Студенти в Нидерландия - 22

• 55 681
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Chervenokoska, моят младеж докато беше в Амстердам се измъчи с алергията /тревни, полени и други екстри/  такива кризи в Пловдив не беше правил, тази година в Хага няма проблем.

# 421
Лоша работа, но това за момента. Ще видим да се върне към едно френско лекарство с 3годишна терапия, която стартира януари и е по 4-6 месеца всяка година.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 00:06 от chervenokoska_2

# 422
Здравейте,

Включвам с надеждата да бъда полезен на все още бездомните студенти в Маастрихт. Simple Smile  Изнасям се от моята квартира края на този месец и стаята ми се все още свободна. Къщата е точно до гарата в Лиеж (Liege Guillemins), на 35 минути влак до Маастрихт. Ако сте окей с кратък commute до университета, може да ми пишете за повече детайли. Поздрави Simple Smile

# 423
И аз да напомня за така неприятния момент с НАП. Който има да внася осигуровки за летните месеци (за новоприетите студенти) и отделно да се занесе преведен документа за безусловен прием. Не е късно и септември да се направи.
Преводът на удостоверението легализиран ли трябва да е?

# 424
От заклет преводач, обикновен превод с печат, без апостил.

# 425
Писмото за прием от унито трябва ли да е оригинал

# 426

Не знам какво разбирате под оригинал. Никой няма да изпрати това писмо по пощата с мокър печат, а и да го поискате при отиване сега на място, малко се изпада в странни ситуации в унито, защото нямат практика да издават така, камо ли на някакви наши бланки или подобни. Спомням си на една майка й го бяха искали назад в годините и имаше големи препятствия, докато детето вземе, а после тя трябваше да попълва някакви декларации.
Накратко - това, което е изпратено по електронен път - това е достатъчно.
В София няма никакъв проблем в НАП. Проблеми има в регионалните, защото си правят собствени тълкувания какви документи да приемат.

# 427
Аз го разпечатвам цветно и не е имало проблем миналата година

# 428
  • София
Аз го разпечатах черно-бяло - пак нямаше проблем.

# 429
То зависи какво са пратили от университета - до миналата година беше цветно от Грьонинген, тази година от Амстердам е черно-бяло.
Взех превода (3 часа отне на агенцията и 18лв) и утре ще го нося, че имам свободен ден.

# 430
  • Бургас
А кога го получавате това писмо?
Дъщеря ми получи писмо - мейл, че всички условия по приема са изпълнени и може да стартира обучението си. Но едва ли това ще ми свърши работа в НАП.

# 431
Благодаря за отговора

То зависи какво са пратили от университета - до миналата година беше цветно от Грьонинген, тази година от Амстердам е черно-бяло.
Взех превода (3 часа отне на агенцията и 18лв) и утре ще го нося, че имам свободен ден.

# 432
Здравейте всички,започвам да чета и следя темата,много полезна информация успях да видя на 1-ва страница,благодаря на всички,които са писали,споделяли,много е ценно да имаш къде да прочетеш нещо,което те интересува.
Само не знам квартира как ще намерим,дъщеря ми ще бъде студентка първа година,от 2 месеца е започнала да търси и до момента нищо.
Ако споделите в кой град търсите, може някой да ви има предвид, ако се "отвори" нещо.

desichobanova79@gmail.com,
Малък хладилник не е голям електроуред Wink

В Неймеген ще бъде,но търсим дори в съседни градчета,дори ни посъветваха и в Германия да опитаме да намерим.
Здравейте, пиша ви на Лично.

# 433
  • София

Не, на децата университетите просто го слагат в Озирис като ПДФ със подпис цветно, разпечатваме и носим на преводач.

# 434
di.pavlova, трябва да е изпратено вече, нека търси писмото в пощата си или в системата след като е получила окончателен прием. На бланка на университета е със съответните атрибути.
За след първата година писмата идват веднага щом студента потвърди преминаването си в следващата. За новите приеми мисля идват края на юли/началото на август.
При моята не е правило, защото тя е след бакалавър и имаше срок да го предостави на новото уни до 1ви септември, а издаването зависеше от предадената и оценена теза.

Общи условия

Активация на акаунт