизария. Защо въобще някой ще мисли, че след като Мизария сподели за всички ужасяващи неща, на които е била подложена от баща си, най-добрият отговор на това е да бъде целуната. Всъщност Ема, която играе Ренира, се оказа, че предлага това. Не съм фен и на факта, че Ренира искала да бъде мъж като Деймън.Тук се преплита Ема, която се чувства и като мъж, и като жена (nonbinary е), но Ренира в книгата е различна. Тя е много женствена и това е ок. Не трябва една жена, за да управлява, да бъде колкото се може повече мъж. Няма проблем какви са актьорите в личния си живот, но това не трябва да се отразява на персонажите, които играят. Уж сериала се има за феминиски, а посланията му са доста различни и проблематични. Пък и Джейн Арин в книгата си има дългогодишна любяща партньорка, така че ако искаха две жени във връзка има кого да покажат вместо да си смучат от пръстите.

Имам какво да кажа и за проблемите от даването на сюжетната линия на Нетълс/Копривата/ на Рена, но коментарът ми стана много дълъг.

# 388
  • Варна
Явно Алис Реките ще играе 2 в 1 - и себе си и Копривата, само дето няма да язди дракон, там ще се разпише Рена.
Скрит текст:
И ще забърше и Демън и Емонд, пак 2в1. Simple Smile
Тъпичко е, да. Аз още не мога да прежаля липсата на Гъбата.

Нещо ми се губят някои моменти и да питам: Лорд-командира Уестърлинг къде изчезна при преврата? Или не си спомням актьора или тотално съм проспала този момент. Не помня да са го бастисали.

# 389
  • Някъде в Матрицата
Нещо ми се губят някои моменти и да питам: Лорд-командира Уестърлинг къде изчезна при преврата? Или не си спомням актьора или тотално съм проспала този момент. Не помня да са го бастисали.

Напусна си поста, несъгласен с това, че трона се узурпира от зелените. Не пролича да са го бастисали.
В книгата умира по-рано.

За епизода. Не беше кой знае какво, но ми допадна. Ще си представя впечатленията "разхвърляно".
Хареса ми как Сийсмоук си поигра на гоненица с Адам. А самият Сийсмоук ми заприлича на драконите на Денерис. То не е много ясно дали са нужни два дракона, за да се появят яйчица и други дракончета, ама да не искат да ни внушат, че таткото на Дрогон, Регал и Визерион е Сийсмоук? Stuck Out Tongue Winking Eye Не трябваше ли да имаш Таргариенска кръв, за да имаш шанс да се свържеш с дракон?  В книгата за техен баща се спряга Ленор и с това, че Адам "наследява" дракона му, потвърждава твърденията на майка му (Марилда) по отношение кой е бащата на момчетата. Ако Корлис обаче им е баща, какво ли ще е обяснението?
Брат му на Адам - Алин, колко старателно премахваше русата си коса, която би могла да издаде произхода му. Joy
От друга страна, Ренира тръгна да търси нови драконови ездачи сред благородниците, а се оказа, че за дракона произходът няма никакво значение. . Joy
Само че, на какъв език ще си "говорят"? Знае ли Адам валириански? Той и Егон не е добър в тази област.

Братските взаимоотношения - Егон Емонд и Деймън Визерис - пак ми дадоха храна за размисъл.
Когато Емонд отиде при брат си да го види, му причини болка, поиска да разбере какво си спомня. Егон, вероятно си спомня какво точно се е случило, ама смее ли да каже. После Емонд му остави топчето и какво искаше да му намекне с това - че въпреки всичко Егон остава крал или нещо друго - че може да е крал само, ако Емонд е ОК?
Деймън от своя страна, получи брат си във виденията. с каква цел? Да се помири с това, което не му дава мира и да го приеме. Не му е писано да е законен крал или наследник и точка.

Това, което Ларис каза на Егон ми хареса. Напомни ми за разговора между Тирион и Джон Сноу. С тази разлика, че Ларис не го прави само от чисто сърце.

Щурчето на Хелена, което вече не пее, да не е метафора на Алисънт, която вече не е част от съвета и гласът ѝ не е важен? Всеки път, когато Хелена се появи наострям уши и чакам да каже нещо.

Рена и момчетата. Пак не разбирам защо децата на Ренира са по-невръстни отколкото трябва да са.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 00:27 от Ph0enix

Общи условия

Активация на акаунт