Студенти в Нидерландия - 22

• 55 682
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
krasi78, академични са тези университети, но просто трябва да разгледате в кой град какви университети има, какви спец. и т.н

# 601
,Здравейте , някой от вас летял ли е през Дортмунд за Нидерландия ,за Грьонинген  ? Какъв маршрут  избирате  после и с какъв транспорт се придвижвате ? Ние летим на 29.08 със сина ми и още едно момче ! Благодаря !
Дъщеря ми използва няколко пъти Дортмунд. Даже в края на седмицата пак през Дортмунд ще се връща към университета.Полетът е удобен, защото е рано сутрин и около 9 вече е кацнала. После се придвижва до гарата с градски транспорт. Има директни влакове до Нидирландия, има и такива със смяна( тя в Мюнстер сменя). Билет се купува от автомат на DB( до Енсхеде беше към 25 евро), но май може и от приложение на NS ( там е малко по- скъпо). Честичко отлагат влакове( то важи и за Нидерландия) или сменят коловози в последния момент, така че с куфар е малко трудно.

# 602
  • София
Здравейте, момичета!
Аз съм от съседната белгийска тема, но тъй като там повечето сме новички, се обръщам към вас за мнение.
В началото на този месец сключихме договор с Xior, за стая в тяхното общежитие.. Платихме депозит и толкоз. Наемът стартира от 1.09. За септември не сме платили още.
Добре обаче, днес се оказа, че сме класирани за стая в кампуса и тъй като разликата в цената е осезаема, решихме да я потвърдим. Писах на Xior, че за съжаление трябва да анулираме договора. Очаквам техният отговор. Не вярвам да им проблем да го анулират, но ако има някой от вас с подобен казус нека драсне два реда. В договора всяко анулиране е с два месеца предизвестие и т.н., но никъде не е посочено ако се анулира на 20 ден от сключването и стаята изобщо не е ползвана. Дори още не е започнал да тече наемния период от 1.09.

# 603
  • София
09:42
Второто по големина летище в Нидерландия спря работа
Летището в Айндховен обяви, че е прекратен всякакъв въздушен трафик "заради повреда" и че причините се разследват. Не е ясно от какъв характер е техническият проблем и защо е толкова сериозен, че са спрени и излитащи, и кацащи полети. Това е второто по големина летище в страната, като обслужва над 80 дестинации - включително до България - и 6.8 млн. пътници през 2023 г.
https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2024/08/28/4668354_burzi_nov … 8_avgust/#4668580

# 604
09:42
Второто по големина летище в Нидерландия спря работа
Летището в Айндховен обяви, че е прекратен всякакъв въздушен трафик "заради повреда" и че причините се разследват. Не е ясно от какъв характер е техническият проблем и защо е толкова сериозен, че са спрени и излитащи, и кацащи полети. Това е второто по големина летище в страната, като обслужва над 80 дестинации - включително до България - и 6.8 млн. пътници през 2023 г.
https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2024/08/28/4668354_burzi_nov … 8_avgust/#4668580
Това сигурна и проверена  информация ли е???Детето ми трябва да лети на 29.08.24 и съм в потрес...ако наистина е вярно това,трябва да търсим спешна алтернатива!!!!

# 605
# 606
Много интересно - част от полетите само са отменени, а повечето само delayed. Според мен се надяват да оправят нещата в рамките на деня. Тези, които са за по-късно даже нямат никакъв статус. Wizz и Ryan нямат никакво съобщение на платформите си все още.
Малко повече информация
Pali, мисля че утре нещата са ок. Информацията поне до момента е част от полетите кацат в Германия и хората се извозват. До утре има доста време.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 10:27 от chervenokoska_2

# 607
  • Sofia
Здравейте, може ли някой да сподели ако е наемал през My housing дали са коректни?
Благодаря

# 608
  • София
Много интересно - част от полетите само са отменени, а повечето само delayed. Според мен се надяват да оправят нещата в рамките на деня. Тези, които са за по-късно даже нямат никакъв статус. Wizz и Ryan нямат никакво съобщение на платформите си все още.
Малко повече информация
Pali, мисля че утре нещата са ок. Информацията поне до момента е част от полетите кацат в Германия и хората се извозват. До утре има доста време.
Дъщеря ми лети сега с полета на Уиз от 12.05. Седят и чакат, нищо още не са им казали. Много неприятно, дано да разрешат проблема

# 609
  • Sofia
Дано се оправи проблема бързо. Късмет на децата!

# 610
Моят младеж кацна в Амстердам днес, следваща среща на 24.12:)
Доста хора имаше тази сутрин на летище София.
Успешна учебна година на всички!

# 611
  • София/Велико Търново
И аз изпратих моят първокурсник миналия уикенд. За сега нещата изглеждат наред и той се чувства добре, създава нови познанства и няма време да ми се обади Simple Smile Дано и занапред е така! Надявам се и с университета всичко да е наред, да му харесва и да се справя. Пожелавам на всички студенти успешен старт и изпълнена позитивни моменти учебна година!

# 612
  • София
Ние пък изпратихме нашия младеж за Барселона на стаж. Всичко е официално одобрено от университета, но истината ще се разбере на края. Grinning
Стартирахме с малко битови проблеми. Сега е временно настанен. В постоянната квартира ще е от 1 септември.
После има още един семестър в Бреда и завършва.

# 613
Успех на всички деца!
И на нас да сме здрави духовно и физически да ги подкрепяме!

ред. Проблемът се оказва доста по-голям.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:47 от chervenokoska_2

# 614
  • София
Успех на всички деца!
И на нас да сме здрави духовно и физически да ги подкрепяме!

ред. Проблемът се оказва доста по-голям.
Да, проблемът още не е отстранен и само отлагат полета с по един час. По добре да го отложат за друг ден. Даже и да излетят късно, дъщеря ми после има два влака до Леуварден.

Общи условия

Активация на акаунт