💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 662
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Много обичам да я гушкам. Сега майка ми е при мен и имам тази възможност, докато тя ми помага с домакинската работа. Днес София спа два пъти на мен. Толкова е сладичко да я усещаш, да й галиш малките крачета. Схващам се час-два да стоя в една позиция и се налага да я оставя, но толкова е хубаво да си имаш бебче ❤❤❤

# 571
  • София
Наистина е вълшебно, въпреки всичките трудности ❤

# 572
Гушкането е страхотно HeartHug
Биба и аз давам понякога за успокоение.
Надявам се да нямам проблеми в бъдеще. Аз съм използвала до 3+ годишна възраст и имах голямо разстояние между двете челюсти. Не желая това да се повтаря с дъщеря ми...

Момичета,
Пиете ли някакви витамини за след раждане и какви?

Аз си пия същите витамини, които пих през бременността, само без фолиева киселина. Магнезий, б-та, омега 3, желязо, витамин ц и от време на време пия разтворими витамини на Д-р Фрей (събуждащо ми действат Heart )

# 573
forest_girl не давам биба, но някъде попадах на клип, може би на Ася Демирева или Хедра, че се сменяват на 4-6 седмици, защото образували биофилм от бактерии, които не падали при миене. Не знам обаче дали и за шишетата важи. Още е на 0+ на Авент , но си цока бързо, когато е гладна, ако сменя с по-широк отвор, се притеснявам да не се задави.
В черквата ние бяхме взели една малка питка, от която попа отчупи и бутилка вино и сладки.
Междудругото колко са пораснали душичките ви, вчера я измериха 60см, 5500кг, на 2 месеца ( роди се 3700)
Редактирам с допълващ въпрос
Кога се слага активна гимнастика?

# 574
  • София
Аз пак да помрънкам…таткото е с Covid Humasis. А мен ме дразни гърло, така че сигурно и мен ме почва. Супер много се притеснявам и се чудя как да предпазя бебето. Седя с две маски в нас, ама направо ще се издуша. Бащата е в друга стая, даже мисли да ходи на друго място да спи, което не знам дали има смисъл, предвид че вече и мен ме дразни гърло…

Ще се побъркам от страх. Как ще разбера, ако бебето го боли гърло…как да не го гушкам, докосвам…айде, кърмя с маски, ама…. То няма как да спя с маска….абе ужас Sad

# 575
  • Варна
Аз вече сложих гимнастиката. Преди седмица хич не се впечатляваше и не му харесваше. Но тези дни гледам, че започва да му харесва и да се забавлява. Оставям го докато свърша някоя работа, а той си гука. Бибка давам понякога само за приспиване. Понякога  си я търси . Смуче малко, изплюва я и се унася. Иначе понякога си заспива и без нея, сам. Друг път има нужда от люшкане. Всеки път е различно. Марти  на 2 месеца е 55 см, 4200 гр. Роди се 47 см. 2800.

# 576
И аз да се оплача, като съм сама с двете приспиването е някакъв кошмар. Аз приспивам каката в едната стая, бебето реве в другата. Оставям я, връщам се при бебето, докато успокоя него ревна пак тя… Някакъв ужас. За 10 минути заспа, но ми се сториха като вечност.

Плами в събота че стане на два месеца, 4400, 58 см. Дълга мадама 😂

# 577
И аз сложих гиюнастиката, дървенА от Икеа, не е много шарена.
Онзи ден в ДМ аха да взема една биба за проба, но се отказах. Имам си някакви неща в моя си мозък с бибите и не мога да се пречупя.
Положението с размерите при нас е впечатляващо 😂 6400 от днес, 62см на 46 дни. Ето малко гънки:

# 578
  • София
ooo, какво сладурче Heart Eyes

# 579
Родих баткото 2020г в пика на короната. След 5 месеца всички бяхме се заразили. Той нямаше никакви симптоми, аз го кърмех. Каката вдигна една вечер температура. Не слагах маска, таткото спеше при нас.
Моето на 1м беше 4кг, 52см. (Изписан 3кг, 50см)
Много по-лесно се гледа голямо бебе (освен, когато го носиш). Сравнявам с другият син, който си беше мишелинче 😀 по 2кг качваше на месец, на 4м беше над 10кг.

# 580
Ехе, Йони, добри мускули си направила на ръцете с тези 10кг GrinningJoy

Моята мадама е над 5кг вече, 60см. Изписаха я 56см, 3500кг. Другата седмица прави два месеца Heart Eyes

# 581
Оооо Люси какво сладко мишелинче си имаш ❤

# 582
Люси, много е сладко юначето.
Поуспокоихте ме, чудехме се дали не е много дълга нашата бобона с тези 60см, но татко и е близо до 2та метра и вчера й обвсняваше как е момиченце и не е хубаво да е кобила на него 😄
Аз още не съм купила гимнастиката, значи трябва да се задействам, има ли някакви критерии, по които избирате или каквото ви хареса Thinking

# 583
Ванина вчера направи два месеца, днес бяхме на консултация: 5130гр, 55см, роди се 3550гр, 52см. Направо имам чувството, че не я мерят на дължина както трябва. В началото си беше мишле в кукуната, сега още малко и ще и виснат краката от нея, как само 3см е дръпнала, не знам. Grinning
Иначе и биха едната ваксина днес, за момента всичко и е точно, дано и вечерта мине така.
Ние от 18ти юли почти не сме се прибирали в София, големи пътувания направи това дете, направо и се възхищавам как ни изтърпя, но пък все на хубави и прохладни места я водим Joy
Иначе за активната гимнастика - слагам я отвреме навреме, но по коремче и е по-интересно сякаш.

# 584
И ние днес бяхме на консултация, Боряна е 59см и 5240гр а се роди 50 см 3160гр на 2 месеца и 4 дена е .Лл каза че се стряска от нищото и й увеличи дозата на витамин д,до сега давахме по една вече по две капки.Сложихме и шест валентната и ротавирусната ваксини,за сега е добре дано и да не прояви нещо.
Ние за сега я извеждаме само до морската във варна и до там,иска ни се септември да я водим малко и на плаж та май с толкова ще минем тази година.
За гимнастиката нашата е черно бяла бях ви споменала,слагам я от месец вече.Заглежда се доста,даже им говори на играчките и ги бута с ръчички.От време на време улавя някоя с пръстчета и дърпа ама повечето пъти ги е свила в юмруче.

Общи условия

Активация на акаунт