Подходящо мъжко облекло за лятна сватба

• 3 517
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте,

Канени сме на сватба през юли, но ще ни е за пръв път и не съм много сигурна в избора на облекло за приятеля ми. Ще бъдем обикновени гости.
За себе си знам, че е неуместно да нося бяло, така че с моето облекло няма проблем. Мисля, че не е желателно той да бъде с къс панталон, макар и да не е дънков. Също и обувките не трябва да са отворени.
Ще помоля за примерни снимки на мъжки визии, подходящи за такъв случай. Благодаря ви!

# 1
  • София
В темата за сватбите може да намериш полезна информация.
Като цяло най-подходящ е дълъг едноцветен официален панталон, съчетани колан и затворени обувки и хубава риза. Ризата може да е и с къс ръкав, може да е ярък цвят. Добре е да не е шарена, че често точно те граничат с кич. Спокойно може да е леко разкопчано горното копче, стига да не се показва космата гръд. Един красив часовник е достатъчен аксесоар. Колкото по-изчистено, толкова по-добре.
Аз лично се изприщвам от еспадрили на босо и мутренски ланец.
Ризата може и да е пусната свободно, без да е загащена, но това е подходящо само за по-спортните модели.

# 2
Да, панталонът е добре да е от тънък лен. И е важно чорапите да са памучни, за да не спарват в затворените обувки.

# 3
А какви обувки да избера, освен еспадрили.

# 4
  • София
Елегантни, кожени, леки, изчистен модел, с връзки.

# 5
Мисля, че за лято и с оглед на препоръчаната липса на сако и вратовръзка, и даже на риза над панталоните, не е нужно обувките да са съвсем строги и официални. Нещо мокасинесто и/или с дупки ще пасне идеално на атмосферата. Пък и нали приятелят ти не е нито младоженец, нито кум, че да е супер официален.

# 6
# 7
# 8
  • Melmak
А сватбата къде ще бъде? Ресторант, градина, море?

Според мен има значение дали е морска на плажа или ще е във висок клас ресторант. Разбира се, между изброените има нюанси, но човек трябва да знае къде отива.

Бих избрала каквото описва Фивър. Обаче риза с къс ръкав не ми седи добре за официално събитие. Може да пропусне вратовръзката и да разкопчае едно копче. Часовник е достатъчен аксесоар.

Да заложи на класически мъжки обувки ако търси елегантна визия.

За теб - да, наистина бялото не е удачен вариант. Също ако има църковен брак не бива да сте разголени, помисли за наметка. Казвам го от днешен църковен опит.

Съвет от човек с опит по сватбите- носи си резервни обувки. Токчетата са за официалната част и снимките. За след това носи удобни обувки - балеринки, кецове. Всички се преобуват, включително и булките.

Ако сте на открито на вечерна сватба може да ти стане хладно. Може да помислиш за някаква наметка.

Пак казвам много зависи каква е концепцията на самата сватба и къде ще се състои.

# 9
  • SF

Това въобще не са сватбени визии. Хубаво облечени мъже, но не и за сватба.
Зависи много и вие самата как ще сте облечена. Ако сте с официална коктейлна рокля с камъни или от сатен, това нагоре изобщо няма да ви се връзва.
Ако не искате костюм в три части, за лятото може и само по сако:

Неглиже е. Изглежда добре. Няма да е прекалено лъскав и да засенчва кума.
Ленът е подходящ за сватба на плажа, на яхтата, ергенско парти. За сватбена церемония и ресторант с 5-степенно меню, не е. Салфетките на масата ще са от лен. Не е добра идея вашата рокля и неговият панталон да са от лен. Ленът много се мачка.

# 10
А сватбата къде ще бъде? Ресторант, градина, море?

Според мен има значение дали е морска на плажа или ще е във висок клас ресторант. Разбира се, между изброените има нюанси, но човек трябва да знае къде отива.

Бих избрала каквото описва Фивър. Обаче риза с къс ръкав не ми седи добре за официално събитие. Може да пропусне вратовръзката и да разкопчае едно копче. Часовник е достатъчен аксесоар.

Да заложи на класически мъжки обувки ако търси елегантна визия.

За теб - да, наистина бялото не е удачен вариант. Също ако има църковен брак не бива да сте разголени, помисли за наметка. Казвам го от днешен църковен опит.

Съвет от човек с опит по сватбите- носи си резервни обувки. Токчетата са за официалната част и снимките. За след това носи удобни обувки - балеринки, кецове. Всички се преобуват, включително и булките.

Ако сте на открито на вечерна сватба може да ти стане хладно. Може да помислиш за някаква наметка.

Пак казвам много зависи каква е концепцията на самата сватба и къде ще се състои.
Ще бъде в ресторант.

# 11
Esmee, показаните визии от теб са по-скоро за жениха. Все пак това не е сватба в английския кралски двор. Grinning За мен е по-удачно аристократично намачкан лен, отколкото напудрен денди, липсва само джобният часовник и верижката. Simple Smile Не си представям в тази жега някой да се вари на бавен огън в жилетка от сурова вълна.

# 12
  • Melmak
Аа защо не приемем, че има нещо друго между намачкан лен и английския двор?

Ленените визии са супер за сватба на плажа. За ресторант - не.

Авторката да се разходи с мъжа си до andrews или desizo monni, има супер готини мъжки визии. Миналият месец и ние обикаляхме точно за такива поводи. Не е нужно да е супер официозно, но ленени визии  не са ок за сватба в ресторант.

# 13
Нито пък показаните обувки на бос крак. Макар че на какво ли не се нагледах напоследък - абсолютен "блек тай" и с бели маратонки на краката...

# 14
  • София
За мен показаните от Sisly тоалети са твърде ежедневни, а тези от Esmee са прекалено официални за обикновен гост.
За мен ок са подобни визии:

С една идея по-стилна риза.

Може без каренцата, а дюс, за да е по-стилно, но снимките, които намирам по мой вкус, ми дават грешен формат и не мога да ги прикача.

Ето какво бих комбинирала в сет:
светъл панталон в нюанс на бежовото

ярка риза от прохладна и фина материя - по възможност памук и коприна (чиста коприна оставя усещането за на сгоден ... брат му) или памук и ликра и желателно с дълъг ръкав, който може в разгара на партито да навие до лактите

обувки и колан - тъмни и задължително с чорап

Ако е с черен панталон, тогава коланът да е цветен.

Общи условия

Активация на акаунт