Студенти в Нидерландия - 22

• 55 708
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Зависи си от университета. На дъщеря ми не са й предлагали достъп, нито са й правили проверки какви продукти използва. Така, че използваше това, което си прецени сама.

Мария, картата може да поръчате онлайн, но трябва да вземете пластика от място. Особено такава със снимка, която е с име и зарежда определени абонаменти. Никакви документи не ви трябват - попълвате си заявлението и указвате откъде ще я вземете. Детето даже вади такава на нейна приятелка преди планирано посещение - за да й е по-евтино да пътува докато обикалят.

Картата за транспорта и мен ме интересува,за колко време би станала,ако я поръчаме утре? В кой сайт точно се поръчва?

Направете си профил тук:
https://login.ov-chipkaart.nl/authenticationendpoint/register.do
Необходим е за да може да качвате студенски продукти/намаления  на картата, да чекирате пропуснати чекове, за които иначе глобяват и много други полезни неща.
Самата карта се поръчва тук:
https://www.ov-chipkaart.nl/en/apply-for-personal-ov-chipcard
пише 6 дни за доставка, не доставят в Понеделник, идва по пощата.

# 496
Обърках се-тази карта на място ли се взема или пристига по пощата? chervenokoska пише,че се поръчва онлайн,а се взема от място.

# 497
  • София
По повод отменените полети, Ryanair пуснаха следното стори, ако на някого му е полезна тази информация:

# 498
Ov-chip card - ето линк с информация за срокове, поръчка, начини на получаване, салдо и др.

# 499
  • София
Всъщност това, доколкото знам,  не е карта за студент, а си е карта за транспорта в Нидерландия. Когато/ако студентът работи, към лична ov chip card "прикача" транспортния продукт от DUO, за който се кандидатства заедно с грантовете, и тогава вече става карта със студентско намаление.

# 500
Точно така е. Идеята на персонализираната карта със снимка е да се ползват различните абонаменти, които няма как да се "прикачат" към обикновена анонимна карта. Иначе винаги може да се вземе проста пластика (аз имам такава), която да се зарежда и ползва в транспорта на редовни цени.
Препоръчвам да се следят груповите пътувания и отстъпката, която се дава ако пътува 2/3/4 с човек с абонамент или студентски травъл продукт (само за местни или работещи международни студенти).
Специално за детето на Мария случаят е различен, защото ще има комби пътуване Нидерландия и Германия. Трябва да се провери какво точно трябва се вземе като продукт - по спомен международния сайт сайта на NS. Като се въведе начална и крайна точка и честота на пътуване се препоръчва какво трябва да се купи.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 08:25 от chervenokoska_2

# 501
  • София
Аз за Германия знам, че имат карти за пътуване със студентско намаление - без да работят. Трябва да се пита за подробности в темата за студенти в Германия, да не ви подведа неволно...

# 502
  • София/Велико Търново
По повод отменените полети, Ryanair пуснаха следното стори, ако на някого му е полезна тази информация:

Дали все още има отмяна на полетитие на Райън?
В понеделник ще летя обратно към София и за да съм сигурна, че ще се прибера съм си купила билети и с двете лоукост компании Grinning Иска ми се да разгледам Утрех преди полета и се чудя да рискувам ли с Райън.

# 503
За съжаление има чат пат отменени. Иначе закъсненията са пословични. Моята успя да се прибере с Райън и аз върнах билета към Уиз. Нейния полет този ден беше с час и половина закъснение, а този на Уиз с почти 4. Никакви гаранции вече няма.

# 504
  • София
Как върна билета на Уиз? С флекс ли беше и го презавери за друга дата? Или друго?

# 505

Дали все още има отмяна на полетитие на Райън?
В понеделник ще летя обратно към София и за да съм сигурна, че ще се прибера съм си купила билети и с двете лоукост компании Grinning Иска ми се да разгледам Утрех преди полета и се чудя да рискувам ли с Райън.
Синът ми се прибра с Райън на 18.08, с 15 минути закъснение. Скоро не съм отразила отменен. Точно в Утрехт живее и проблемът беше, че за сутрешния полет първият влак тръгваше от Утрехт в 7:26 и беше напрегнато да не го изпусне, а аз бях на стен бай да купувам билет за wizz-кия следобяд. Вече си е тук и най-хубавите ми дни от годината текат.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 11:18 от Kepeva

# 506
Как върна билета на Уиз? С флекс ли беше и го презавери за друга дата? Или друго?
Да, с флекс.
Детето каза - да се кача на самолета, да полетя малко и чак тогава връщай Laughing Като видях, че беше вече над Австрия и веднага подадох за връщане.

# 507
Дъщерята в Pотердам е с личен лекар, който е посочен за студентите от университета, освен ЕЗОК има и допълнителна застраховка, има абонамент към NS за транспорт, който е около 4-5 евро на месец, пътуванията плаща с директен дебит. Не е много евтино, тъй като понякога се налага да пътува в часовете на интензивен трафик. Картата за траспорт изпратиха по пощата, като първата се изгуби. От 2 седмици има и холандски номер, защото част от доставчиците (вода, отопление) не може да ги избира в новата си квартира, а специално тези изискват холандски номер. Избра Lebara, някакъв много евтин план, около 2 евро. Картата отново получи в пощенската си кутия. Всички договори ги сключва онлайн. Няма нидерландска банкова сметка, всичко плаща с Revolut.

# 508
Една статия на български,която открих търсейки ивформация за картите за пътуване.
https://mokum.bg/2020/07/03/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF … %B0-ov-chipkaart/

# 509
Привет, студенти и родители!

Имам контакт за стая в споделен апартамент в Амстердам Zuid, близо до метрото.

Ще ми бъде от полза, ако някой сподели инфо за стая/студио/апартамент, в който и да било друг град.
Ако можех да избирам, щях да предпочета Тилбург, Утрехт или Бреда, но не мога Simple Smile

Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт