Студенти в Нидерландия - 22

• 55 668
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Това с лекарите сме го писали много пъти, това им е начина на разсъждение и възпитание. Антибиотиците са изключително крайна стъпка, а да се купят свободно няма как. Но те имат превенция и профилактика. Моята си е свикнала - нурофен и парацетамол (те така лекуваха ковид все пак). А е доволна от досегашната си докторка - изключително адекватни лечения винаги. Ще търси подобно отношение и сега в Амстердам.

# 466
  • София
Аз така лекувам и моето дете от години + студен душ при Т, защото нищо не я сваля. Миналата година, в началото, когато все още давах напътствия, нареждам кое лекарство за какво е и ако го заболи това, да вземе онова... стигам до "ако вдигнеш Т..", той ме прекъсва и казва "знам, знам, влизам под студения душ, докато не ми изтръпнат крайниците" 😂.
Слава Богу, не се е налагало да използва нищо, но каквото и да е, най-притеснителното нещо е детето ти да не е добре и да е на хиляди километри.... 😔

# 467
  • София
Съгласна съм,че е правилно , но сигурно се къпа със студен душ 30 пъти. Аз не ходя на лекар за сопол,кашлица и температура преди да стане напечено .
Просто след 3 дни 39.5 и вече видимо влошаване ми стана ясно,че е преминало в бактериална инфекция. След 5тия ден намерихме лекар, който го прие, пусна кръв в кабинета и доказа ,че е бактерия. Веднага даде антибиотик.
Мисълта ми беше да споделя за който се чуди дали д прави застраховка или да разчита на ЕОЗК.

# 468
chervenokoska_2, в кой град е дъщея ти? Моята удря на камък с намирането на личен лекар в Айндховен. Последно е ходила до клиника, в която са ѝ казали да се запише в списък и когато се освободи място ще ѝ се обадят.

# 469
  • София
chervenokoska_2, в кой град е дъщея ти? Моята удря на камък с намирането на личен лекар в Айндховен. Последно е ходила до клиника, в която са ѝ казали да се запише в списък и когато се освободи място ще ѝ се обадят.
Тъкмо щях да питам кой е лекаря и дали има как да се запише моят син при него.

# 470
Няма как съм от помощ в случая за съжаление - за Грьонинген става въпрос.

# 471
  • Варна
Съгласна съм,че е правилно , но сигурно се къпа със студен душ 30 пъти. Аз не ходя на лекар за сопол,кашлица и температура преди да стане напечено .
Просто след 3 дни 39.5 и вече видимо влошаване ми стана ясно,че е преминало в бактериална инфекция. След 5тия ден намерихме лекар, който го прие, пусна кръв в кабинета и доказа ,че е бактерия. Веднага даде антибиотик.
Мисълта ми беше да споделя за който се чуди дали д прави застраховка или да разчита на ЕОЗК.

При този личен лекар с какво се ходи,прави се здравна осигуровка или се плаща преглед просто.Картата от ЕОЗК служи ли за нещо някъде

# 472
Преди години ползвахме картата в Австрия. Децата бяха малки и ги тръшна вирус, та с картата ходихме в държавна болница . Бяхме приети за три дни и накрая платихме само някаква такса от 40 евро. Та има смисъл и от картата според мен.

# 473
На дъщеря ми за първата година не ѝ се наложи да посети лекар. От БГ замина с доста лекарства, включително и антибиотици, но никога не се знае. Плаща здравна застраховка и аз ѝ пробих дупка на главата да си търси личен лекар. На едното място ѝ бяха отказали, на другото е в някакъв списък - чака да се освободи. Иначе има европейска здравна карта.

# 474
  • София
Една брокерка във фейса, която следя и знам, че е коректна, пусна 6 стаи за студенти в Айндховен

# 475
  • София
С ЕОЗК картата в спешното не платихме нищо, но реално нищо не направиха 2рия път. При първото посещение го прегледаха и казаха,че е вирус и до 42 градуса не е проблем.  Казаха да търсим фемили доктор. Много трудно намерихме някой, който има час тази седмица и там платихме в брой 40евро преглед и 30евро кръв. Ако имаш застраховка там ,предполагам и той е безплатен,  но понеже ни няма в системата,  платихме.
То и това е решение,  но не ни го обясниха още 1вия път.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 08:51 от Сойка

# 476
Това с лекарите сме го писали много пъти, това им е начина на разсъждение и възпитание. Антибиотиците са изключително крайна стъпка, а да се купят свободно няма как. Но те имат превенция и профилактика. Моята си е свикнала - нурофен и парацетамол (те така лекуваха ковид все пак). А е доволна от досегашната си докторка - изключително адекватни лечения винаги. Ще търси подобно отношение и сега в Амстердам.
Червенокоска, може ли данни за лекарката?

# 477
  • София
Здравейте мили хора, 🍀🍀❤
Прочетох последните теми. Благодаря за труда и споделеното!
Отгледахме децата си в другите групи и ето ме тук … пак с децата, но вече студент.
Ще се радвам да ме приемете, че имам доста въпроси….но в момента се боря с нещото, което е сякаш стиснало гърлото ми.
Как се справяте с тъжното и сълзите 🥹
Приятна вечер от мен!

# 478
Всички са добре дошли!

# 479
Здравейте мами, ние пътуваме в четвъртък за Тилбург и аз вече съм на  вълна прибиране по Коледа. Може ли малко помощ в разчитане на академичната програма? Пише, че семестъра свършва на 6.12. Следващия започва 20.1. Между тях изпити/ваканция. Чета, че и други мами по това време купуват билети. Купувате за периода 23.12-6.1, когато твърдо не могат да имат изпити или по един предмет има няколко дати и детето може да удължи ваканция /дано успях да предам мислите си/.  Успешен ден.

Общи условия

Активация на акаунт