Студенти в Нидерландия - 22

• 55 684
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София
До сградата на дъщеря ми има подземни контейнери. Когато имахме кашони от Икея, всичко там изхвърлихме. Просто трябваше на дребни парчета да се накъса, за да се промуши през отвора. Имаше за хартия, битов и т.н. отпадък.

# 391
  • София
При моята дъщеря има контейнер за хартия и кашоните от Икея отидоха в него - накъсани на парчета, както Перуанка сподели. Не е забранено, питахме управителя на комплекса.

# 392
  • София
Здравейте, не съм писал от години в сайта и се извинявам ако съм публикувал в грешното място. Няколко месеца чета темата и от февруари търсим квартира за дъщерята в Амстердам. За съжаление нямаше късмет с томболата на университета и вече нещата са супер спешни. Ако някой има полезна информация за стая за момиче ще съм много благодарен.

Зависи колко сте мотивирани и авантюристи, но можете да попитате в къмпингите, има 2 в Амстердам, които предлагат long term stay. Ето едните:
EuroParcs Hoofdkantoor
Oude Apeldoornseweg 487333 NS Apeldoorn
info@stayxl.nl
+31 (0)88 070 82 20, www.europarcs.nl

Но не може регистрация. Цените миналата година бяха около 1050 евро, + 200 за отопление и 3 евро/на нощ туристическа такса. Да не ви подведа, но това беше за двойно бунгало (не съм сигурна тук).
Вариант е за няколко месеца, докато се намери нещо на място. Пак казвам, зависи си и от детето колко е склонно на нетрадиционни  подходи.

# 393
Здравейте, успяхме с квартирата,  слава богу.Синът ми лети на 29-ти.От сега ми е свит стомаха, все си мисля, че нещо важно ще забравим.Имаме записан час в общината, лекарства ще пазарувам другата седмица. Трябва ли да искам рецепта и да пазя касовите бележки?
Може ли информация за избор на личен лекар в Холандия и европейските здравни карти служат ли им въобще за нещо.
Вие правите ли застраховки на децата?Годишни ли?Има ли някакви тънкости, които трябва да се знаят?
Благодаря ви

# 394
Дали от пътуващите към градове с изходен пункт Айндховен са ползвани хранилищата за багаж? Надеждни ли са - при положение, че в багажа ще има и техника? 10 Е е цената за 24 ч. съхранение - според мен си струва пред перспективата да премине с тежкия куфар от единия до другия край на града, за да отпътува на следващия ден с влака от същото място, от което е тръгнала.

# 395
Здравейте! Силно сме затруднени с намиране на квартира в Еншеде. Ако някой си търси съквартирант, знае за свободна стая или има някакви идеи, моля да ми пише, на лични. Благодаря!

# 396
Здравейте! Силно сме затруднени с намиране на квартира в Еншеде. Ако някой си търси съквартирант, знае за свободна стая или има някакви идеи, моля да ми пише, на лични. Благодаря!
Имам позната, която преди седмица предлагаше стая там. Ще я питам дали си намери човек. Ако е свободно още, ще ви пиша.

# 397
Здравейте, не съм писал от години в сайта и се извинявам ако съм публикувал в грешното място. Няколко месеца чета темата и от февруари търсим квартира за дъщерята в Амстердам. За съжаление нямаше късмет с томболата на университета и вече нещата са супер спешни. Ако някой има полезна информация за стая за момиче ще съм много благодарен.

Зависи колко сте мотивирани и авантюристи, но можете да попитате в къмпингите, има 2 в Амстердам, които предлагат long term stay. Ето едните:
EuroParcs Hoofdkantoor
Oude Apeldoornseweg 487333 NS Apeldoorn
info@stayxl.nl
+31 (0)88 070 82 20, www.europarcs.nl

Но не може регистрация. Цените миналата година бяха около 1050 евро, + 200 за отопление и 3 евро/на нощ туристическа такса. Да не ви подведа, но това беше за двойно бунгало (не съм сигурна тук).
Вариант е за няколко месеца, докато се намери нещо на място. Пак казвам, зависи си и от детето колко е склонно на нетрадиционни  подходи.
А дали има такива къмпинги около Айндховен? За познато дете питам, което още не може да намери квартира. Ще се радвам ако може да помогнем.

# 398
Ужасно е това с квартирите. Дано всички деца успеят и да започнат новата учебна година.                                                         
  Чета от доста време форума, но чак сега осъзнах какво е детето ти за замине. Чувствам се ужасно, но се надявам всичко да е за добре. Желая успехи на всички и много сили за мамите.

# 399
Не мога да проумея какво става. Имам предлагане, пишем, никой не отговаря. Ако пък все пак ни дадат час за виртуален оглед, просто не се появяват и не отговарят.

# 400
  • Шумен
Моето дете отлетя от гнездото тази нощ. Disappointed Relieved
Отпътува с автобуса до София и днес по обед лети за Айндховен. Не съм спала цяла нощ. Много съм притеснена, защото на всичкото отгоре е болен. Пипна някакъв вирус с температура преди 4-5 дни. Замина антибиотика, дето успяхме да го изкрънкаме от личната. Сега трябва да видя откъде да изкрънкам още един за резерва и да го пратя с останалия багаж. Тепърва ще обзавежда и квартира, тъй като нашата е необзаведена.
Голям стрес... Cold Sweat

# 401
  • София
Защо толкова рано?
Иначе там в момента е хубаво времето, бързо ще оздравее Hug

# 402
  • София/Велико Търново
Отпътува с автобуса до София и днес по обед лети за Айндховен. Не съм спала цяла нощ. Много съм притеснена, защото на всичкото отгоре е болен. Пипна някакъв вирус с температура преди 4-5 дни. Замина антибиотика, дето успяхме да го изкрънкаме от личната. Сега трябва да видя откъде да изкрънкам още един за резерва и да го пратя с останалия багаж. Тепърва ще обзавежда и квартира, тъй като нашата е необзаведена.

Представям си какво ви е! Всичко ще бъде наред, мислете за хубави неща

# 403
Всичко ще е наред с него, а за Вас: единственото, което ме оправя мен, отчасти, е купуването на билети, за да му гостувам и плановете за това.

# 404
  • Шумен
Ще има introduction week от 19 авг. и той иска да участва. Когато търсихме билети трябваше да се съобразим и с това. Нека да може да събере всякакви впечатления. Не ми се искаше да го спирам. А и не знаех, че ще се разболее, де. Rolling Eyes

Да се допълня - отложиха обедния полет на Wizz air с 2 часа.  Дано не го отменят. Сега разбирам напълно напрежението на майките на деца с отложени полети.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 12:49 от mistake

Общи условия

Активация на акаунт