Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 364
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Така, един епизод преди краят, а вече нямам търпение за трети сезон Joy
Четох доста коментари, в които хората смятат, че сезонът беше бавен, слаб, скучен, в сравнение с първи сезон, честно казано не знам защо. Харесва ми, това че си отделят достатъчно време, за да развиват личните истории на героите, отношенията им, проблемът на сезонът е, според мен, че е по-кратък (надявам се последният епизод да е поне час и половина).
Не съм чела книгата (но май ще взема да я прочета в паузата), но познавам драконовото родословно дърво, и си мисля, че Канибал ще се появи, ако не сега в последният епизод, то в началото на следващият сезон. Кой обаче ще бъде негов ездач, нямам представа, а и дали изобщо ще е възможно.

# 526
  • 🌊
Изгледах голяма част от финала и без да спойлвам: огромно, огромно разочарование с безумни сцени. Ако някой е харесвал книгата и е искал да я види екранизирана, то съболезнования

# 527
Изгледах голяма част от финала и без да спойлвам: огромно, огромно разочарование с безумни сцени. Ако някой е харесвал книгата и е искал да я види екранизирана, то съболезнования
А къде го гледахте?

# 528
  • 🌊
А къде го гледахте?
Качиха го в Тикток, от там в Редит, където го гледах аз

# 529
# 530
Интересни неща предстоят , но сякаш няма да е екшън , а пак муден и бавен епизод. Да видим .

# 531
Интересни неща предстоят , но сякаш няма да е екшън , а пак муден и бавен епизод. Да видим .
Скрит текст:
Пак ще е муден но поне от видяното трети сезон ще има действие , Ото най накрая се появи но защо е затворник дали е пленен от Ренира или Демън ?? На мен ми се стори че Агон и Ларис бягаха от Чертога ,  но не показаха Емон . Лично казано аз нямам търпение да видя епизода .  

# 532
  • София
Не беше лош епизода, особено в сравнение с предните два.
Имаше епични сцени с драконите, някои трагични, други забавни.
Много дракони станаха нещо за черните? Зелените колко имат, два + един тежко контузен. Ами то изобщо не е равностойно.

За повече нямам време, сори.
Добър епизод. Чакаме финала.

# 533
  • Някъде в Матрицата
Ако сценаристите са предпочели Канибал пред Овцекрад за Рена, то това ще е по причини да предизвикат WOW-ефект сред публиката която не е чела. То самото име на дракона звучи по-страховито. Няма да се спирам защо не е логично, обаче.
Някъде мернах, че в трети сезон се предвижда да има и напълно измислени битки. Дали е вярно - не знам.
Другото, което първо прочетох някъде е, а после видях във филмчетата за заснемането на епизодите е, че лицето на язовото дърво в Харенхол е на чичодядко Джордж. Имаше и кадър с него до дървото. 😄.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 11:00 от Ph0enix

# 534
Не вярвам да е канибал от книгите,освен че е див и яде и напада други дракони,никой не успява дори да го доближи.Но няма да се учудя да са събрали двата образа за уау ефекти.Не съм чела спойлерите,щом са решили да вървят по различен сценарий от книгите,ще чакам да видя какво са измислили.
Почнах Троновете,на трети сезон съм вече.Бях забравила каква наслада са първите сезони,не знам дали ще ги гледам пак след петия.

# 535
Аз съм на петият сезон на Троновете , реших да си ги припомня и няма база за сравнение с Домът на Дракона . Обожавам повечето от геройте , много по силно изразени характери са , и са по многопластови от тези тук .Нито Алисент е Церсей , нито Ренира е Денерис . Яд ме е на сценаристите че съсипаха един толкова силен и енигматичен образ като Демън . Ако на първи сезон му се подигравахме че върви доста бързо , в този е обратното , те са до никъде за да има финал . Яд ме е че убиха и Ренис , беше много по силно изразен силен характер от Ренира .

# 536
Не сравнявайте сериалите и персонажите,гледайте го като нещо различно и не се ядосвайте все пак е за забавление.
Деймън и в книгите е такъв,просто тук поразтегнаха цялата драма,липсва и любовницата му Копривата,ама явно не искат да доочернят още тийм Ренира.
Иначе Ренис си умира в книгата,няма как да оцелее и да се търсят нови ездачи,нали трябва да са в безизходица за да си позволят такова нещо.
И аз се питам какво ли щеше да е ако Нед беше жив и постъпил по друг начин,но чичо вече го е написал/измислил.

# 537
Тук големи свободни съчинения се очертават. Явно, за да има повече дракони и зрелища, но ще пресолят манджата според мен.
Деймън цял сезон си изкара на видения и нищо не свърши в Харънхал реално. Ренира с един добър ход, дело по-скоро на сина й, да намери драконови ездачи. Явно обаче, както я предупреди Джейс, ще има последствия негативни за нея. Не мога да разбера защо не убиха Вхагар, докато имаха Сайракс, Мелейс и Караксес и трима опитни и сигурни ездачи. Вместо да колят деца за отмъщение и уж да отлагат войната.
В крайна сметка зелените имат по-систематични и логични действия. Алисънт според мен върви по сюжетната си линия от книгата и осъзнава, че борбата за трона ще и донесе само страдания.

# 538
Ездачите са още неопитни,не случайно показаха Улф как едвам се държи.Няма как да очаквате веднага да се включат в боя,отделно Вагар е сам в момента,но те няма как да знаят дали Хелена няма да дойде все пак.Това че имаш дракон не означава че ще оцелееш,не мина много време от смъртта на Ренис.А и при чичо нищо не е толкова лесно предвидимо и елементарно.Войната предстои,ще и се насладя без никакви очаквания.Що нерви потроших по троновете и че не е като по книгите,вече ми е все тая тук,гледам и не се ядосвам.

# 539
На мен ми харесва линията на Демън. Разглеждам виденията му като начин за "надникване" в главата му.
Какви мисли го вълнуват, как го тормози съвестта, как го разяждат колебанията и съмненията.

Аз сериала не го гледам заради драконите, така че мен няма да ме впечатли ако заменят един дракон с друг, щото щяло да бъде по-уау.

Общи условия

Активация на акаунт