💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 666
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
Не знам какво може да се пие профилактично, но най-добре се отделете в отделни стаи, задължително не спете в една стая.

И моето бебе не иска биба Sad... А като е нервна яде завивки, смуче рамо, но биба след като мина изцяло на кърма отказва. 3-4 варианта марки пробвах, но не желае. Надявам се като порасне още малко да свикне с биберон.

# 556
forest_girl биозин мама приемах аз,и нашия татко беше болен някакъв летен вирус с повръщане и температура,за щастие с бебка не го хванахме. За бебето не знам какво,може би шуслерови соли,аз сега давам на малката преди ваксина та видях че има и за имунитет някакви
И аз не си представям да нямаме биба,доста я успокоява когато е крива и често я унася и заспива с нея,после си я изплюва сама де ама без биба заспива когато е много уморена.Иначе аз ги сменям на 2 месеца.

# 557
Момичета, Плами нещо тия дни започна да се пуска от гърдата след 5 минути и да прави фасони. Понякога като се изака се съгласява на другата още малко, понякога изобщо. Вашите по колко време сучат и колко пъти?

Форест, пий витамин ц и д, също може инфлуцид, биозин мама, парацетамол. Гърло ако усетя аз че ме дразни правя гаргара с вода за уста, антибактериална, веднага го пресича. Вит ц и д и парацетамол съм давала и на голямата профилактично, вече от бебешките, според теглото.

Не знам за бибките кога се сменят. Голямата имаше две бибки и с тях изкара 1г4м и ги махнахме. Майка на годината медала няма да го взема, ама не знаех че трябва да ги сменям. 😂😂 Добре че не сме ползвали шишета. 😂😂

# 558
Какви залъгалки ползвате? Препоръчате някоя каучукова.

# 559
Първо купих най-евтиният вариант и като видях, че ще я ползва взех на Bibs, и големият ми син много ги харесваше .

# 560
Залъгалки и биберони не ползваме.
Forest girl, мъжът ми и синът ми са на АБ от петък. Мъжът ми от вчера започнаха за го болят гърдите и гърба и днес пак беше при ЛЛ и го изпратиха на снимка. С ковид е. Не вземам нищо, няколко дни имах хрема от време на време, не знам дали от болест, от климатиците или случайно. Бебето спи между нас.
Маги понякога суче на 3 часа, понякога на всеки час. Все си дояжда. Суче мин 20 мин.

# 561
Забравих да попитам. Каква почерпка оставихте в църквата за 40 дни? Утре ще ходим за чиста молитва,  но май са пости и не знам дали е удачно нещо сладко да взема.
При нас нищо не искат, но досега поне почерпка съм носила.

# 562
Значи, момичета, пак съм изтеглила "късата пръчка" с бебе със свръх слух. Будят я бе хора, казвам ви будят я 😤
А когато се разпалче, идват да се бият около нея "ти я разплака, не ти, не ти!", "аз ще я успокоя, не аз, аз ще й пие ти пееш "ганно", не ти не можеш да пееш". Казвам благодаря ви непохватни грижовни "мечета" батковци... донакъкахте се. Сега освен будна, е и разплакана от крясъци около нея. Така, аз закусвам около 14-15 часа. Пък обожавам да се храня и е инквизиция за мен, да гледам как те се хранят.. то ми стига, че ми мирише вкусно, докато им приготвям храна. 😬 на синовете ми казвам "Горкан", ама и аз помрънках като Горкана. 🙄

За профилактика на бебе не зная, дали се дава, може би евентиално осцилококцинум, но аз бих попитала лекарката ни. А аз бих пила точно него, защото е хомеопатия и всичко хомеопатично може по време на бременност и кърмене. Бих пила и вит. Ц, вит. Д, пробиотик и щом е корона, едно от малките кардио аспиринчета. Просто защото короната направо абортира от аспирина. Джинджифил, чесън и всеки сезонен плод и зеленчук. Чай от ехинацея бил пила, но първо с джипито бих говорила.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 21:45 от КремонаЛиза

# 563
Не мога да приуча моята бебка на залъгалка. Понякога й давам самото шише, с което да се залъгва, защото приема само биберона на шишето. Така кротува малко, защото суче усилено, но ако й мръдна шишето, почва пак да нервничи.
КремонаЛиза, при мен е същото: от звук се събужда, макар че спи ужасно леко и повърхностно. Но пък я приспивам на шум и музика и реших, че докато спи, ще има звуков фон. Остава сега и да подейства...

# 564
Забравих да попитам. Каква почерпка оставихте в църквата за 40 дни? Утре ще ходим за чиста молитва,  но май са пости и не знам дали е удачно нещо сладко да взема.

На мен ми казаха, че не е задължително да нося, но ако искам може да занеса вино, питка, нещо сладко. Аз занесох вино и сладки. Попа ме пита дали искам да си ги взема, но аз ги бях взела за църквата.

Кремона, звучи много сладко с тези батковци около теб, обаче сигурно не ти е изобщо забавно. Мрънкай си, за това сме и тук, поне да се оплачем.

# 565
Забравих да попитам. Каква почерпка оставихте в църквата за 40 дни? Утре ще ходим за чиста молитва,  но май са пости и не знам дали е удачно нещо сладко да взема.

На мен ми казаха, че не е задължително да нося, но ако искам може да занеса вино, питка, нещо сладко. Аз занесох вино и сладки. Попа ме пита дали искам да си ги взема, но аз ги бях взела за църквата.

Кремона, звучи много сладко с тези батковци около теб, обаче сигурно не ти е изобщо забавно. Мрънкай си, за това сме и тук, поне да се оплачем.

Наистина са сладки! В края на деня се ядосвам на себе си, че съм се нервирала. Обаче малката надува гайдата от раз и силно. Майка ми твърди, че "такива хубави бибки й подарили", аз не съм ги ползвала. Хем е права, че с биба е по-лесно, хем ме е страх, че ще ми побелеят косите с махането на биберона. Като знам какъв генетичен характер се лее във вените на темпераментото ми семейство... от къде да дойде "кротушка" опцията. Никога не съм давала биба. Сякаш по-лесно е да цока, а и ми олеква. Не мога да си спомня преди 8 години какво ме е водило, но май беше това.  Обаче няма да отричам, че благодарение на бибата, Верена устиска 3 часа нон стоп в бебешкият солариум. Ако помните, че бях споменала, когато я пекоха заради високият билирубин по време на жълтеничката.

Днес ударих бинго! Целия ден играхме на дълги приспиванки и бързи събужданки... след няколко часа "забава", я пових! И тя откърти. 🥳 Дори я преобличах, че излизахме и тя пак заспа веднага след смяната на тоалета, а и май не се беше събудила много. Опиянена от повиването хихи 🤭 обаче пеленките ми са малки вече.. 😬

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 00:10 от КремонаЛиза

# 566
Момичета,
Пиете ли някакви витамини за след раждане и какви?

# 567
Кремона, сигурно и аз ще страдам с тази биба, но й давам. Не постоянно и често я плюе, та се надявам да я отуча после лесно.

# 568
Аз си казвам, че биба се маха по-лесно , от колкото ако си суче пръста.
Братовчед им е на 9г и си го суче все още . Аз на големият ми син постепенно и почти лесно махнах бибата на 2г. Отбих го на 1г.

# 569
Кремона, сигурно и аз ще страдам с тази биба, но й давам. Не постоянно и често я плюе, та се надявам да я отуча после лесно.

Ще се справиш! Ще ти кажа нещо, за да те подкрепя - майка ми каза, че ми е давала "бибка" леко топната с мед, за да я искам. После на годинка хоп и спряла да я дава. Нямало проблем с мен (да не повярваш, че съм си характерче 🤭) нямам и крива захапка (:
Много е готино да имаш бебе!! ❤ гледам я сега, прекрасна е! Дори съм легнала неудобно и не зная да я местя ли в екстендъра. Обожавам да усещам топлината и ритничетата й ❤
Вие гушкате ли си ги нощем? Тя спи под мишницата ми 🤗

Аз в момента не пия витимини. Есента евентуално ще пия нещичко. Може и само биозин мама, както предните пъти съм привила.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 05:36 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт